רשומות

יום שני, 28 בפברואר 2022

פסטיבל "ירוק ולא רחוק" בשפלת יהודה 10-26/3/22- חוויות בטבע עם סיורי ליקוט, טיולים, שווקי לילה וסדנאות ייחודיות

התקופה העכשווית שבה הכל מתעורר ופורח, לא קר מדי ועדיין לא חם, היא תקופה נפלאה לטיולים וסיורים. ולי יש המלצה נהדרת עבורכם להגיע לפסטיבל "ירוק ולא רחוק" בשפלת יהודה ולגלות את האזור הכפרי הקסום, על שלל האטרקציות שבו. אני יצאתי לסיור מקדים וטעמתי מקצת מהאירועים והטעמים שיהיו בפסטיבל ואני ממליצה בחום רב להגיע ולחוות.

שפלת יהודה ממוקמת בדיוק באמצע הדרך בין תל אביב, ירושלים ובאר שבע. זהו חבל ארץ יפהפה וכעת הפריחה מרהיבה. פסטיבל "ירוק ולא רחוק מתקיים במהלך חודש מרץ זו השנה השישית, ביוזמת עמותת התיירות של שפלת יהודה. זו הזדמנות נהדרת להכיר את התיירנים המקומיים, את עסקי הבוטיק המשפחתיים ואת מסלולי הטיול בטבע. במהלך שלושת סופי השבוע של הפסטיבל יקיימו העסקים המקומיים מגוון רחב של אירועים נפלאים: שווקי לילה וירידים כפריים שימכרו מהתוצרת המקומית, סדנאות, מפגשים מיוחדים, סיורי ליקוט, מסלולי טיול ועוד. 




אירועי הפסטיבל

אירוע פתיחת הפסטיבל יתקיים בכפר מנחם ויכלול שוק לילה, דוכני מזון והופעה, מרכז המבקרים של נמל אשדוד יפתח את דלתותיו ויזמין את המטיילים לביקור במרכז המבקרים שלו. טיולים מודרכים יתקיימו בתל לכיש המתחדש ויענו על השאלה מי בנה את הארמון שבראש הגבעה, בקרית גת יקיימו סיור בעקבות הספר "אישה מרוקאית אחת" המספר את סיפור הקמתו של חבל לכיש על ידי עולים במסגרת התוכנית "מהאוניה לכפר". בחצרו של הגיאולוג ד"ר אריה איתמר ניתן יהיה לצאת למסע לבטן האדמה שיציג לבקרים את מבנה כדור הארץ, עברו ועתידו, ואף ליהנות מסיורי ליקוט, בתים פתוחים בגל און, באר טוביה ובית ניר.

בנוסף, ברפת של איתי יקיימו סיורים שייקחו את המבקרים אל עולמם של הפרות והעגלים כולל סיור ברפת עצמה, בארטישוק של נועם יתרכזו איך לא – בארטישוק, ויספקו למבקרים חוויה של סיור מיוחד בשדות ובארוחה על טהרת הירק המופלא הזה. ביקב שורר המתמחה ביינות מקומיים ובחקלאות בת קיימא ישיקו סדרת יינות חדשים ובמשק שור וולף יקיימו טעימות שמן זית, סדנאות לטעימת נכונה וסיורים במשק. מגוון רחב של אטרקציות נוספות ניתן למצוא באתר של עמותת התיירות שפלת יהודה.

לאחר כל האטרקציות האלו – ניתן יהיה לעצור ולאכול באחד המקומות המציעים אוכל איכותי באזור: בפונדק ורדה הממוקם בצומת ראם ניתן יהיה לאכול תבשילים בייתים אותנטיים, מרקים, בשרים על האש, סלטים ואף לקחת מארזי פיקניק לטיול בטבע. בג'חבורג כפרי בכפר ורבורג מגישים מלאווח, מלבי וג'חנון הנעשים בעבודת יד. במטבח של אריאלה יוצעו ארוחות בוקר עשירות ומגוונות וסלסלות פיקניק תוצרת ביתית, במסעדת כרמים בניצוחו של השף סהר רפאל יגישו אוכל טרי ומרענן שייצור חוויה קולינרית יוצאת דופן. מקומות נוספים לאכול בהם ניתן למצוא באתר של עמותת התיירות שפלת יהודה. 

החוויה שלי מהסיור המקדים לפסטיבל

אנחנו ביקרנו במספר מקומות שייקחו חלק בפסטיבל. היינו ביקב מרשה בזרחיה, יצאנו לסיור ליקוט עם טלאור באביגדור, ביקרנו במשק שמואלי בו מייצרים גבינות עיזים מצוינות, אכלנו צהריים במרכז שפירא במסעדת EAT מלא וסיימנו בביקור בכפר ביתא ישראל בקרית גת. סיור שעשה חשק גדול להגיע ולהשתתף באירועי הפסטיבל

יקב מרשה – יקב משפחתי כשר בזרחיה 

שאול חביביאן ליד הכרם

יקב משפחתי באווירה כפרית שלווה ונהדרת. מרכז המבקרים הקטן נמצא בסמוך לכרם. את פנינו קיבל שאול חביביאן, אשר כשמו כן הוא, איש חביב ומכניס אורחים, שאול סיפר לנו כי יקב מרשה הוקם בשנת 2006 ביוזמת הבן איתן שדחף לכך. הוא הסכים והפך מאיש חינוך לכורם ויינן. את מבנה התרנגולות הישן הפך במו ידיו למרכז מבקרים קטן. הכרם נמצא בסמוך והם בוצרים את הענבים בבציר ידני. בכרם ענבי מרלו, סירה, פינוטז' ועוד. לאחר שנתיים של יישון בחביות, גם את היין הלבן מיישנים ביקב מרשה, היין מוכן לשתייה. היקב מייצר כ- 10.000 בקבוקים בשנה ומשווק בעיקר בארץ. אך גם לחו"ל. 

במרכז המבקרים של היקב








שמו של היקב לקוח מתל מרשה הסמוך וסמל היקב הוא עוף החול בעל חיי הנצח. ניתן להגיע למרכז המבקרים, בתיאום מראש, ליהנות מטיול בין הגפנים, הסבר על הפקת היין והכרה מקרוב של התהליך, זאת לצד טעימות מהיינות הייחודיים שלהם בשילוב ארוחה חלבית קלה. 



יקב מרשה -מושב זרחיה . במהלך הפסטיבל ימי שישי 9:30-14:00 ראשון-חמישי בתיאום מראש. (בשאר ימי השנה ביקורים בתיאום מראש)  |  מחיר: 110 ₪ לאדם לסיור, ארוחה וטעימות | 40 ₪ לסיור וטעימות בלבד.  | טלפון לבירורים והרשמה – 072-3944361

סיור ליקוט עם טלאור במושב אביגדור

טלאור מלמדת אותנו לאכול חובזה

לא תאמינו עד כמה שדות הבר שופעים תנובה אותה ניתן ללקט ולאכול וזה לא רק טעים מאד אלא גם הכי בריא. טלאור כהן מאביגדור, הייתה אשת חינוך בתל אביב שחיפשה תחביב לימים בהם לא עבדה. היא הגיעה לקורס ליקוט בהמלצת חבר ומאז היא עוסקת בנושא.




הכל אכיל וטעים!

בישראל גדלים מעל ל-200 מיני צמחי בר אכילים. אנחנו נכנסנו לשדה בסמוך וטלאור הראתה לנו כמה מינים של צמחי בר ניתן למצוא- חובזה שגם אוכלים וגם מכינים סירופ להקל על שיעול, עלי סלק מצוי טעימים, חרדל בר, טוריים ממשפחת המצליבים שהטעם שלו היה נהדר ועוד.

בסיורי הליקוט שלה, היא מלמדת את המבקרים לזהות 5 צמחים שונים שניתן ללקט בכל מקום ובסופו של הסיור מתקיימת ארוחה מצמחי הבר שלוקטו על ידי המשתתפים.

בפסטיבל: סיורי ליקוט בשבת 12.3, 19.3 | בשעות :10:00, 13:00 בתיאום מראש | בשאר ימי השנה הסיורים מתקיימים בתיאום מראש | מחיר: 50 ₪ לאדם (מעל גיל 3) | אורך הסיור כשעתיים | טלפון לבירורים והרשמה - 072-3944416

משק שמואלי , באר טוביה



יעלי וניר שמואלי ליד דיר העיזים

אוהבים גבינות עיזים? רוצים לטייל עם כל המשפחה בין עזים וסוסים וליהנות מגבינות נהדרות? בואו לבקר במשק שמואלי. בני הזוג שמואלי הקימו את המחלבה ומכינים את הגבינות בעצמם. יעלי היתה עובדת סוציאלית וניר עובד הייטק. כשנולדה בתם האמצעית החליטו לעשות שינוי ולחזור אל השורשים. ניר, דור שלישי של חקלאים מבאר טוביה. וכך, לפני 16 שנים חזרה המשפחה למשק, החלה לטפח עדר צאן ולגבן גבינות.

גבינות המשק
היוגורט הכי טעים
בחנות המשק


בחנות המשק שלהם הם מוכרים גבינות מתוצרתם, אותם מכינים באהבה גדולה. בנוסף, תמצאו בחנות גם  שמן זית, ריבות, עגבניות שרי ועוד פינוקים מהחקלאים האזור. 

לטייל בין עיזים וסוסים במשק שמואלי


החנות פתוחה בכל ימות השבוע א'-ה' 08:00-18:00, יום שישי 08:00-14:00. שבת סגור.
במהלך הפסטיבל: ב26.3 יקיימו "מפגשי הכרות" עם המשק בהם יספרו את סיפרו של המשק ותהליך הגיבון. | בין השעות: 9:30 – 15:30 | טלפון לבירורים והרשמה :  072-3944292

מסעדת EAT מלא במרכז שפירא



מסעדת EAT מלא הוקמה כדי לתת מענה של חוויה קולינרית חדשה, שונה, במרחב שבו יש מיעוט מסעדות. המסעדה כשרה למהדרין ומציעה אוכל מגוון באווירה הפסטורלית והכפרית של מרכז שפירא. Eat מלא שמה לה למטרה לספק אוכל שמוכן עם הרבה נשמה, מתוך תשוקה ואהבה גדולה, מורכב מהחומרים האיכותיים ביותר, מגוון ונותן מענה לכלל לקוחותיהם. למסעדת Eat מלא צוות מקומי המעניק שרות אדיב ומהיר, באווירה משפחתית.

אנחנו אכלנו במקום מגוון טעים של סלטים ובשרים על הגריל וקינוחים מעולים. פשוט, טעים מאד ולא יקר





מרכז שפירא ימים א'-ה'- 11:00-23:00, בימי שישי איסוף אוכל מוכן לשבת בהזמנה מראש ובמוצ"ש עד 24:00. | כשר למהדרין 

במהלך הפסטיבל: ימכור מזון באירוע פתיחת הפסטיבל ב-10.3.

כפר ביתא ישראל בקרית גת

גאולה הדראי מנהלת הכפר

כפר ביתא ישראל הוא מרכז חוויתי אותנטי לשימור והנחלת מורשת יהודי אתיופיה. זוהי יוזמה חינוכית של עמותת "הנני" המספקת תשובה ייחודית ויצירתית לכמה מהאתגרים החברתיים הסבוכים ביותר של יוצאי אתיופיה ומחזירה לחיים את אוצרות התרבות והמסורת של אחת הקהילות המיוחדות והמעניינות בעם ישראל. 




גאולה הדראי, המנהלת את הכפר קיבלה את פנינו וסיפרה לנו על המטרות של הכפר. מלבד ניהול הכפר, גאולה היא סטייליסטית טיפולית ועובדת עם נשים במטרה להעצימן.

הכפר מציע סיורים, סדנאות חווייתיות, כיבוד ביתי ועוד פעילויות ברוח יהודי אתיופיה. במהלך הביקור יזכו המבקרים להיחשף לתרבות העשירה והמעניינת של יהדות אתיופיה, ביניהם טקס הבונה, טקס הקפה והדאבו, הלחם אותו מכינים בשבתות וחגים, עליו היו מברכים יהודי אתיופיה בשפת הגעז במקום על היין. 

 



טקסי הדאבו והקפה

במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים לקהל ביום ו' 11.3.22 בשעות 08:30-12:00 . 

טלפון להרשמה ובירורים - 072-3944381.

 

אתר הפסטיבל- לחצו כאן

 

תיירות שפלת יהודה בפייסבוק- לחצו כאן

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה