רשומות

יום שני, 28 בדצמבר 2015

סלט סלק על מצע של קרפצ'ו סלק ונבטי קייל

את הסלט הכנו בסדנת אוכל בריא של נועה פרומן. סלט שמקשט כל שולחן בצבעיו העזים והיפים. קל להכנה וטעים מאד.

קרפצ'יו:2 סלק
1
כוס חומץ בלסמי
כף סוכר קנים אורגנים
מלח גס
לסלט
2
סלקים מבושלים
2
עגבניות בנוניות
6
מקלות סלרי קצוץ קטן מאד
רוטב:1/3 כוס שמן זית
כף חומץ בלסמי
כף סירופ מייפל
קצת חרדל
2
שיני שום כתוש
מלח גס ופלפל
לקישוט:נבטי צנון או קייל

אופן הכנה הקרפצ'יו סלק:בעזרת מנדולינה פורסים את הסלקים דק מאד ומפזרים מעל מלח גס
בסיר קטן מבשלים את החומץ הבלסמי עם הסוכר עד שמצטמצם בערך לחצי מהכמות ההתחלתית

אופן הכנה הסלט:
לסלט: מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד שמתרככים מעט. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי קטן מאד, מערבבים הכל ביחד- קוביות הסלק, העגבניות והסלרי. רוטב: מערבבים את כל החומרי הרוטב בנפרד. מערבבים את הסלט עם הרוטב.  להגשה- מסדרים בצלחת שטוחה את קרפצ'יו סלק מעליהם את הסלט מקשטים בקצת נבטי צנון או קייל
רוצים עוד מתכונים?היכנסו לבלוג של נועה או לאתר הפייסבוק שלה
הבלוג


פייסבוק









אין תגובות:

פרסום תגובה