רשומות

יום רביעי, 30 בספטמבר 2015

דלעת ערמונים ממולאת בשר ברוטב שזיף ורימון


מצרכים
  1.      4 דלעות ערמונים חצויות ומנוקות
  2.      500 גר’ בשר בקר טחון
  3.      100 גר’ פיסטוקים קצוצים היטב
  4.       1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  5.      צרור פטרוזיליה קצוץ
  6.     5 שיני שום קצוצים
  7.      ביצה
  8.      כוס רוטב שזיף רימון של ‘יד מרדכי’
  9.      2 כפות רוטב טריאקי ורימון של ‘יד מרדכי’
אופן ההכנה
להכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות את דלעות הערמונים החצויות, לאחר שטפטפתם לתוכן רוטב טריאקי ורימון, למשך עשר דקות. בינתיים, לערבב בקערה את הבשר, הפיסטוקים, (להשאיר מעט פיסטוקים לקישוט) הפטרוזיליה, השום והביצה. לטגן את הבצל עד שיזהיב ולהוסיף לבשר. ליצור קציצות עגולות בידיים רטובות ולטגן כדקה בכל צד. יש להכין קציצות בגודל מתאים למילוי הדלעות. להוציאן מהתנור, למלא בקציצות הבשר המטוגנות קלות ולשפוך מעל, בנדיבות, את רוטב השזיפים והרימונים. לעטוף בנייר כסף ולתנור ב-180 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהדלעות רכות. להוריד את נייר הכסף, לקשט בפיסטוקים הקצוצים.
בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה