קציצות מבושלות ברוטב
פיקנטי סמיך, ללא טיגון, אווריריות ורכות ומתאימות גם לפעוטות. קל הכנה, פשוט
וטעים מאד.
מצרכים
לקציצות
1 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
1 תפ"א מגורר דק
4 כפות פירורית זהב
של אסם
4 שיני שום כתושים
מלח
פלפל
קורט כמון
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
מצרכים
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ
לקוביות
2 כפות שמן זית
1 קופסת שימורים של
עגבניות קצוצות. ניתן ורצוי, כמובן, להשתמש בעגבניות טריות, אך רציתי לקצר
תהליכים.
1/2 כוס רוטב בסיס
לבישול של אסם
2 שיני שום כתושים
מלח
פלפל
אופן
ההכנה
בקערה גדולה מערבבים
יחד את הבשר הטחון עם הביצים, תפ"א מגורר, פירורי זהב, שום ותבלינים ויוצרים
קציצות בגודל כדורי פינג פונג. מכינים את הרוטב- מטגנים את הבצל עד שמזהיב, כ-7-8
דקות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רוטב הבסיס, את השום והתבלינים ומביאים
לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ- 40 דקות על להבה נמוכה. בינתיים מכינים את הקוסקוס
לפי הוראות ההכנה שעל השקית, אני נוהגת להוסיף גם חצי כפית כורכום. כשהקציצות
מוכנות מניחים 3-4 קציצות על מצע הקוסקוס, מוזגים את הרוטב למעלה ובתיאבון.
לפעוטות אנו מערבבים את הקציצה עם הקוסקוס והרוטב והם מחסלים הכל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה