רשומות

יום שבת, 31 במרץ 2018

צלעות טלה בתנור- מנה חגיגית וקלת הכנה


רוצים להרשים את האורחים, לסחוט קריאות התפעלות ולא לעבוד קשה מדי? צלעות טלה בתנור מצליחות לעשות זאת. מרשים, קל וטעים מאד מאד.

מה צריך?

בקשו מהקצב 2 שדרות של צלעות טלה לא פרוסות. 2 נתחים שלמים (בכל שדרה כ-12 צלעות)
חצי לימון
½ כוס שמו זית
6 שיני שום כתוש
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית טימין

אופן ההכנה

לשפשף את הצלעות בחצי לימון. אני עושה זאת כדי שהריח האופייני לבשר טלה יהיה הרבה פחות מורגש וגם כדי לתת טעם. (לא לסחוט את הלימון, רק לשפשף בבשר) לאחר מכן להכין מרינדה מהשמן, שום, מלח, פלפל וטימין ולהשרות את הצלעות במרינדה לשעתיים לפחות. בתבנית עמוקה לסדר את 2 השדרות בצורת פסנתר, למרוח היטב במרינדה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. אחרי 15 דקות להוציא. את המרינדה שזלגה לתחתית התבנית, למרוח שוב על הצלעות. בשלב זה אפשר להוסיף תפוחי אדמה, בצל, גזר. איזה ירק שמתחשק לכם. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות. מסירים את נייר הכסף ועוד כ-עשרים דקות בתנור. זהו. מוכן.

בתיאבון! חג שמח.

אין תגובות:

פרסום תגובה