רשומות

יום שלישי, 17 בספטמבר 2019

לא להחמיץ את בלט איגור מויסייב במופע TANGO DEL PLATA

מוייסייב צמח הפקות Tango photo E.Masalkov


להקת בלט איגור מויסייב חזרה לישראל עם המופע TANGO DEL PLATA. אתמול הגעתי לבית האופרה בתל אביב כדי לצפות במופע המרהיב ויצאתי נפעמת.



זה היה מופע שמח ומרשים מאד. הלהקה העלתה תכנית מגוונת ועשירה. בחלק הראשון צפינו בריקודים עממיים פולקלוריסטיים מכל העולם. הריקוד "קיץ" ריקוד רוסי פתח את המופע. אחריו, ריקוד מאזרבייג'אן "הרועים" ריקוד עממי ממולדובה. והיה גם "סירטאקי" היווני. מקוריאה "טריו" ולסיום החלק הראשון חגיגת "רוק-נ-רול" מלאת קצב, צבע ושמחה. את הריקוד ליווה הרכב מוזיקלי של 8 נגנים ויצר אותו איגור מויסייב בהשראת מוזיקת הרוקנרול. הקהל לא פסק מלמחוא כפיים.

החלק השני נפתח עם חגיגת טנגו. זה היה שיאו של הערב והיצירה כבשה את לב הקהל. היצירה נעשתה במיוחד עבור רקדני הבלט על ידי היוצרת הארגנטינאית לאורה רואטה לאחר שהמנהלת האמנותית של הלהקה, אלנה שרבקובה, החליטה שיש לחדש ולגוון, לאחר שנים ארוכות בהן הקפידה הלהקה לרקוד רק את עבודותיו של איגור מויסייב. אלנה פנתה לכוריאוגרפית הארגנטינאית לארה רואטה, וביקשה ממנה לעבוד עם הלהקה וליצור עבורה ריקוד חדש המחבר בין הלהט והתשוקה של הריקוד הארגנטינאי החושני הטנגו לבין הלהט והחום הסלבי של רקדני להקת המחול של איגור מויסייב. התוצאה הייתה מחרוזת ריקודי טנגו עוצרת נשימה.

מוייסייב צמח הפקות Tango photo E.Masalkov

מוייסייב צמח הפקות 

אני התלהבתי במיוחד מהקטע הראשון ביצירה "טנגוארה" – ריקוד טנגו גברי, אינטנסיבי, עוצמתי ומלא אנרגיה. לאחר מכן צפינו בדואטים של טנגו, במשיכה, ביופי, בקסם של הטנגו. הרקדנים הפליאו להעביר את רגשות האהבה, הקנאה, סערת הרגשות והתשוקה שיש בריקוד.

במרכזה של היצירה עומדת דמותה המיתולוגית של ונוסינה – שומרת הטנגו. יוצרת התשוקה למחול. הזרה המסתורית  חושפת את עולם הטנגו על כל גווניו עם המנעד הרחב של רגשות ואמוציות. היצירה מורכבת משבעה ריקודים מריקודי גברים ונשים זוגות ועד לסיום הגרנדיוזי בו שורת רקדני הלהקה מביאים לבמה את הטנגו הלוהט מבואנוס איירס.

כוריאוגרפים נוספים ליצירה: סולדד בוס Soledad Buss, סזאר פרל Cesar Peral (ארגנטינה).

לאחר דקות ארוכות של מחיאות כפיים המשיכו הרקדנים עם מבחר ריקודי עמים. ריקוד אוזבקי, ריקוד מקסיקני וריקוד הגאוצ'ו הארגנטינאי. הסיום- ריקוד המלחים המפורסם והמלהיב.



ערב בלתי נשכח, חוויתי ומהנה. לא הייתי מתנגדת לשוב ולצפות במופע שוב, עד כדי כך נהניתי והתלהבתי.

קטעי וידאו לצפייה
מהמופע:
מהחזרות לטאנגו דל פלאטה:

אודות איגור מויסייב 
נולד בשנת 1906 באוקראינה, ונפטר בשנת 2007 בגיל 101. מבקרת המחול האגדית של הניו יורק טיימס אנה קיסלגוף כינתה אותו אחד הכוריאוגרפים הגדולים של המאה העשרים.  

מספר חודשים לאחר הולדתו עברה משפחתו לפריז. אמו עבדה כתופרת תלבושות בתיאטרון השאטלה וכך הוא נחשף לראשונה לעולם הבמה. ב- 1914 חזרה המשפחה לברית המועצות. את שיעורי הבלט החל בגיל 12 ולאחר שראה את המופע הראשון על במת הבולשוי החליט שמצא את ייעודו. ומתוך 100 מועמדים לבית הספר של הבולשוי, התקבלו שני בנים, מויסייב היה אחד מהם. 

מויסייב הצטרף לבלט הבולשוי ומהר מאד הפך לסולן, הוא יצר כמה יצירות עבור בלט הבולשוי בכמה מהן אף רקד את התפקיד הראשי. הוא זכה לשבחים על רעיונותיו התנועתיים והחדשניים. באותה תקופה גם רכש לעצמו שם כמומחה בכל ההיבטים של הפולקלור הרוסי. מויסייב התבקש לארגן פסטיבל שנושאו היה מחול לאומי. הצלחה הפסטיבל עודדה אותו להקים את האנסמבל למחול פולקלור שלימים קיבל את שמו. מאז 1940 פועלת הלהקה באולם הקונצרטים צ'ייקובסקי. רפרטואר הלהקה כולל למעלה מ- 300 ריקודים שונים המגיעים מכל רחבי העולם. בנוסף ליצירות שלמות במערכה אחת 

מאז ההופעה הראשונה בשנת 1938 סיירה הלהקה בכל רחבי העולם במעל ל- 60 ארצות והיא נחשבת ללהקת הפולקלור הטובה ביותר בעולם. מויסייב זכה למספר רב של פרסים ועיטורים, זכה במדליית מוצרט, מטעם אונסקו על תרומתו יוצאת הדופן לעולם המוסיקה. הוא זכה בפרס "אגדת המאה" מטעם עיריית מוסקבה. ופרס מיוחד על תרומתו לפתוח היחסים התרבותיים בין ארצות הברית וברית המועצות. לכבוד יום הולדתו המאה נערכה הופעה מיוחדת בתיאטרון בארמון הקרמלין. הנשיא פוטין העניק לו את האות הגבוה ביותר ברוסיה על תרומתו לתרבות הרוסית.

לצד הבלט פועל בית ספר שנוסד בשנת 1943. תלמידי בית הספר הם הגרעין ממנו צומחים אחר כך רקדני הלהקה. 

אלנה שרבקובה – מנהלת אמנותית 
הגברת שרבקובה מכהנת גם כמורה וכמדריכה בלהקה בצד תפקיד המנהלת האמנותית. היא סיימה את לימודיה בבית הספר לכוריאוגרפיה של הבולשוי. בשנת 1969 הצטרפה לבלט איגור מויסייב. ובעקבות כישוריה והכשרתה בשלל סגנונות הופיעה כסולנית גם עם להקות שונות נוספות. המקצועיות שלה והחיות הרבה שגילתה על הבמה באו ליד ביטוי בשורה של סולואים ביצירות שונות של מויסייב. בשנת 1992 לאחר שסיימה את הקריירה שלה כרקדנית ראשית הוזמנה על ידי איגור מויסייב לשמש כמורה בבית הספר. מטרתה העיקרית היא לשמר את המסורת ואת היצירה המקורית והמיוחדת של איגור מויסייב ואת שיטות הלימוד בבית הספר. היא מקפידה להביא לבית הספר וללהקה דור חדש של רקדנים משובחים. שרבקובה זכתה לשלל פרסים ועיטורים.

בית האופרה המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, חמש הופעות בלבד 

יום שלישי 17/9 בשעה 20:00 
יום רביעי 18/9 בשעה 20:00 
יום חמשי 19/9 בשעה 20:00 
יום שישי 20/9 בשעה 13:00 ובשעה 21:00 
מחירי כרטיסים: 189-395  ₪ 

לרכישת כרטיסם קופת האופרה 03-6927777 www.israel-opera.co.il 
לאן 8780* www.lean.co.il
בראבו 83221 www.bravo.org.il 
הפקה בישראל: שמואל צמח בע"מ - יואב צמח בשיתוף אור


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה