רשומות

יום חמישי, 17 ביוני 2021

מסעדת פרש דה מרקט בביג קריות- שילוב מוצלח וטעים של המטבח האיטלקי והבלקני


 

תקופת 'אחרי הקורונה' מתאפיינת בהתעוררות קולינרית משמחת. אנחנו כמהים לצאת החוצה, לשוב לאכול במסעדות וליהנות ממאכלי שף.

פרש דה מרקט במתחם ביג קריות, נפתחה בתחילת הקורונה והופעלה לסירוגין בין הסגרים וממשיכה את פעילותה כ-3 חודשים כמסעדת שף חדשנית, מתוך רצון להציע לסועדים חוויה קולינרית ייחודית וטעימה. הגענו השבוע למסיבת עיתונאים ומובילי דעה במסעדה וטעמנו מבחר מנות ואני ממליצה בחום להגיע למסעדה וליהנות מחוויית בילוי נהדרת.

המסעדה היא חלבית וכשרה, ומציעה טעמים משולבים מן המטבח האיטלקי, הישראלי והבלקני. אוכל ים תיכוני אהוב. העיצוב אורבני וקליל והאווירה בהתאם. נעים מאד לשבת במסעדה ולהתרווח על הכורסאות הנוחות, תוך שאנו נהנים ממנות ייחודיות, איכותיות וטריות. גולת הכותרת של המסעדה הינה כמובן, הטאבון הממוקם בה, המבטיח לנו מנות עם בצקים מיוחדים הנאפים במקום. ואכן, מנות הטאבון הן טעימות להפליא, איכותיות ואסור לפספס אותן.



השף אילן ברמלי , שף המסעדה, סיפר לי שהוא כבר 30 שנה בתוך המטבח  ולמרות שניסה לברוח מכך ולמד ביו כימיה וחשמל בסוף מצא עצמו שוב במטבח, אהבתו הגדולה. אילן ברמלי הוא גם קונדיטור ואתם חייבים לטעום מהמנות האחרונות המדהימות שלו. הוא זה שמפקח ומחדש כל העת את המנות, מתוך רצון לשאוף לחדשנות קולינרית ולחוויית אכילה.

המסעדה נמצאת בבעלותה של אחת מקבוצות המסעדות המובילות בצפון הארץ שמנוהלת בשיתוף פעולה של אבי פרץ, ספיר ממן ואילן ברמלי אשר הינו השף המפקח על כל קבוצת המסעדות.

השף אילן ברמלי עם אשת היח"צ לימור כרסנטי שמשרדה אמון על היח"צ

הקבוצה פועלת מתוך אהבה לתחום הקולינריה ורצון לספק לאורחיה חוויית אירוח ובילוי בלתי נשכחת, המתבססת על חנות חדשניות, חומרי גלם איכותיים, מוקפדים וטריים.

מה אכלנו?

מבחר מנות ראשונות נהדרות




פטריות עיזים- פטריות צלויות בטאבון ממולאות בגבינת עיזים עם מוצרלה מעל, מוגש על ציזיקי, שמן זית ועשבי תיבול מעל. זו מנה מעולה שאני מכינה גם בבית והיא מנת פתיחה נהדרת וטעימה (36 ₪)



חציל שרוף בטאבון- החציל מוגש עם טחינה, אגוזי מלך מלוחים, עשבי תיבול, סילאן ופוקצ'ינה בצד. אחת המנות האהובות עלי. למי שאוהב חצילים אסור לוותר עליה (42 ₪)



ירקות בטאבון- מגוון ירקות צלויים כמו זוקיני, פלפל אדום, סלק ובצל סגול, מוגשים על קרם פטריות ועשבי תיבול מעל. מנת אנטי פסטי טעימה וקלילה שהטאבון מוסיף לה טעמים עשירים ופריכות (39 ₪)




סלט קינואה ועדשים- קינואה, עדשים שחורים, מלפפון, פטרוזילה, בצל ירוק וסלרי קצוצים ברוטב שמן זית ומיץ לימון, עם חמוציות ושקדים קלויים. סלט משביע, טעים ועשיר (56 ₪)



סלט קפריסאי- מבחר עגבניות שרי תמר, שרי צהובות, שרי ליקופן, בצל סגול, זיתי קלמטה, צנוניות, עשבי תיבול ורוטב שמן זית ולימון בתוספת קרעי פוקצ'ה מתובלת עם נגיעות צזיקי וגבינת פטה. יופי של סלט עשיר, רענן וכייפי. אהוב עלי. (58 ₪)



מאפי הטאבון

ריפיאנה חלומי פטריות- בצק פוקאצ'ה פריך שנאפה בטאבון, ממולא גבינות, בצל מקורמל, אגוזים ופטריות עם גבינת חלומי צרובה . בעיניי, זו מנה מדהימה, טעימה בטירוף ומנצחת. רק עבורה כדאי להגיע ואתם חייבים לטעום ממנה (54 ₪)





פיצה מרגריטה- פיצה לוהטת מהטאבון, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה עם תוספות לבחירה: זיתים, בצל, פטריות (ללא תשלום) תוספת טונה, ביצה קשה, חציל קלוי- ב5 ₪ לתוספת. פיצה טעימה מאד, בצל עשוי היטב, פריך וקראנצ'י כראוי (49 ₪)



מבחר קינוחים משגע

 





המסעדה מציעה מבחר מנות דגים ופסטות כמו: פילה סלמון, פיש אנד צ'יפס, סלמון בקראסט עשבים, דג על ניוקי ועוד במחירים שבין 71- 89 ₪. פסטות:פטוצ'יני אוליו ריקוטה, רביולי סיציליאני, רביולי רוזה, ניוקי בטטה וערמונים במחירים שבין 59-66 ₪.

מומלץ בכל לב. ההנאה מובטחת.

פרש דה מרקט

מתחם ביג קריות, הסולל 8 ק.אתא

טלפון: 04-6300063

אתר- לחצו כאן

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה