פסטיבל טעמים גליל עמקים חוגג 18. זה אחד הפסטיבלים החווייתיים
והשמחים שמגיע יחד עם האביב ומביא לנו את הפריחה, הטבע, הקולינריה המקומית,
האירועים השווים, האטרקציות, ההופעות ועוד. אני מסקרת את הפסטיבל כבר שנים ותמיד
מפתיע אותי לגלות מקומות חדשים בטבע ובישובים. גם השנה ביקרתי במקומות שלא הכרתי,
טעמתי טעמים חדשים וטיילתי במקומות קסומים.
פסטיבל טעמים גליל עמקים כשמו כן הוא. ההתמקדות היא במרחב העמקים,
בסביבה הכפרית החקלאית ובטוב שיש לה להציע לנו. הפסטיבל מאחד את כל רשויות מרחב
הגליל והעמקים ומציע שפע של אירועים במרחב, לאורך הנחלים ציפורי, בית לחם ונחל
תבור, טיול בדרך הטמפלרים בטבעון, ביערות קק"ל, בחוות החקלאיות, ביקבים,
במסעדות, במוזיאונים ובפינות חמד.
להלן תכנית הפסטיבל:
כמו בכל שנה גם
השנה יפתח הפסטיבל באירוע פתיחה חגיגי, שמח וטעים
במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. הכרטיס לאירוע הוא פנקס קופונים שהרוכשים מסתובבים בין
הדוכנים של המטעמים והיין, מגישים כרטיס ונהנים ממנות מיוחדות מדוכנים שממוקמים
בין מייצגי המוזיאון מראשית ההתיישבות. על הבמה מתחלפות להקות צעירות מוכשרות מכל רחבי
העמק כשברקע מתחלפות תמונות נוף יפיפיות של העמק והגליל. כרטיסים לאירוע יש
לרכוש מראש דרך אתר הפסטיבל (קישור בסוף הכתבה)
כפי
שראיתם בתכנית שצירפתי בכל סוף שבוע יערכו אירועים מיוחדים לכל המשפחה כמו: שוק חקלאים ואומנים במתחם היפה של רכבת
העמק ההיסטורית בכפר יהושע, יום האישה במגדל העמק ובעפולה, שישי תרבות
במגדל העמק, סיורים קולינריים בשוק בעפולה, בתים מארחים לסיפורים
וטעמים בלב נצרת, אירוע שכנים ונהנים בזרזיר, באירוע להקות מצעדים מכל
האזור צועדות בזו אחר זו יחד עם דגלי הרשויות השותפות. בתום המצעד יערכו מופעי
דבקה, הורה, הרכבים מוזיקליים ולהקות צעירות מכל האזור. מסעדות זרזיר יציעו מנות
מיוחדות במחירים מיוחדים. צעדת יקנעם שיוצאת ביום שישי סמוך לחאן יקנעם עד
לעמק השלום הפורח בו זורם נחל השופט. לאורך המסלול המעגלי הפעלות ירוקות, משחקי
טבע ומופעים, מתאים גם לעגלות.
צעדת יפיע ביער יפיע כפר
החורש- צעדה המשלבת משחקי טבע, הפעלות בנושא איכות הסביבה והדרכות של מדריכי
קק"ל. בסיום הצעדה בימת מופעי מחול ולהקות צעירות מרחבי העמק.
טיול פעיל מודרך ע"י מדריכי קק"ל ורשות ניקוז ונחלים קישון לאורך
נחל בית לחם מרמת ישי
לכפר יהושע. סלסלות פיקניק מלאות מטעמים ממסעדות נוף הגליל ופיקניק ביער
צ'רצ'יל משולב בטיול מודרך של מדריכי קק"ל לאורך נחל תבור הזורם רק
בחורף, מסלול עגלות הקפה של טבעון ואירועים רבים נוספים.
בסיור המקדים שערכתי
ביקרתי במקומות חווייתיים ומלהיבים ואכלתי במסעדות שנפתחו השנה ועליהן אמליץ.
ארוחת בוקר ברמת ישי
"לחם בחצר" של צחי ונטורה
צחי ונטורה עם המלצרית הנחמדה
צחי ונטורה, מורה לנהיגה שהחליט
לפני מספר שנים שהוא רוצה לאפות לחמים. אבל, לעשות זאת בגדול. הוא הגיע לבית הספר
לקולינריה של דנון ושם למד את התחום עם טובי המורים ביניהם גם ארז קומורובסקי
הידוע.
לאחר שהמטבח הביתי
בשמשית לא הספיק לו. הקים צחי מבנה עץ ליד ביתו ושם אפה את לחמיו. טעם הלחמים כבש
במהרה את האזור והתור מול ביתו הלך וגדל. ואז הגיע לרמת ישי, ראה את המקום והחליט
להעביר את המאפייה הביתית שלו לרמת ישי ולפתוח את "לחם בחצר" שיציע
ארוחות בוקר מיוחדות כאשר המאפים והלחמים המיוחדים שלו יהוו את העיקר. ניתן לרכוש
במקום לחמים נפלאים, עוגות, מטבלים ביתיים, קרקרי בריאות, שמן זית, יין, גבינות
תוצרת עברי ועוד.
כך זה התחיל. צחי והלחמם במבנה שבנה בשמשית
כך היוםמבחר קטן מהלחמים של צחי
בתפריט ארוחת הבוקר
תמצאו ארוחות בוקר הכוללות ביצים, גבינות, ממרחי הבית, סלטים ושתייה. אני ממליצה
ללכת על המיוחדים של צחי כמו: סירת
כרישה: מאפה במילוי תערובת גבינות, עלי מנגולד וכרישה/ בטטה, המוגש עם זיתים,
שמן זית ובלסמי. זה מה שאנחנו אכלנו וזו הייתה מנה נהדרת, מלאת טעמים ומיוחדת, כזו
שבשבילה שבים שוב ושוב. (42 ₪) צרפנו למנה סלט יווני טעים עם זיתי קלמטה, גבינת
ג'יבן עיראקית, זעתר ועשבי תיבול (54 ₪) עם מיץ תפוזים טרי וזה היה מושלם! טעמנו
גם את לחם הדגנים ולחמים נוספים יחד עם ממרחים של טפנד זיתים, עגבניות מיובשות,
פסטו ושום קונפי והתענגנו על כל ביס.
בפעם הבאה אנסה את
הפיצה האיטלקית שבתפריט ואת הגספצ'ו שנשמעים מעניינים מאד.
האווירה במקום שלווה ונעימה וצחי מארח נהדר ואופה אדיר. אני ממליצה בחום להגיע אליו וליהנות מארוחת בוקר טעימה. ואם לא ארוחת בוקר נסו את הלחמים המצוינים שלו ותזכרו שאני שלחתי אתכם.
פתוח: ימי א'-ה'- בין
השעות 8.00-20.00 יום ו'- 7.30-15.00
חורש אלונים 3, רמת
ישי. טלפון: 04-8482030
לחם בחצר פייסבוק- לחצו כאן
"קטופותי"
בית לחם הגלילית
רמי חורב
מ"קטופותי" הוא יליד קיבוץ בית אלפא. בילדותו עברו הוריו לבית לחם הגלילית ואביו
החל לייצר זרעים. רמי עובד בשדות מגיל 10 וניכר עד כמה קשור לאדמה. הוא יזם את
הקמת "קטופותי" מתוך רצון לתת חוויה חקלאית למשפחות ולחבר אותן לאדמה.
להכיר לבאים את עבודת החקלאי, לסקרן, ללמד ולהלהיב. וממה מלהיב יותר מאשר יציאה
משפחתית יחד לשדות לקטוף ולטעום מתנובת האדמה?
מלפפון קטן צומח כאן
ניסן נאבק עם השומר
זו חוויה לא רק
לילדים אלא גם להורים. אני נהניתי מאד לטייל בין השדות הפורחים לשמוע מרמי כיצד
מגדלים תותים ומדוע הגזר דווקא כתום ולא לבן או סגול (רמז- קשור לחקלאים ההולנדים)
לטעום מהמלפפונים הטריים ולראות שגם להם יש פרחים. לטעום קולורבי סגול וטעים
ואפונת גינה הכי טעמה שאכלתי אי פעם ולראות איך גדל השומר. לולא הייתי לחוצה בזמן
הייתי מוכנה להישאר בחווה עוד שעות. זו חוויה נהדרת.
הגידולים והקטיף
משתנים כל הזמן, בהתאם לעונות השנה, מזג האוויר והתחדשות השדה. קוטפים במקום פירות
כמו תות שדה, גויאבה תותית, פירות הדר, ענבים ואוסנה ירקות שונים כמו מלפפונים,
עגבניות שרי, גזר בצבעים, כרוב, כרובית, ברוקולי, תפוחי אדמה, חצילים, קישואים,
תירס, סלק, קולורבי, אפונת גינה, פלפלים ועוד. קוטפים גם תבלינים שונים כמו
רוזמרין, שום, גרניום, פטרוזיליה, כוסברה, נענע וסטיביה.
רמי עם סלק סגול וטעים
משפחה שמגיעה ל
"קטופותי" תבלה במקום מספר שעות מהנות מאד. הכניסה בתשלום (50 ₪ לכל
משתתף מגיל שנתיים) וכך גם הסלסלה אליה
מכניסים את מה שקטפתם.(בינונית- 20 ₪. גדולה 30 ₪) ניתן לקטוף חופשי ולאכול כל מה
שקטפתם כאוות נפשכם. יש להתעדכן באתר מתי פתוח ומהם הגידולים שאותם קוטפים באותו
שבוע. בעת ההגעה למקום יכבד אתכם רמי בתה וקפה, יסביר על הגידולים השונים ואז תצאו
לקטיף.
במקום יש אטרקציות
נוספות בתשלום כמו: הכנת פיתות בטאבון, הכנת פופקורן מקלחי התירס שקטפתם בשדה,
טיפוס על טרקטור (כלול במחיר) . יש במקום מרחב גדול מוצל, שולחנות, ספסלים,
שירותים וניתן לרכוש שתייה וארטיקים.
בנוסף, תמצאו במקום
מבוך חושים מפתיע, עם 5 חדרי חושים שילהיבו את הילדים (כלול במחיר)
אז אם אתם רוצים
לבלות יום שבת מיוחד וכייפי עם הילדים, זה המקום עבורכם. ההנאה מובטחת.
טלפון- 054-5507480
אתר
"קטופותי"- לחצו כאן
צעדת יקנעם ה-28
השנה תתקיים צעדת
יקנעם ביום ששי 11.3.22. סיירתי במסלול הצעדה הפורח והיפה והתלהבתי מיופיו של
המסלול המרהיב. הצעדה כוללת מסלול מעגלי באורך של 7 קילומטרים. נקודת המוצא תהיה
ליד חאן יקנעם ועד לעמק השלום ובהלכה ייהנו הצועדים מהנופים המשגעים של יקנעם ועמק
יזרעאל.
בתחלת מסלול הצעדה
כך נראה המסלול - מרבד כלניות משגע
השקדיה פורחת
החלק האמנותי כולל
מופע של כוכבות וכוכבי הטיקטוק וביניהם ליאון שניידרובסקי, שירה לוי , דניאל
אליהו, רוני סורול ועוד. כמו כן יופיעו להקת הנוער העירונית צעירי יקנעם, להקות
מחול של המתנ"ס, תנועה נודדת של היפ הופ ומחול מן המזרח.
במקום יתקיים שוק
איכרים ויהיו הפעלות רבות לילדים כמו: מבנים לטיפוס, הכנת צמידים, מוזיקה והרקדות.
בחניון
חרובים יתקיימו הדרכות של הקרן הקיימת לישראל. בנוסף לכך יתקיימו הפעלות של הרשות
לבטיחות בדרכים כגון: דימוי נסיעה במכונית מתהפכת, חשיבות בחגירת חגורה בכל נסיעה,
רכיבה על אופניים חשמליים ועוד. מתחם הנוער יופעל על ידי מחלקת הנוער בהשתתפות
תנועות וארגוני הנוער. במקום תהיה במת מוזיקה של בית הנוער בהשתתפות הרכבי הנוער
העירוניים. בין התחנות: בועות סבון, באולינג, הכנת צמידים, כדורגל אנושי, הרקדה
ועוד.
ההשתתפות
בחינם.
מוזיאון
העמק בקיבוץ יפעת
המוזיאון משקיף אל הנוף המרהיב של העמק
ביקרתי
במוזיאון העמק מספר פעמים. הפעם ליווה אותנו טל שהוא רכז ההדרכה של המוזיאון והדגש
היה על ההתחדשות שעובר המוזיאון, התערוכות המתחלפות לצד תצוגת הקבע. שמחתי לראות
את השינוי ואת ההתחדשות לצד שימור סיפורם של מתיישבי העמק שהתיישבו בו בשנות
העשרים של המאה הקודמת. המוזיאון צופה על הנוף הירוק של העמק וממחיש
נהדר את אווירת ראשית ההתיישבות. יש בו תצוגות מעניינות של חדרי ילדים, חדר אוכל
ישן, כלים ואביזרים לפני קום המדינה.
קרון הסיפורים
לצד
תצוגת הקבע מתקיימות תערוכות מתחלפות של פסלים אשר חלקם מתפן, תערוכת אמנים
ואמניות מעפולה ועמק יזרעאל וקרון הסיפורים- דיאלוג בין דורי בין בני הנוער לוותיקי
העמק. למשפחות המגיעות למוזיאון יש אפשרות לקבל משחק של "חפש את המטמון"
– לגילאי גן עד כתה ב' ולילדי היסודי. בנוסף, יש חצר גרוטאות שבו הילדים יכולים
ליצור ולשחק.
הצלמניה- ניתן להצטלם ולקבל תמונה למזכרת
אירוע
הפתיחה החגיגי של הפסטיבל מתקיים במוזיאון.
אתר מוזיאון העמק- לחצו כאן
פייסבוק- לחצו כאן
מסעדת תמרלין בנהלל
את ארוחת הצהריים אכלנו במסעדת בשרים חדשה שנפתחה לפני כחודשיים במקום
בו שכנה בעבר מסעדת אוקטגון.
מנהלת המסעדה היא ניר תמיר, בת למשפחת חקלאים מנהלל. שם המשפחה
עוברת לתמיר מתמרלין- על שמה נקראת המסעדה. ניר חזרה לנהלל אחרי 10 שנים בתל אביב
שם עבדה בתחום התקשורת והיח"צ. היא שכנעה את בני המשפחה המגדלים בקר לפתוח
מסעדת בשרים ויחד עם שני שותפים- ניר וולמן ואיתמר שרעבי נפתחה מסעדת
תמרלין כשעל הייעוץ הקולינרי מופקד השף ירון קסטנבאום.
במקום יש גם אטליז ומעדניה וניתן לרכוש מוצרים הביתה.
התפריט מורכב ממנות בשריות קבועות ובחירת נתחי בשר מהויטרינה. של
האיטליז. בין המנות: טרטר בשר, סנדוויץ' מעושנים, כרוב צלוי, ארטישוק צרוב,
עראייס, סופלאקי, קבב, המבורגר ומהויטרינה תוכלו לבחור שיפודי פילה, אנטריקוט,
פורטרהאום טי בון, פריים ריב ועוד.
האווירה במקום נעימה מאד, השירות אדיב ומוקפד, ומי שלא אוכל בשר אין
לו מה לחפש במקום.
מה אכלנו?
פתחנו במנת סלט תמרלין- פשוט וטים. עלי חסה פריכים, עלי תבלין,
פרוסות דקיקות של קולרבי וצנונית ברוטב ויניגרד. המנה הוגשה כזר חסות ואני שלפתי
בנינוחות את העלים ונשנשתי בהנאה (45 ₪) אין פיתות ליד או לחמים וזה מצוין.
מתרכזים בעיקר.
ספיישל סינייה- זו מנה שבדרך כלל עשויה מבשר טלה, כאן זה היה בשר עגל טחון עם
טחינה, עגבניות, צנוניות וסומק, בתיבול עדין. מנה נהדרת וטעימה מאד. הטחינה החמה,
העגבניות הצרובות ןבשר הבקר יוצרים יחד שילוב טעמים מצוין. (48 ₪)
למנות העיקריות- בהמלצת המלצרית הזמנתי פפר שייטל- השייטל הגיע פרוס לפרוסות
דקות, עשוי מדיום כפי שביקשתי, בתוספת פטאטאס, עגבנייה ובצל מהגריל ופרמז'ן מעל.
הבשר היה רך ונימוח, הפרמז'ן הוסיף עניין וטעם. מנה מיוחדת (72 ₪)
בן הזוג ביקש נתח פורטר האוס טי-בון . המנה הגיעה פרוסה לפרוסות עשויה
מדיום ומצוינת. בן הזוג התלונן שכמעט לא השארתי לו נתחים מצד הפילה. אבל, להגנתי
אומר שמאד נהניתי מהרכות, האיכות והטעם וכך גם הוא. הסכמנו פה אחד שזו מנה מומלצת
במיוחד. (56 ₪ ל-100 גרם)
קינוחים: אני בחרתי בקינוח האהוב עלי מלבי – עשוי קצת אחרת, במקום מי ורדים
נענע גרוסה. מלבי עשיר, מרענן וטעים. בן הזוג הזמין גליה קלאסית שהיוותה סיום הולם
לארוחה.
לסיכום, מסעדת בשרים איכותית, בעלת מבחר נאה של מנות. אנחנו נהנינו
מאד מהאוכל והאווירה וממליצים בחום להגיע ולחוות.
טלפון: 077-724-2042
פייסבוק- לחצו
כאן
בפסטיבל טעמים
גליל עמקים שותפות הרשויות זרזיר, טבעון, יפיע, יקנעם,
מגדל העמק, נוף הגליל, נצרת, עמק יזרעאל, עפולה, רמת ישי.
בשיתוף
עם קק"ל, הרשות לפיתוח הגליל, משרד החקלאות, משרד הפנים ורשות ניקוז ונחלים
קישון.
את הפסטיבל מובילים אשכול גליל עמקים ועל הפרסום, תכלול, הפקה ויח"צ רקפת
עברי משרד הפקה עברית.
-
לאתר הפסטיבל- לחצו כאן
פסטיבל טעמים גליל עמקים בפייסבוק- לחצו כאן
גילוי נאות- הייתי אורחת הפסטיבל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה