רשומות

יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

מתכונים לסלטי בורגול נהדרים עם "בורגול מלא אורגני" של תבואות



אחד הסלטים שמככב על שולחננו בחורף ובקיץ הוא סלט בורגול עם פלפלים וגזר מוקפץ. סלט משביע, צבעוני וטעים מאד. לכן, שמחתי לקרוא ש"תבואות" מציעה מוצר של "בורגול מלא אורגני" המתאים להכנת מגוון תבשילים וסלטים חמים ומזינים.  

הבורגול המלא הוא פחמימה מורכבת העשירה בערכים תזונתיים, מציינת הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה. הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים הידועים בחשיבותם להקטנת הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי, וכן בחלבון, סידן, מגנזיום, ובוויטמינים מקבוצת B החיוניים למערכת העצבים. מומלץ לשלב את הבורגול עם קטניות לקבלת חלבון מלא. חשוב לציין שהבורגול מכיל גלוטן. יתרון נוסף לבורגול של "תבואות" בהיותו אורגני, הגדל ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.

הבורגול משתלב מעולה בקציצות, ממולאים, מתאים להסמכת מרקים וכן להכנת סלטים קרים וחמים.
 

מחיר לצרכן: 9.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעל"ז.

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

 

המתכון שלי לסלט בורגול עם פלפלים וגזר מוקפץ

 

מצרכים

 

2 כוסות בורגול מלא אורגני של תבואות

 

3 בצלים

 

3 גזרים

 

4 פלפלים בצבעים שונים

 

צרור פטרוזיליה

 

6 כפות שמן זית

 

מיץ מלימון אחד או לפי הטעם

 

חצי כפית מלח

 

חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים חמימים למשך כ-עשרים דקות. בינתיים, פורסים את הבצל לרצועות וכנ"ל את הפלפלים. את הגזר מגוררים על פומפייה. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן, לפי הסדר, את הבצלים, הפלפלים והגזר עד שיזהיבו רק מעט. מוסיפים את הבורגול ומקפיצים יחד מספר דקות. מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוץ דק, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

ניתן להגיש חם או קר.

 
במידה ורוצים שהסלט יהיה עשיר ומהודר יותר אפשר להוסיף- צנוברים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה.

 
כרמית אלקיים, שפית מומחית לבישול בריא ומחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות-אוכל שעושה שינוי", מציעה מתכונים נהדרים עם בורגול:

 

סלט סלק חם ובורגול

סלט שהוא גם תוספת, גם ארוחה וגם מעולה לקחת לעבודה

                                                 צילום - איתיאל ציון

מצרכים ל- 4 מנות:

1/2 1 כוסות בורגול גס

2 סלקים  אפויים חתוכים לקוביות

1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים או ערמונים קלויים

 

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים בורגול בקערה עם מים רותחים. ממתינים כעשרים דקות עד שהבורגול רך, מסננים היטב, מערבבים בעזרת שני מזלגות ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לבורגול קוביות סלק האפוי, עשבי תיבול, מיץ לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מפזרים מעל גפרורי שקדים קלויים.


* כיצד אופים סלק –  שוטפים ומשפשפים מעט את קליפת הסלק במים. מניחים סלקים שלמים בכלי חרס או בתבנית מכוסה. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, ענפי תימין וכף סילאן. מכסים  בנייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות כשעה. לאחר מכן מקררים וקולפים.

 

בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכובסרה

צילום - אסף רונן
 
מזרח תיכון ומזרח רחוק באותה קערה בריאה

מצרכים ל- 6 מנות:

1/2 כוס שעועית מש

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

2 כוסות בורגול גס

1 קופסא חלב קוקוס

2 כוסות מים רותחים

1 כף קארי

1 כפית מלח גס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים

1 כוס קשיו טבעי  קלוי על מחבת חמה ללא שמן

 

אופן ההכנה:

  1. בישול השעועית: מעבירים את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהשעועית רכה ונגיסה, אבל לא יותר מזה.    
  2. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל ירוק, מוסיפים בורגול ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שעועית המש המבושלת, חלב קוקוס ומים רותחים. מתבלים במלח וקארי. מוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים כעשר דקות. משאירים מכוסה כעשר דקות. מוסיפים אגוזי קשיו ומגישים.

 

 

אין תגובות:

פרסום תגובה