רשומות

יום חמישי, 5 במאי 2016

לקראת יום העצמאות מתכוני בריאות לצד המנגל



"תבואות" מציעה לקראת יום העצמאות מתכוני בריאות לצד המנגל-קבבוני תרד, ממרח עדשים, סלט בורגול, סלט כוסמת ועוד

 

חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה ליום העצמאות מבחר מתכוני בריאות טעימים, המבוססים על קטניות ודגנים בגידול אורגני (נקיים מכימיקלים), ועשירים בערכים תזונתיים.

 

סלט בורגול – טבולה
 
מצרכים

1 + 1/2 כוסות בורגול מלא אורגני של "תבואות"
1 בצל קצוץ לריבועים או לרצועות דקות
1/2 זר פטרוזיליה
1/2 זר כוסברה
3 כפות נענע יבשה
1/4 כוס לימון סחוט
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה
1. משרים את הבורגול במים כשעתיים, מסננים היטב ומעבירים לקערת ההגשה.
2. קוצצים את הירקות ומוסיפים עם יתר חומרי התיבול לבורגול. מערבבים היטב ומגישים.
לגיוון הסלט אפשר להוסיף: גרגירי רימון, או עגבניות שרי חצויות או עגבניות חתוכות ואגוזי מלך קצוצים.
 
קבבוני תרד ושיבולת שועל
מצרכים
2 כוסות תרד טרי שטוף
1 כוס שיבולת שועל מלאה אורגנית של "תבואות"
1/2 בצל בינוני
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כפית הל
1/2 כוס טחינה אורגנית של "תבואות"
2 כפות שומשום אורגני של "תבואות"
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מעבד מזון מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לתבנית סיליקון קאפקייקס (מחולקת ל-24 שקעים) משומנת היטב,
מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות בחום בינוני עד להשחמה.
הצעת הגשה
משפדים על שיפודים ומגישים עם טחינה או יוגורט מתובל בשמן זית שום ולימון.
 
 


 
סלט כוסמת קר
מצרכים

1 +1/2 כוסות כוסמת אורגנית של "תבואות"
1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
1/2 זר כוסברה קצוצה או פטרוזיליה
1 בצל אדום קצוץ דק
2 מלפפונים קצוצים דק
3-4 כוסות מים
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שקדים קצוצים או פרוסים, קלויים.
 
אופן ההכנה
1. מבשלים את הכוסמת עד לריכוך (כ-20 דקות).
2. מסננים ומעבירים לקערת ההגשה. מחכים עד שהכוסמת מתקררת לגמרי. מוסיפים שמן, מיץ לימון, את הירקות הקצוצים, השקדים ואת חומרי התיבול, מערבבים היטב ומגישים.
 

ממרח עדשים
 

את ממרח העדשים אפשר להכין מכל סוגי העדשים – כתומות, ירוקות, חומות, שחורות ועוד. ל"תבואות" עדשים אורגניות מכל הסוגים

מצרכים

1 + ½ כוסות עדשים של "תבואות"

 4 כפות שמן זית

1 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים עד להתרככות

טוחנים את העדשים וכל שאר המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה

לגיוון אפשר להוסיף לממרח לאחר הטחינה - 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ, 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים, בצל מטוגן או עגבנייה טרייה מרוסקת

 

לפרטים ולמתכונים    


 

אין תגובות:

פרסום תגובה