רשומות

יום שלישי, 19 ביולי 2016

תה ירוק קר בטעמי פירות של TWININGS והחום הופך נסבל



השתייה שלי בקיץ מורכבת ממים צוננים או תה קר. זהו. לא אוהבת את כל המוגזים למיניהם ואת המיצים שיש בהם הכל חוץ ממיץ טבעי. לכן, או מים או תה קר. קנקן תה קר בטעמי קיץ ועלי נענע זה גם מרווה, גם מצנן וגם טעים טעים.

השבוע, הגיע לסקירה סדרת תה ירוק בטעמי פירות מיוחדים של חברת TWININGS האנגלית. זו סדרה המתאימה מאד להכנת תה קר וקינוחים מעניינים. מותג ה-TWININGS משווק בישראל על ידי "מאכלי עולם".

אילו טעמים ניתן למצוא בסדרת התה הירוק? יש תה ירוק בטעם פירות יער. נהדר. אחד הטעימים. יש תה ירוק עם לימון- קלאסי כזה. יש תה ירוק בטעם מנגו וליצ'י- אקזוטי ומיוחד. ויש תה ירוק בטעם אננס ואשכוליות.
 

לא מוכרחים להסתפק בתה קר. ניתן להכין בעזרת התה גם קינוחים כמו- מוס, ג'לי, קרטיבים ועוגות. עדיין לא ניסיתי. אבל, זה בתכנון ואדווח לכם איך יצא.

אני הכנתי תה קר מאד טעים. אגב, הרבה יותר טעים מהתה הקר שקונים בבקבוקים מוכנים. מה עושים? מרתיחים ליטר מים, מוסיפים 2-3 תיונים ומשהים כ-8-5 דקות. מוסיפים ממתיק או סוכר- אני לא מוסיפה, טעים לי בלי. מצננים ושמים במקרר לכמה שעות לפני ההגשה. מוסיפים קרח ועלי נענע וקיבלתם משקה נהדר.

כשר פרווה בהשגחת בית דין צדק דק"ק לונדון ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

מחיר מארז תה (25 שקיקים) – 29-24 ₪.

 

להשיג ברשתות: טיב טעם, סטופ מרקט, AM-PM, ספייסס, לגעת באוכל, מעדניות וחנויות מתמחות בעזרי אפייה ברחבי הארץ.

 

הצעות למתכונים

 

גרניטה תה ירוק עם אננס  

 

רכיבים (להכנת 3-2 כוסות)

2 תיונים twinings  תה ירוק בטעם אננס ואשכולית

500 מ"ל מים (שתי כוסות)

1 כף סוכר

מעט אלכוהול (אופציונלי)

כוס קוביות אננס טרי או משומר

מעט מלפפון ירוק מגורד

 

אופן ההכנה

מרתיחים את המים עם התיונים כדקה. מוסיפים סוכר.

מקררים היטב ומקפיאים בכלי של קוביות קרח.

לאחר שהתה הפך לקרח טוחנים בבלנדר משקאות.

מוסיפים את האננס וטוחנים כמה שניות נוספות.

מוסיפים מעט אלכוהול ואת המלפפון הירוק (ללא טחינה)

מערבבים היטב ומגישים.

 

ג'לי תה ירוק עם פירות יער 

 

רכיבים (להכנת 4 מנות)

 

1 תיון תה ירוק twinings בטעם פירות יער
2 כפיות סוכר

350 מ"ל מים (1 +1/2 כוסות מים)

כפית שטוחה ג'לטין

חופן פירות יער (טריים או קפואים)

 

אופן הכנה

משרים את הג'לטין עם 6 כפות מים קרים לפחות 10 דקות.

מרתיחים את שארית המים עם התיון כדקה ומוסיפים סוכר.

מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס.

מקררים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הפירות.

מוזגים לכלי הגשה שקופים ומקררים לפחות 4 שעות.

מגישים קר.






 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה