רשומות

יום שלישי, 31 במרץ 2020

איך לומדים חשבון בדרך כייפית ומהנה? עם משחקי "דומינו משולשים" של חברת "תילתן"



רוצים שילדיכם ייהנו לפתור תרגילי חשבון בסיסיים? הכירו את "דומינו משולשים של יצרנית המשחקים הישראלית "תילתן". מתאים מאד לימים אלה כשכולנו בבית ומחפשים איך להעסיק את הילדים. במשחק זה הילדים גם נהנים וגם לומדים. ואם אתם מחפשים מתנה נחמדה לפסח "דומינו משולשים" מתאים מאד.

יצרנית המשחקים הישראלית "תילתן" (משנת 1995), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק משחקי חשיבה, מתמטיקה וגאומטריה מקוריים לילדים, מציעה משחקי "דומינו משולשים" – המסייעים לרכוש מיומנויות מתמטיות בדרך של משחק והנאה!  
המשחקים, מסדרת "מתמטי-קל", כוללים שני משחקים: "דומינו משולשים עד 12" ו-"דומינו משולשים עד 20". המשחקים מכילים אריחי דומינו משולשים (במקום המלבניים המוכרים), כך שהם מאפשרים משחק רב כיווני.   

תילתן - סדרת משחקי דומינו משולשים לתרגול חשבון. צילום- חברת תילתן
משחקי הדומינו פותחו במטרה להנגיש ולקרב חשבון בסיסי לכל ילד וילדה, ללא חשש או רתיעה. התאמת המשולשים זה לזה נעשית בשלושה כיוונים ובכמה דרכים: התאמת המספר לכמות הפריטים, התאמת מספר לפתרון תרגיל, חיבור או חיסור סך הנקודות שעל גבי הקוביות המאוירות שבמשולשים, התאמת כמות הפריטים לפתרון התרגיל, ועוד.

משחקי תילתן - דומינו משולשים - עד 20. צילום- חברת תילתן

תילתן - דומינו משולשים - עד 12. צילום - חברת תילתן

המשחקים מעודדים תרגול של פעולות חשבון מגוונות (עד 12, או עד 20), זריזות מחשבה, ראייה חזותית ומרחבית, מהירות תגובה, זריזות ידיים ויכולות מוטוריות. אפשר לשחק בדומינו בכמה רמות. כל משחק מיועד לקבוצת גיל צעירה שונה. 
שיחקתי עם נעמה בת השבע הלומדת בכתה א' ויחד פתרנו תרגילים, חיברנו, חיסרנו והצלחנו להתאים משולש למשולש, תוך שאנו נהנות מאד. המשחק מאתגר למחשבה, דורש זריזות ומהירות והאלמנט התחרותי שבו מדרבן לפתור את התרגילים במהירות.



המשחקים מוצעים באריזה נוחה וקומפקטית, המתאימה גם לטיולים, לפיקניקים ולמפגש משפחתי או חברי עם ילדים. כמו כל דומינו, גם דומינו משולשים הם משחקים חברתיים ותחרותיים.

בכל משחק: 30 משולשי דומינו העשויים מקרטון עבה וקשיח, בגודל נוח לאחיזה.
מתאים ל-4-1 שחקנים, מגיל 4 שנים (דומינו משולשים עד 12) ומגיל 6 שנים (דומינו משולשים עד 20).

מחיר: 35 ש"ח.

להשיג באתר תילתן - https://www.tiltan.com/ ולקבל במשלוח הביתה. אפשר גם להפתיע בן משפחה או חבר, ולשלוח ישירות לביתו.
חברת "תילתן – ערכות למידה" (משנת 1995), מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק משחקי חשיבה ועזרי למידה לילדים בתחומי המתמטיקה, הגאומטריה, המדעים ועוד. המשחקים פותחו במטרה ליצור משחקים איכותיים, המשלבים למידה תוך כדי התנסות ומשחק מהנים. המשחקים זוכים להצלחה בישראל, גרמניה, שווייץ ועוד, והם נרכשים בידי גורמי חינוך שונים.


יום שני, 30 במרץ 2020

הכירו את "תופינה"- מאפים בריאים ללא קמח וללא סוכר.



אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת. רובנו נמצאים כל שעות היממה בבית, מודאגים, חוששים מהקורונה, מקווים לחזור לשגרה ולא יודעים מתי זה יקרה. איך מתמודדים? אני שומעת רבים שאומרים שהאוכל מהווה סוג של נחמה ולכן החטיפים הלא כל כך בריאים מככבים. זה בדיוק הזמן להכיר את "תופינה"- מאפים בריאים וטבעיים, ללא קמח, ללא סוכר, ללא עמילנים וכמובן ללא גלוטן. טעמתי את המאפים ולהפתעתי הם גם טעימים מאד. מסתבר, שאפשר גם אפשר להכין מאפים שיהיו טעימים ללא קמח וסוכר.

צפו בוידאו שהכנתי לכם:



בחודשים האחרונים יזם משרד הבריאות מהלך מקיף שבו מחייבים את חברות המזון לסמן את מוצרי המזון במדבקות אדומות או ירוקות. מדבקה אדומה מסמלת מוצר עתיר שומן, סוכר ונתרן. מדבקה ירוקה מסמלת מוצר בריא. המדפים בסופר מלאים במוצרים "בריאים" השאלה היא האם המוצר באמת בריא או רק נשמע כזה, ואם כן עד כמה? האם אנחנו באמת קוראים את האותיות הקטנות שעל המוצרים ובודקים את מכלול המרכיבים? והאם "ללא גלוטן" הוא חותמת לאוכל בריא? ממש לא! זה רק מעיד שהמוצר ללא גלוטן, ועדיין מכיל עמילנים  סוכרים או ממתיקים מלאכותיים. האם ידעתם שעמילנים מעלים מאד את רמת הסוכר בדם, שגורם לבעיות בריאותיות והשמנת יתר?

ובואו נדבר מעט על נושא הגלוטן- הגלוטן הוא חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה שעורה ושיפון ובעברית נקרא "דבקן" היות והוא מדביק את מרכיבי הקמח והופך אותם לבצק. הגלוטן מהווה 90% חלבון מגרגיר החיטה ואחראי על ההתפחה של הבצקים. הגלוטן נוצר רק בזמן ההבשלה הסופי של גרגיר החיטה, ולכן בארה"ב קוצרים את החיטה בשלב הגרגרים הירוקים שאינם מכילים את הגלוטן וכך הקמח הוא "ללא גלוטן". בארץ גרגרי החיטה הירוקה נמכרים בתפזורת ויש אפשרות שיכילו גם גרגרים בשלים עם ערך גלוטני גבוה. חשוב להדגיש שמוצר "ללא גלוטן", אין פרושו שאינו מכיל פחמימות, קמחי עמילן, סוכרים, מלחים ושאר מרכיבים שאינם בריאים לגופנו. 

"תופינה" גם בריא וגם טעים ואופציה מצוינת למי שאינו יכול לאכול סוכרים וקמחים ולמי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא

את "תופינה" הקימה דקלה וזאת מתוך מצוקה אישית. עד לפני שנתיים דקלה ניהלה עסק גדול עד שיום אחד קיבלה את הבשורה שסוכר וקמחים הם מחוץ לתחום עבורה. החלה לחפש מה לאכול בחנויות. הלכה לסופר, לחנויות טבע ולעוד מקומות בהם קיוותה למצוא אוכל שיעמוד בקריטריונים החדשים שהציב לה גופה. היא רצתה פחמימות, או משהו שייתן את אותה תחושת השובע.

להפתעתה גילתה שאין! 

מפתיע? אכן. כל שרצתה היה להכין סנדוויץ' לעבודה, עוגייה לקפה, עוגה לשישי בערב, או אפילו סתם פיתה לשים בה משהו טעים ומשביע.

היא החליטה לעשות לאחרים ולעצמה. אמרה ופתחה עסק למאפים ובצקים "תופינה", שהם תופינים אלא שהפעם המוצרים ממרכיבים טבעיים ואינם מכילים לא סוכרים ולא קמחים ולא עמילנים. וכמובן ללא גלוטן. תוך כדי התהליך היא מתחילה ללמוד תזונה טבעית באופן מקצועי.






המרכיבים היחידים בהם משתמשת דקלה למאפים של "תופינה" הם אך ורק טבעיים. אגוזים, שקדים, שומשום, קוקוס, זרעי פשתן, שמן קוקוס, טחינה וכדומה. הרכיבים אינם עוברים שום תהליך למעט לקטוף אותם מהעץ, לטחון, ולעשות עוגיות שעושות טוב לנשמה. הממתיקים בהם היא משתמשת הם סטיביה ואריתריטול שהינם ממתיקים טבעיים שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם. 

מגוון האפשרויות רב מאד. עוגיות עם שקדים, עם אגוזים, עוגיות שוקולד (שוקולד מריר 85%), עוגיות שומשום, ומה לא. פיתות, בורקסים ושאר מאפים. והכי חשוב זה טעים. הטעם עדין, לא מתוק מדי ובלי הרגשה שמוותרים על כלום. כל המאפים והעוגיות כולל הפיתות והבורקסים נעשים בעבודת יד ע"י דקלה והצוות והם ניתנים להקפאה מבלי לאבד מטעמם. 






זוהי בשורה פורצת דרך לכל האנשים שרוצים לאכול בריא בין אם הם מחויבים בריאותית ובין אם לא. אנשים שהגיעו להבנה שאוכל בריא עכשיו יחסוך בעיות עתידיות. למה לאכול סוכרים ופחמימות אם יש דרך קלה יותר, בריאה יותר, וטעימה לא פחות.

חזונה של דקלה הוא להפיץ את מוצריה ולהפכם לנגישים בכל מקום שאנשים אוכלים. בחנויות הטבע, בסופר, אפילו בחנויות הנוחות של תחנות הדלק, כדי שכולם יוכלו ליהנות מאוכל בריא בכל שעה בכל מקום. כיום ניתן להזמין את המוצרים טלפונית ולקבל את ההזמנה בשליחות, בקרוב הזמנות מהאתר. 

בעתיד הקרוב ביותר נזכה כולנו לטעום מאפים בריאים ללא סוכר, עמילן וקמח, בכל פינה. 

מחירים להמחשה: קופסת עוגיות 200 גרם, 36 ₪. 4 פיתות 18 ₪. לא כולל משלוח

להזמנות: "תופינה" - דקלה לוי  055-7049548

אינסטגרם – tufina__

צילומים: יח"צ תופינה, יפה גביש


יום רביעי, 25 במרץ 2020

חברת "גאוני" השיקה משחק כייפי ומהנה המתאים מאד לימים אלה



יצרנית המשחקים "גאוני" השיקה משחק חדש ומהנה "טאקו". בילינו איתו אתמול שעות של נחת וצחוק שעזרו לנו להפיג את המועקה והבידוד.

המשחק נראה ממבט ראשון קליל וקל אך הוא דרש מאיתנו חשיבה מהירה, תגובה מהירה ותשומת לב רבה. היינו צריכים להתרכז, לזכור את רצף המילים, להתמקד בקלפים שלנו ושל יריבנו למשחק ולמהר להגיב.




יש לי רק אזהרה אחת, המשחק ממכר!

איך משחקים?

צילום – אופיר וייס

טאקו הוא משחק חברתי ממכר ומהנה, הלוקח את "אפקט סטרופ"** כמה צעדים קדימה. 
בו זמנית, על השחקן לחשוב, לזכור ולבצע מספר פעולות:
  • לומר את אחת המילים הבאות עפ"י הסדר הבא (ולפי סדר הישיבה של השחקנים): טאקו, חתול, עז, גבינה, פיצה – וחוזר חלילה
  • במקביל לאמירת המילה יש להניח קלף במרכז השולחן, לקלוט ולהבין אם יש התאמה בין המילה שנאמרה - לקלף שהונח על השולחן 
  • אם יש התאמה – יש להניח במהירות את היד על ערימת הקלפים 
  • אם הונח קלף מיוחד: גורילה, לוויתן או בונה - יש לבצע בזריזות את הפעולה הנדרשת בהתאם לקלף שהונח - ומייד להניח את היד על ערימת הקלפים
  • השחקן האחרון שהניח את ידו - אוסף את ערימת הקלפים, ומתחיל את הסבב הבא
  • הראשון שסיים את ערימת הקלפים שבידיו, מנצח במשחק

היו הכי מהירים והיפטרו מהקלפים שלכם ראשונים. אל תיתפסו לשאננות ואל תתבלבלו: המשחק רק נראה קל, אבל האמת היא שהוא טריקי. מאוד.
 אז... תתחילו לשנן: טאקו, חתול, עז, גבינה, פיצה.

המשחק כולל: 64 קלפים, באריזה נוחה וקומפקטית.
מתאים ל- 2-8 משתתפים, מגיל 8.
מחיר: 59.90 ש"ח.
** אפקט סטרוּפ ממחיש הפרעות בזמן תגובה של אדם, שמוצגים בפניו גירויים סותרים. למשל: שם של צבע, המודפס בצבע שונה (המילה "אדום" - מודפסת בכחול, המילה "צהוב", מודפסת בירוק וכד'). ההסבר לכך הוא שהמשמעות של המילה, מפריעה לזיהוי הצבע בו היא כתובה.

סרטונים להמחשה:  

להשיג באתר של גאוני http://www.geoni.co.il ולקבל במשלוח הביתה. אפשר גם להפתיע בן משפחה או חבר, ולשלוח ישירות לביתו.
מחיר משלוח לבית הלקוח – 30 ש"ח. 
מבצעים מיוחדים: לרוכשים מעל 100 ש"ח - משלוח חינם. בקניית 4 משחקים – משחק חמישי במתנה (הזול מביניהם). יש להזין קוד קופון –  geoni-time בסיום הרכישה.
***
חברת "גאוני – משחקים חכמים לילדים", מתמחה בפיתוח ובשיווק משחקי קופסה איכותיים, בהם משחקי חשיבה, אסטרטגיה ומשחקי למידה מגנטיים. פיתוח המשחקים נעשה בליווי אנשי מקצוע ובהם קלינאית תקשורת ועורכת לשונית, במטרה ליצור משחקים איכותיים, המשלבים הנאה ועניין לילד ומסייעים להתפתחותו בהיבטים שונים (קוגניטיביים, מוטוריים ועוד).



יום ראשון, 15 במרץ 2020

מסעדת "פלוקה- FLOOKA "בעכו העתיקה. חובה לאוהבי הדגים ופירות הים



לפני מספר שנים ביקרתי בליסבון. עיר נמל שוקקת חיים, תיירים, שמחה ומסעדות שמגישות מבחר נהדר של דגים ומאכלי ים. זו הייתה חוויה קולינרית בלתי נשכחת ומאז חיפשתי גם בארץ מסעדות בסגנון דומה. השבוע מצאתי. מסעדת "פלוקה" של השף סעיד שאמי עושה כבוד למאכלי הים ומעניקה חוויה טעימה ומהנה מאד לסועדיה.




המסעדה מתחבאת באחת מהסמטאות של עכו העתיקה. במבט מבחוץ לא תבחינו בשום דבר יוצא דופן. אך, כשנכנסים פנימה מתגלה מסעדה נעימה, מעוצבת בפשטות, תוך הדגשה על הצבע הכחול ופריטים הלקוחים מעולם הים. מאחור נמצאת חצר גדולה שבימי הקיץ ניתן יהיה לשבת בה וליהנות מהבריזה המגיעה מהים, ממשקה ונשנושים שונים.




סעיד שאמי פתח את המסעדה לפני כשנה והתפריט מבוסס על הדגה ופירות הים ששולים מהים דייגי עכו. שם המסעדה "פלוקה" פירושו סירת דיג קטנה והשם מתאים מאד לאוכל המוגש בה. התפריט קבוע אך יש לא מעט מנות עונתיות. אנחנו אכלנו מנות דג פלמידה אדומה שנמצאת כעת בשווקים, בעוד מספר שבועות יהיו סרדינים ודגים אחרים. הירקות והפירות הם משוק עכו הסמוך. הכל טרי מאד.

                 סעיד שאמי ואנוכי

"מאיזה גיל ידעת שאתה רוצה לבשל? " אני שואלת את סעיד  "מגיל שנה" הוא עונה וצוחק, מספר לי שהתחיל לעבוד בגיל צעיר במסעדת הדגים הידועה "אבו כריסטו" כמלצר ולאחר מכן עבר לעבוד במטבח. הוא גר שנים רבות בחו"ל, עבד במסעדות בלונדון, עבד כשף על ספינת קרוז, לאחר מכן עבד במלונות באילת כשף ולבסוף החליט לפתוח מסעדה משלו.

סעיד מלמד מזה שנים במרכז הטכנולוגי בעכו במגמת מלונאות והוא מוכר היטב בקרב בני הנוער החולמים להיות שפים, כמוהו.



מה תמצאו בתפריט? הרבה מאד מנות דגים ופירות ים, אך גם מנות שמתאימות לצמחוניים וטבעוניים וגם למי שאינו אוהב דגים. יש גם מנות ילדים כמו שניצלונים וספגטי. לסעיד יש אלבום גדול עם מבחר דגים וכך הוא מסביר לסועדים מה הדג אותו בחרו לאכול.



בין המנות הראשונות- סלט פאתוש, טאבולה, סלט ישראלי קצוץ דק, מבחר סלטים בסגנונו של השף, סלט קלמארי, סלט דגים, סביצ'ה דג, קרפצ'יו תמנון, פסטראמה דג, פילה אנשובי, ראשי קלמארי, שרימפס.
בעיקריות- דניס, לברק, סלמון, מבחר פירות ים, סינטה עגל, אנטריקוט, פילה עגל.

מה אכלנו?

התחלנו עם מבחר סלטים. טאבולה, חומוס, יוגורט, סלט שמיר, סלט ירקות שורש, טחינה. הכל טרי מאד וטעים מאד. אהבתי במיוחד את סלט השמיר והטאבולה שהלכו מצוין עם היוגורט הסמיך והחמצמץ. השתדלתי מאד לא לגעת בלחם השום שקרץ לי, כי לאחר מכן לא יהיה מקום להמשך. יחד עם הסלטים קיבלנו קוקטייל חם של ביסק סרטנים אותו שתינו בהנאה רבה.




מנות ראשונות:

קרפצ'יו תמנון- תמנון מבושל זמן ארוך יחד עם ירקות שורש ורוטב דגים. פרוס דק דק, עם לימון ושמן זית (59 ₪) זו מנה נהדרת, טעימה מאד. ייחודית וממכרת. אחת הטובות שאכלתי. הבשר רך מאד, מלא בטעמי ים ואי אפשר להפסיק לנשנש.



פסטרמה של דג פלמידה אדומה- נתחי דג מתובלים וכבושים (55 ₪) הנתחים עשויים במומחיות, מוגשים לצד רצועות מלפפון דקיקות. מתאים נהדר לכוס ויסקי או בירה. הנשנוש המושלם.




פריקי וראשי קלמארי- (40 ₪) מנה מיוחדת במינה. הפריקי מתפצח בין השיניים וראשי הקלמארי פריכים ועסיסיים. מאד נהניתי מהמנה הזו.



סאשימי פלמידה- נתחי דג פלמידה מוחמצים בשמן זית, לימון ושום. (59 ₪) מנת ים שמביאה לצלחת את ניחוח הגלים. מנה מצוינת וטעימה.



לעיקריות:

קדירת מולים -ברוטב שמנת, חמאה, בצל ושום. ה- מנה המנצחת. טעימה ברמות. ליקקנו את האצבעות. אני חושבת עליה ובא לי שוב. ממליצה מאד.




קציצות דגים- קציצות נימוחות, רכות וטעימות. מתובלנות בדיוק במידה הנכונה ואולי זו נראית מנה פשוטה, אך היא לא. מנה נהדרת.


נתח דג על הפלאנצ'ה- הפלאנצ'ה מונחת במרכז השולחן ונתח הדג נצרב מול עינינו. מעט מאד תבלינים. רק טעמו של הדג הצרוב קלות. מושלם. אין צורך ביותר מכך.




קינוח: נתחי דלעת מבושלת בסירופ ומוגשת עם אגוזים. קינוח שכמוהו לא טעמתי בשום מקום. אהבתי מאד ונהניתי מבשר הדלעת המתקתק הטבול בסירופ. הקינוח הוגש עם קנקן תה תפוחים וקינמון.




לסיכום: ארוחה מושלמת. סעיד שאמי הביא את ניחוח הים אל השולחן והפתיע עם מנות ייחודיות וטעימות מאד שהפכו את הסעודה לחגיגה.

אני ממליצה להתמקד במנות העונתיות. במנות דגי הים ופירות הים. עזבו את דגי הלברק והדניס, נסו מנות מיוחדות עם הטאץ' האישי של השף. תנו לו לבחור לכם את המנות ואני בטוחה שתיהנו מאד. כמונו.

FLOOKA- רחוב צלאח א דין 14, עכו העתיקה

טלפונים- 04-9811183 או 050-8919370

פתוח: ימי א'- ש' 1200-00.00


בפייסבוק- לחצו כאן