זו העוגה שמלווה
אותנו שנים. היא קלה ופשוטה להכנה, אהובה על ילדים וגדולים. מדי פעם אני משנה את
הציפוי ומעטרת את העוגה בעיטורים שונים. הפעם עיטרתי בשערות חלווה מסולסלת בטעם
שוקולד של חברת 'אחוה'.
מצרכים
4 כפות קקאו מאיכות
משובחת
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1ועוד 1/2 חבילות
חמאה (אפשר גם מרגרינה אם רוצים פרווה)
4 ביצים
1 אבקת אפיה
1 ועוד 3/4 כוסות קמח
1 כף רום
אופן
ההכנה
לערבב את הסוכר עם
הקקאו והמים ולחמם עד שהתערובת נמסה, להוריד מהאש. להוסיף את החמאה או המרגרינה ,
את הרום ו- 4 חלמונים ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה ויפה. להוריד 3/4 כוס
מהתערובת ולהכניס למקרר, כדי לצפות את העוגה מאוחר יותר. לתערובת שנותרה להוסיף את
הקמח וקצף מהחלבונים ו1/4 כוס מים קרים שהקצפנו לקצף יציב. לקפל לתוך התערובת
בתנועות עדינות. להעביר לתבנית עגולה או תבנית מרובעת בקוטר 26 על 30. לאפות ב-170
מעלות כ-50 דקות או עד שקיסם עץ יוצר נקי מפירורים. כשהעוגה מתקררת לצפות בציפוי
שהכנסנו למקרר ולקשט.
אני קישטתי הפעם
בשערות חלווה בטעם שוקולד של חברת אחוה. זו חלווה שמוגשת בצורת סיבי שערות
דקיקים וטעימים. חלווה אוורירית, נימוחה שניתן לאכול גם על פרוסת לחם, גם כתוספת
ליוגורטים וגם, כפי שעשיתי אני, כקישוט לעוגות ומאפים. המוצר כשר ומחירו המומלץ
בין 11-13 ₪ לאריזת 250 גרם.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה