עכו העתיקה היא מקום קסום ומסתורי. העבר קורא לנו מכל פינה. חומות
האבן העתיקות, אולמות האבירים, הסמטאות הצרות והמבנים היפהפיים. לעכו גם מסורת
קולינרית לא מבוטלת ואני זוכרת שגם בילדותי היינו נוהגים להגיע לעכו ולאכול באחת
ממסעדות הדגים הידועות שלה.
מסעדת ROOTS- רותס בה סעדתי השבוע,
משלבת במקוריות רבה בין עבר להווה, הן מבחינת המיקום והן מבחינת התפריט. מסעדה
כשרה בעכו העתיקה? בדיוק כך. ועוד איזו מסעדה. שלושה שותפים- סאמר המוסלמי, חורי
הנוצרי ואורי ארנולד היהודי חברו יחד והקימו מסעדה ליד אולמות האבירים, במצודה
היסטורית עתיקה ומרהיבה.
הישיבה במסעדה בערב כשממול אולמות האבירים ואורות מנצנצים, קשתות אבן
גדולות מעל הראש ונברשות של ימים עתיקים מאירות את החלל הגדול, זו חוויה בפני עצמה
המאפשרת לדמיין את עצמנו יושבים לאכול עם אבירים עזי לב ונסיכות מעודנות. אני
נהניתי מאד מהאווירה המיוחדת ומהעיצוב היפהפה.
וכעת לתפריט. השף אורי ארנולד, מי שהיה הבעלים של מסעדת "ארנולדס"
הידועה ושותפיו, בחרו להביא טעמים מקומיים, לבנטיניים, המבוססים על חומרי גלם
מקומיים. הופתעתי לגלות כמה רעננות הכניסו למנות הקלאסיות וכמה מקוריות יש בהן.
מכיוון שמדובר במטבח כשר, יש צורך לוותר על מנות קלאסיות חלביות בארוחה בשרית, כמו
לאבנה או מנות המכילות יוגורט וגבינה. אך לא. השף ארנולד השכיל למצוא תחליפים
טבעוניים על בסיס טופו וליצור מנות טעימות להפליא, שאף עולות על המקור.
בין המנות הראשונות: שוורמה דג וטחינה, סביצה מקומית, מבחר מאזות,
ערסונים- מיני פיתות עם בשר כבש ורוטב טחימבה, קרפצ'יו עגל, פטאייר פילו, כבד אווז
ועוד. עיקריות: מסחאן עוף- מאפה ממולא עוף ובצל מקורמל בסומק, מקלובה אישית- סיר
קטן עם אורז ופרגית שמתהפך לצלחת עם שלל אוצרות, קדירת עגל, חזה אווז, אנטרקוט
עגל, פילה עגל, צלעות טלה, דגי דניס ולברק, פילה סלמון. יש גם מנה מיוחדת לילדים-
שניצלונים, טבעות בצל וצ'יפס.
מה אכלנו?
מנות ראשונות
מגש מאזות רותס- לשולחן הגיע מגש גדול עם חומוס, לבאנה, טחינה ירוקה, משוואיה, זיתים,
עלי גפן, קובה וסלט פאטוש שהוגש עם לחם הבית (88 ₪) זו הייתה ארוחה בפני עצמה ושני
סועדים שאינם רעבים במיוחד יוכלו להסתפק במגש הזה ויחד עם יין החודש, זו ארוחה
מספקת לגמרי. אנחנו התלהבנו מהלאבנה על בסיס טופו, טעים מאד. כך גם הטחינה הירוקה
ושאר המעדנים. טרי, אסתטי ואי אפשר להפסיק לנשנש.
ליווינו זאת עם יין החודש, סוביניון בלאן של יקב הרי גליל - יין עדין
ומאוזן, בעל חמיצות קלה וארומה פירותית. קליל ומוצלח.
התלבטנו בין הערסונים לבין סביצ'ה מקומית ובחרנו בסביצ'ה. צלחת
של קוביות דג ים טרי, בצל סגול, כוסברה, לימון, שמן זית ורוטב יוגורט. כן, רוטב
יוגורט כשר על בסיס טופו. (48 ₪) מנה נהדרת! שילוב טעמים מוצלח, קוביות הדג הטרי,
הבצל הירק, היוגורט, כל כך מדויק ועשוי נכון. אל תוותרו על המנה הזו.
עיקריות
חזה אווז- מניפת אווז ברוטב תפוז ובצל לצד בטטה אפויה. (106 ₪) מנה קלאסית
מצוינת וטעימה. רוטב תפוז משתדך היטב לבשר האווז ומתיקות הבטטה הוסיפה להנאה.
טורנדו רוסיני- מגדל של פילה בקר, כבד אווז, פטריות יער ותפוחי אדמה (168 ₪) מנה
מפוארת ונהדרת, מתאימה מאד לאוהבי בשר. קחו בחשבון שזו מנה גדולה ולדעתי בהחלט
מתאימה לזוג וניתן לחלוק אותה. ביקשנו שהפילה יגיע מדיום וכך היה, רך ונימוח. מנה
עשויה לעילא, טעימה מאד ומיוחדת.
קינוחים
פרפה חלווה עם שערות חלווה ושברי פקאן, מלבי עם סירופ פירות יער וסיגרי
בקלאווה המגיעים חמימים. (28 ₪)
קינוחים טעימים מאד. כאוהבת מלבי מושבעת חיסלתי את המנה שלי ואף גנבתי
עוד כמה כפיות מהמנה של גל. מלבי עדין, לא מתוק מדי ומוצלח מאד. כך גם הפרפה
חלווה, קרמי, עדין וטעים מאד. סיגרי הבקלווה היו אף הם מעולים.
לסיכום: ארוחה מיוחדת וטעימה מאד באווירה מסוגננת וציורית. השירות
מצוין, מקצועי ואישי. המטבח פתוח וניתן לצפות בטבחים מכינים לכם את הארוחה, כלי
האוכל אלגנטיים ואסתטיים, מפות על השולחנות ומפיות איכותיות. בסיום הארוחה יצאנו
מהמסעדה מחויכים ושבעי רצון. ממליצה בהתלהבות לבקר בה.
ברותס מתקיימים גם אירועים יוקרתיים ומיוחדים עד 300 אורחים.
כשר
ROOTS- רותס, וייצמן 1 עכו
טלפון: 04-8848040
שעות פעילות: א'-ה'- 12.00-23.00
ו'- 11.00-1500
שבת- 19.30-23.00
לאתר המסעדה- רותס
בפייסבוק- לחצו
כאן