השבוע קיבלתי לסקירה
מגוון מעדני יחיעם. הגיעו נקניקיות בקר, נקניקיות וינר, קורנדביף, פסטרמה, סלמי
סרוולט וגם מוס כבד עוף עם פטריות. הכל ללא חומרים משמרים. מיד כשנחו עיניי על
החבילה ידעתי מה אני הולכת להכין. שוקרוט! זה מאכל פופולארי מאד שמוצאו בגרמניה.
הוא מכיל מיני נקניקיות ובשרים מבושלים עם כרוב כבוש, בירה ויין לבן.
מזג האוויר החורפי
מאד מתאים לשוקרוט. במקום החמין המסורתי תגוונו ותכינו תבשיל מיוחד במינו, טעים
מאד ושונה מהרגיל.
למתכון
מצרכים
קילו נקניקיות,
נקניקים ובשר מעושן- אני השתמשתי בפרוסות פסטרמה, נקניקיות בקר, נקניקיות עגל,
פרוסות נקניק סלמי סרוולט. הכל של יחיעם.
200 גרם חזה אווז
מעושן
2 קופסאות שימורים
כרוב כבוש (430 גרם)
2 בצלים גדולים
קצוצים לחתיכות
4 שיני שום כתוש
1 בקבוק בירה
1 כוס יין לבן
4 עלי דפנה
1 כפית קימל
8 תפ"א חתוכים
לקוביות גדולות
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן קנולה
אופן
ההכנה
חותכים את הבשרים
לקוביות, מסננים את הכרוב הכבוש מנוזלים. מטגנים את הבצל בשמן ומוסיפים את הבשרים
וחזה האווז, מטגנים מכל הצדדים , מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מכניסים לסיר את
הכרוב הכבוש ואת תפוחי האדמה, מחזירים את הבשרים ומניחים מעל הכרוב ותפוחי האדמה,
מוסיפים את התבלינים, הבירה והיין ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה. מגישים
בלוויית חרדל איכותי.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה