רשומות

יום שלישי, 31 במאי 2016

לקראת שבועות- מאפה עלי פילו במילוי גבינות- קל הכנה, מהיר וטעים מאד



חברת "תומר" הוציאה לקראת חג שבועות בצק פילו מוכן למילוי ואפייה המשווק בטמפרטורת החדר וללא צורך בהפשרה לפני השימוש.

קיבלתי את הבצק להתנסות והכנתי איתו מאפה גבינות, קל להכנה וטעים. נוח מאד לעבוד עם בצק הפילו של "תומר". אין צורך לזכור להוציא מהמקפיא שעות מראש. מוציאים מהמזווה ומכינים.

הבצק עשוי מקמח ומים בלבד, ללא שמן או מרגרינה וללא כל חומרים משמרים.

לנוחות השימוש הבצק מוצע ב-3 צורות לפי המתכון הרצוי: דפי פילו לפאי, דפי בצק פילו לסיגרים, ודפי בצק פילו למילוי – המתאים למגוון מתכונים.
 

אופן ההכנה: משתמשים בדפי הבצק לפי העובי הרצוי, משמנים בעדינות את הבצק במעט שמן או בחמאה נוזלית, ממלאים במילוי הרצוי ומכניסים לתנור בחום של כ-180 מעלות למשך 10 דקות לפחות (בהתאם למתכון שמכינים), עד לקבלת גוון זהוב.

 

אפשר להכין מבצק הפילו מגוון מתכונים מלוחים ומתוקים לחג השבועות ולכל השנה, כגון פשטידת פילו במילוי גבינות (בולגרית, קשקבל ועוד), מאפה פילו במילוי תרד וגבינת פטה, שטרודל תפוחי עץ, מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים או צימוקים, מאפה במילוי בשר, סיגרים במילוי בשר או ירקות, עוגיות שוקולד ועוד.

 

כשר פרווה באישור הרבנות לישראל ובד"צ בית יוסף.

 

מחיר: 10.90 – 11.90 ₪ (למשקל של  400-330 גרם).

 

להשיג ברשתות השיווק.

 

וכעת למתכון-
 

המצרכים

חבילת עלי פילו של חברת "תומר"

250 ג' גבינה בולגרית 5%

150 ג' גבינת קצ'קבל (או גבינה פיקנטית אחרת)

150 ג' גבינת ריקוטה

2 ביצים

שמן זית

כף עלי בזיליקום יבשים

מלח

פלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכניסים את גבינת הריקוטה והגבינה הבולגרית לקערה ומערבבים, מגוררים את גבינת הקצ'קבל ומוסיפים לקערת הגבינות.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים.

משמנים תבנית בשמן זית, מניחים עלה פילו ומשמנים. מוסיפים עוד 2 שכבות ומשמנים כל שכבה. מפזרים מחצית מכמות הגבינות ועליה מחצית מכמות הביצים. מוסיפים תבלינים. מכסים בשכבה נוספת של עלי פילו ולא שוכחים לשמן כל עלה בנפרד. מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים שנותרו. משאירים מעט ביצה כדי להבריש את עלי הפילו שמכסים את המאפה. בוזקים שומשום ומכניסים לתנור למשך 30 דקות או עדשהמאפה מזהיב.

בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה