רשומות

יום שישי, 28 בפברואר 2020

מסעדת רותס- ROOTS בעכו העתיקה- מסעדה כשרה המפתיעה באוכל מקורי המשלב בין טעמי הלבנט והמטבח המודרני



עכו העתיקה היא מקום קסום ומסתורי. העבר קורא לנו מכל פינה. חומות האבן העתיקות, אולמות האבירים, הסמטאות הצרות והמבנים היפהפיים. לעכו גם מסורת קולינרית לא מבוטלת ואני זוכרת שגם בילדותי היינו נוהגים להגיע לעכו ולאכול באחת ממסעדות הדגים הידועות שלה.

מסעדת ROOTS- רותס בה סעדתי השבוע, משלבת במקוריות רבה בין עבר להווה, הן מבחינת המיקום והן מבחינת התפריט. מסעדה כשרה בעכו העתיקה? בדיוק כך. ועוד איזו מסעדה. שלושה שותפים- סאמר המוסלמי, חורי הנוצרי ואורי ארנולד היהודי חברו יחד והקימו מסעדה ליד אולמות האבירים, במצודה היסטורית עתיקה ומרהיבה.







הישיבה במסעדה בערב כשממול אולמות האבירים ואורות מנצנצים, קשתות אבן גדולות מעל הראש ונברשות של ימים עתיקים מאירות את החלל הגדול, זו חוויה בפני עצמה המאפשרת לדמיין את עצמנו יושבים לאכול עם אבירים עזי לב ונסיכות מעודנות. אני נהניתי מאד מהאווירה המיוחדת ומהעיצוב היפהפה.



וכעת לתפריט. השף אורי ארנולד, מי שהיה הבעלים של מסעדת "ארנולדס" הידועה ושותפיו, בחרו להביא טעמים מקומיים, לבנטיניים, המבוססים על חומרי גלם מקומיים. הופתעתי לגלות כמה רעננות הכניסו למנות הקלאסיות וכמה מקוריות יש בהן. מכיוון שמדובר במטבח כשר, יש צורך לוותר על מנות קלאסיות חלביות בארוחה בשרית, כמו לאבנה או מנות המכילות יוגורט וגבינה. אך לא. השף ארנולד השכיל למצוא תחליפים טבעוניים על בסיס טופו וליצור מנות טעימות להפליא, שאף עולות על המקור.

בין המנות הראשונות: שוורמה דג וטחינה, סביצה מקומית, מבחר מאזות, ערסונים- מיני פיתות עם בשר כבש ורוטב טחימבה, קרפצ'יו עגל, פטאייר פילו, כבד אווז ועוד. עיקריות: מסחאן עוף- מאפה ממולא עוף ובצל מקורמל בסומק, מקלובה אישית- סיר קטן עם אורז ופרגית שמתהפך לצלחת עם שלל אוצרות, קדירת עגל, חזה אווז, אנטרקוט עגל, פילה עגל, צלעות טלה, דגי דניס ולברק, פילה סלמון. יש גם מנה מיוחדת לילדים- שניצלונים, טבעות בצל וצ'יפס.

מה אכלנו?

מנות ראשונות






מגש מאזות רותס- לשולחן הגיע מגש גדול עם חומוס, לבאנה, טחינה ירוקה, משוואיה, זיתים, עלי גפן, קובה וסלט פאטוש שהוגש עם לחם הבית (88 ₪) זו הייתה ארוחה בפני עצמה ושני סועדים שאינם רעבים במיוחד יוכלו להסתפק במגש הזה ויחד עם יין החודש, זו ארוחה מספקת לגמרי. אנחנו התלהבנו מהלאבנה על בסיס טופו, טעים מאד. כך גם הטחינה הירוקה ושאר המעדנים. טרי, אסתטי ואי אפשר להפסיק לנשנש.

ליווינו זאת עם יין החודש, סוביניון בלאן של יקב הרי גליל - יין עדין ומאוזן, בעל חמיצות קלה וארומה פירותית. קליל ומוצלח.





התלבטנו בין הערסונים לבין סביצ'ה מקומית ובחרנו בסביצ'ה. צלחת של קוביות דג ים טרי, בצל סגול, כוסברה, לימון, שמן זית ורוטב יוגורט. כן, רוטב יוגורט כשר על בסיס טופו. (48 ₪) מנה נהדרת! שילוב טעמים מוצלח, קוביות הדג הטרי, הבצל הירק, היוגורט, כל כך מדויק ועשוי נכון. אל תוותרו על המנה הזו.

עיקריות

חזה אווז- מניפת אווז ברוטב תפוז ובצל לצד בטטה אפויה. (106 ₪) מנה קלאסית מצוינת וטעימה. רוטב תפוז משתדך היטב לבשר האווז ומתיקות הבטטה הוסיפה להנאה.




טורנדו רוסיני- מגדל של פילה בקר, כבד אווז, פטריות יער ותפוחי אדמה (168 ₪) מנה מפוארת ונהדרת, מתאימה מאד לאוהבי בשר. קחו בחשבון שזו מנה גדולה ולדעתי בהחלט מתאימה לזוג וניתן לחלוק אותה. ביקשנו שהפילה יגיע מדיום וכך היה, רך ונימוח. מנה עשויה לעילא, טעימה מאד ומיוחדת.




קינוחים

פרפה חלווה עם שערות חלווה ושברי פקאן, מלבי עם סירופ פירות יער וסיגרי בקלאווה המגיעים חמימים. (28 ₪)



קינוחים טעימים מאד. כאוהבת מלבי מושבעת חיסלתי את המנה שלי ואף גנבתי עוד כמה כפיות מהמנה של גל. מלבי עדין, לא מתוק מדי ומוצלח מאד. כך גם הפרפה חלווה, קרמי, עדין וטעים מאד. סיגרי הבקלווה היו אף הם מעולים.

לסיכום: ארוחה מיוחדת וטעימה מאד באווירה מסוגננת וציורית. השירות מצוין, מקצועי ואישי. המטבח פתוח וניתן לצפות בטבחים מכינים לכם את הארוחה, כלי האוכל אלגנטיים ואסתטיים, מפות על השולחנות ומפיות איכותיות. בסיום הארוחה יצאנו מהמסעדה מחויכים ושבעי רצון. ממליצה בהתלהבות לבקר בה.

ברותס מתקיימים גם אירועים יוקרתיים ומיוחדים עד 300 אורחים.



כשר

ROOTS- רותס, וייצמן 1 עכו

טלפון: 04-8848040

שעות פעילות: א'-ה'- 12.00-23.00
                    ו'- 11.00-1500
                   שבת- 19.30-23.00

לאתר המסעדה- רותס

בפייסבוק- לחצו כאן


יום רביעי, 26 בפברואר 2020

מסעדת רג'ינה בתחנה- מסעדת פיוז'ן כשרה למהדרין



מסעדת רג'ינה שוכנת בשכונת נווה צדק, במתחם התחנה בתל אביב. המסעדה ממוקמת בבניין ארכיטקטוני מקורי, בין עצים, מסילות רכבת וקרונות המשחזרים את העבר. למסעדה חצר פנימית נחמדה, מרפסת מקורה ושלושה מתחמים אינטימיים לאירועים פרטיים.










בעלי המסעדה הינו אברהם ארבוב, יהודי דתי שהגיע לעסקי המסעדנות במקרה. בשיחה אתו סיפר לנו שלמסעדה מגיעים דתיים, חילוניים ותיירים. "אנחנו מאכילים את כל עם ישראל" חייך. מאז שרכש את המסעדה, ערך מספר שינויים. השף הוא השף לשעבר של מסעדת טוטו איציק אסולין שבנה תפריט מגוון ומצומצם המתמקד במספר מנות מיוחדות.

במסעדה ניתן לקיים אירועים פרטיים הן משפחתיים והן עסקיים, עד 250 איש. בגינה ניתן לארח עד 150 איש. במרפסת עד 60 איש וכאמור יש חדרים לאירועים אינטימיים יותר.

מה בתפריט:
מנות ראשונות: פוקצ'ה, מרק היום, קרפצ'יו סלק, דג נא, מעדן כבד, חציל קלוי, מאפה הבית.

מנות עיקריות: פסטות, מוסקה טבעונית, פילה סלמון, פילה דג ים, שניצל וצ'יפס, סטייק פרגית, שווארמה, המבורגר, אסאדו, סטייק אנטריקוט, פלטת בשרים זוגית.

יש גם תפריט לילדים: שניצלונים וצ'יפס, המבורגר ופסטות.

קינוחים: פאדג' שוקולד, מוס גבינה טבעונית ומוס לוטוס.

מה אכלנו?

מנות ראשונות:



פוקצ'ה- הוגשה לצד 2 מטבלים. חמימה וטעימה (24 ₪)



חציל קלוי- הוגש לצד טחינה וסלסה. מנה טעימה ומי שאוהב חצילים יהנה ממנה, כמוני. (42 ₪)



מעדן כבד- ממרח כבדי עוף לצד ריבת עגבניות שרי. מנה מוצלחת וטעימה. הזכירה לי את ממרח הכבד של סבתי. (48 ₪).



מנות עיקריות:

פילה סלמון- הוגש לצד סלט ירוק ותפו"א. הפילה היה עשוי נכון וזו מנה קלילה ותמיד טעימה. (98 ₪)



פילה מוסר ים- מוסר צלוי שהוגש עם סלט ירוק ושעועית ירוקה. המנה המנצחת בעיניי. (125 ₪)



קינוח:

פאדג' שוקולד- עוגת שוקולד בלגי חמה וגלידה. העוגה הייתה טעימה והיוותה סיום הולם לארוחה. על הגלידה ויתרנו. (45 ₪)


לסיכום, מי שמחפש ארוחה פשוטה וטעימה, לא מתוחכמת מדי וכמובן כשרה למהדרין. זו המסעדה עבורו. 

רג'ינה בתחנה- מתחם התחנה מבנה 10

טלפון: 03-7367474





יום שבת, 22 בפברואר 2020

בית המלון COLONY חיפה- שמורה היסטורית ונוסטלגית המשמרת את אווירת המאה ה-19


מה דעתכם על לינה במלון מהמאה ה-19 המשמר את אווירת התקופה? כן, יש מלון כזה בארץ והוא נמצא בחיפה בלב המושבה הגרמנית. התארחנו בו השבוע והרגשנו כאילו קפצנו אחורה בזמן, לתקופה בה שלטו הבריטים בארץ והטמפלרים בנו את חיפה.

חיפה היא אחת הערים היפות בארץ, החל ממרומי הכרמל ועד לחופי הים השלווים. העיר התחתית של חיפה עברה בשנים האחרונות שינוי מקיף והאזור תוסס וחי, מלא בפאבים, מסעדות, בתי מלאכה קטנים, בוטיקים ומשרדים. בעיר התחתית נמצאת המושבה הגרמנית שהיא מהמקומות היפים ביותר, הנוף הנשקף ממנה אל הגנים הבהאים הוא מדהים, המבנים העתיקים שנשתמרו מתקופת הטמפלרים, מגוון המסעדות, בתי הקפה, כל אלה הופכים אותה למקום בלתי נשכח ומומלץ מאד לביקור.

הנוף הנשקף מהמלון

מלון COLONY שוכן בלב המושבה הגרמנית. המלון הוקם בשנת 1905 על ידי משפחת אפינגר ונקרא על שמם. המשפחה הייתה חלק מקהילת הנוצרים הטמפלרים והאחיות קריסטן והלנה הפעילו את המלון כשאחיהן גוטלוב מסייע להן בניהול הפיננסי והאדמיניסטרטיבי. זה היה כבר אז מלון בוטיק שנועד לאכסן את נכבדי היישוב. ואכן, הוא היה חביב מאד על הקצונה הבריטית וועדת פיל הידועה שמונתה ע"י השלטון הבריטי, כדי למצוא פתרון לקונפליקט היהודי –ערבי שהתה תקופה ארוכה במלון. (למעלה בצילום)



לובי מלון קולוני

לאחר קום המדינה, נקנה המלון ע"י ניצול שואה בשם שמואל דרזנר והוא המשיך להפעיל אותו עד שנת 1978. בשנים לאחר מכן הוא נותר סגור עד שבשנת 2006 רכשה את המבנה חברת "מורובטי נכסים" שיפצה את המבנה, תוך הקפדה על שימורו. בשנת 2009 נפתח המלון לקהל.

מנכ"ל המלון מיקי הייב ואנוכי


את המלון מנהל, כיום, מיקי הייב, אותו פגשנו כשהגענו למלון. הוא סייר אתנו במלון וסיפר על השינויים והשיפוצים שעברו עליו ושנועדו לשמר את יופיו וייחודו. "זה מלון עם אופי" אמר מיקי הייב "מלון שיש לו סיפור לספר והוא ייחודי ומיוחד". ואכן, כך בדיוק חשנו. הסגנון הוא סגנון אירופאי אריסטוקרטי. הלובי נראה כמו סלון מפואר בבית מהמאה שעברה. הריצוף נשתמר והוא יפהפה. מעקות העץ מקוריים וכך גם החלונות ותריסי העץ. חדר האוכל משקיף אל הרחוב והוא מעודן ומרשים מאד. אני אהבתי במיוחד את קיר הצילומים שליד המדרגות. עשרות צילומים של ראשית ימי המלון, האנשים, המשפחה, הנוף ואפילו גלויות שנשלחו מהמלון. זה כל כך מושך ומעניין.



                          ליד המדרגות- קיר הצילומים 

משפחת אפינגר שבנתה את המלון וניהלה אותו

ארבעים חדרים יש במלון ובנוסף אזורים המתאימים לכנסים ולאירועים שונים. במלון מתקיימים לא מעט אירועים פרטיים ועסקיים.

החדר שקיבלנו עוצב ושימר את אווירת האלגנטיות של המלון. מיטה רחבת ידיים, מראה בסגנון עבר, כסאות ושולחן בהתאם. האמבטיה אף היא בסגנון של פעם. אמבטיה עומדת, ענקית ומזמינה. חדר מפנק מאובזר בכל מה שנזקקנו לו לשהות נעימה- טלוויזיה, מקרר קטן, תה, קפה, חלוקי רחצה ונעלי בד, פן לשיער והכי הכי חשוב- נוף מדהים אל הגנים הבהאים.






זה הנוף אליו קמנו בבוקר

בערב ירדנו לטייל ולאכול ברחוב היפה שמלא במסעדות, בתי קפה ופאבים. היה מרתק להפוך לתיירת בעיר שלי. לראות הכל בעיניים אחרות. לטייל בין הסמטאות, לגלות מקומות שלא הכרנו, להתפעל מבתים ציוריים שהתחבאו להם בין עצי נוי ולהבין שאפשר לצאת לנופש קרוב וזה נפלא. את הערב סיימנו עם בירה קורונה וישר למיטה המפנקת שחיכתה לנו.



ארוחת הבוקר למחרת הייתה מהנה במיוחד. מבחר של סלטים, גבינות, מאפים, ביצים, עוגות וכמובן שתייה קרה וחמה. בחדר האוכל פגשנו תיירים מגרמניה ואנגליה וגם ישראלים שנהנו, כמונו, מיופיו של המקום ומהאוכל הטעים.

















בחיפה וסביבותיה יש לא מעט מה לעשות ולראות. החל מחופי הים היפים. אנחנו מעדיפים את חוף בת גלים שיש בו שובר גלים והוא שלו ונעים כל השנה. רבים אוהבים את טיילת חוף הכרמל שיש בה מדשאות ענק, מקומות ישיבה, מסעדות ובתי קפה. מקום נהדר לטיול רגוע על שפת הים. ויש, כמובן, את מוזאוני העיר, את טיילת לואי בכרמל, הרכבל, הגנים הבהאים, השוק התורכי, שוק הפשפשים, סיטי סנטר ועוד.

אז אם אתם מגיעים לחיפה, אפילו ליום אחד, קפצו להתרשם מהמלון המיוחד ולהשלמת החוויה הגיעו לארוחת הבוקר הפתוחה גם לקהל. ואם אתם מגיעים למספר ימים ומחפשים אווירה נוסטלגית- רומנטית, זה המלון בשבילכם.

אתר המלון- לחצו כאן
כתובת: שדרות בן גוריון 28 חיפה
טלפון: 04-851-3344