אני זוכרת את שולחן
החג עמוס המטעמים של ילדותי. היו מאכלים שבלעדיהם שולחן החג לא היה שלם.
ה"גפילטה פיש" של סבתא. סלט תפוחי האדמה במיונז. כבד קצוץ מעולה. היה,
כמובן ה"לוקשן מיט יוך"- שזה מרק עוף עם אטריות. צלי בקר ביין, עופות
ולקינוח "קומפוט"- שזה קינוח של פירות יבשים, שזיפים, תפוחים שבושלו
בתבלינים. ומה עם המשקאות? המבוגרים שתו "שפריץ"- יין שהוסיפו לו סודה.
הילדים שתו תירוש כרמל של יקבי כרמל.
והיום? איך זה היום?
איך נראה שולחן החג שלנו היום? ובכן, נעשינו יותר מתוחכמים. הדג הפך להיות דג
סלמון ברוטב. אבל, לא נוותר על הכבד קצוץ וגם לא על הלוקשן מיט יוך. הצלי עדיין
מבושל ביין אבל הוספנו לו פטריות. ובמקום קומפוט יש כל מיני קינוחים מפונפנים. כבר
לא שותים אצלנו שפריץ. אבל, התירוש נותר על השולחן וגם היום שותים תירוש כרמל.
"תירוש
כרמל" הוא מוצר טבעי ומקורי, עשוי מ 100% פרי ענבים ללא תוספת סוכר או מים
ולכן אנחנו נותנים לילדים לשתות ללא חשש. הוא מלווה אותנו שנים רבות ואני מניחה שכך
יהיה גם הלאה.
מעניין איך זה היה
אצלכם בחג? אילו מטעמים וזיכרונות מלווים אתכם?
מאחלת חג שמח ושנה
טובה ומאושרת לכם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה