אתחיל בווידוי. השם עמק חפר לא גרם לי
לקפוץ בהתלהבות ובעיניים בורקות ולומר בואו נצא לטייל שם. הכרתי רק את האגמון
ושמעתי שיש שם מקומות נחמדים לאכול ולא יותר מכך. אני מעזה לומר שרבים מכם דומים
לי בכך ולא מכירים את מה שיש לעמק חפר להציע לנו מבחינה תיירותית וכמה מהנה לטייל
ולבקר בה ולגלות מקומות קטנים ונהדרים.
השבוע גיליתי שיש הרבה מה לגלות, לראות,
לחוות וליהנות בעמק ומכל הבחינות. בסיור בלוגרים יחד עם יוסי רור, רכז התיירות של
מועצת עמק חפר, ביקרנו במקומות שהפתיעו והדהימו אותי. אני בטוחה שיש לי עוד הרבה
מה לחוות ולהכיר וזו הייתה רק טעימה ראשונה ונהדרת.
בכתבה זו תכירו יחד איתי היכן כדאי לטייל
ולאכול- נצא לסיור ריידרים סביב האגמון, נלך ללטף חיות, נבקר במוזיאון ואתר הנצחה
'בית טרזין' נאכל ב"הרוא"ה בקפה" ובחדר האוכל של קיבוץ גבעת חיים
איחוד, נכיר מחלבה מטריפה של תמיר פרץ ונסיים עם נשנושים ויין טוב ביקב ויתקין.
עמק חפר הוקמה בתקופת המנדט הבריטי. כיום, יש בה 45 אלף תושבים
המתגוררים ב- 41 ישובים, קיבוצים, מושבים וכפרים. חילונים, דתיים וערבים. סגן ראש
המועצה ומחזיק תיק התיירות חיזקי סיבק, סיפר לנו על התכניות התיירותית
שמתוכננות לצאת לפועל כבר כעת. לחשוף את החלק המערבי של הנמל הפיניקי, לבדוק
אפשרויות לקמפינג בחופים וחניוני לילה, ליצר שיתופי פעולה בין התיירנים ולהציע
חבילות תיירותיות ועוד. ניכר שסגן ראש המועצה נלהב ומחויב לתיירות ואותי הוא שכנע
לגמרי.
היכן לטייל?
אחד המקומות היפים ומרחיבי הלב באזור הוא 'אגמון חפר' המציע שבילי
הליכה מוסדרים המתאימים לכל המשפחה ובו ניתן לנשום את הטבע ולצפות בציפורים ועופות
מים כמו בז, שלדג, שרקרק, נחליאלי ועוד. השמורה נחנכה בשנת 2017 ומושכת אליה
מבקרים רבים.
אנחנו יצאנו לסייר באגמון עם ניר רוטשטיין מ'גרין ריידר' ניר
מציע לטייל בדרך כייפית וייחודית על גבי ריידרים. מדובר על כלי שטח חשמלי ושקט
שניתן לרכב עליו בעמידה או בישיבה. הוא קל מאד לתפעול ואפילו פחדנית כמוני נהנתה
מאד לרכב עליו. הרכיבה היא מגיל 16 וללא צורך ברישיון נהיגה. יוצאים מקיבוץ עין
החורש למשך כשעה סיור סביב האגמון.
זה סיור כייפי, חוויתי ומלהיב מאד. ניר הסביר לנו איך לתפעל את הריידר
ואיך לרכב ולאחר מכן יצאנו לשטח, עצרנו בנקודות תצפית שונות, צפינו בציפורים
ובצמחייה הנהדרת, התפעלנו מהטבע סביבנו וגם קפצנו לתוך שלוליות. מתאים גם למשפחות
כשלילדים יש כיסא מאחור. הילדים יעופו על זה וגם המבוגרים יתלהבו. מתאים גם
לפעילויות קבוצתיות, לאירועי יום הולדת, ימי גיבוש, טיולי זוגות יש לתאם מראש הגעה.
עלות- 180 ₪ לשעה. ילד- 50 ₪.
טלפון- 0953-975-050
פייסבוק- לחצו כאן
אינסטגרם- לחצו כאו
כתובת: קיבוץ עין החורש, עמק חפר
"לגעת בחיות" קיבוץ גבעת חיים
איחוד
לפני למעלה מעשר שנים נפתחה פינת החי של קיבוץ גבעת חיים איחוד
למבקרים. מדובר על פינת חמד חווייתית לילדים שבה ניתן ללטף ולבלות בחברת בעלי
החיים. יש במקום ברווזים, עיזים, תרנגולים, טווסים, יענים, וגם חיות בר שהובאו
במיוחד. המקום רחב ידיים, מזמין מאד ונעים מאד. יובל ואפרת המנהלים את המקום ערכו
לנו סיור בין החיות. כולנו התלהבנו, התקרבנו וליטפנו.
צילום- גלית קידר
ניתן להתנסות בחליבת עז, ליהנות מהצפייה בחיות תוך פיקניק במדשאות
המוצלות, יש גם סדנאות שונות, פינות ציור ופינות התבוננות, ביקור בפינת זוחלים ויש פעילות מודרכת.
אטרקציה נחמדה במיוחד- נסיעה בטרקטור ועגלה ברחבי הקיבוץ ועצירה ברפת.
יש במקום מזנון המגיש קפה, שתייה, גלידות וחטיפים
שעות פתיחה: א'-ה' 0930-1600
ששי- 0930-1400
שבתות וחגים- 0930-1630
מחירים- ילד מגיל שנתיים- 40 ₪
מבוגר- 30 ₪. מגיל 15.
נסיעה בטרקטור ועגלה- 10 ש"ח
לאתר לגעת בחיות- ללחוץ
כאן
פייסבוק- ללחוץ כאן
אינסטגרם- ללחוץ כאן
מורשת
מוזיאון ואתר הנצחה "בית טרזין" בקיבוץ גבעת חיים איחוד
המוזיאון מרגש מאד ונוגע ללב. יש בו סיורים מודרכים והוא מתאים לכלל
האוכלוסייה ולילדים מגיל 10. אראלה תלמי מנהלת קשרי החוץ וחני פולטורק מרכזת
ההדרכה ליוו אותנו בסיור וסיפרו לנו על הקמתו. את המוזיאון הקימו ניצולי גטו
טרזיינשטט כדי להנציח את זכרם של אסירי הגטו שנספו בשואה. הוא מנוהל על ידי
"הקרן להנצחת זכר חללי גטו טרזין" הפועלת במטרה לקיים את פעילות
המוזיאון והארכיון הצמוד לו, לקיים את המרכז החינוכי לתלמידים ומבקרים ולקיים קשר
בין ניצולי הגטו בארץ ובעולם ודורות ההמשך.
במוזיאון חדר המוקדש לילדי הגטו ומספר את סיפורם ואת הפעילויות
שהתקיימו בגטו למען הילדים. ניתן לראות שם משחקים שיצרו, ציורים שציירו, וחיבורים
שכתבו.
הביקור במקום משמעותי וחשוב וממליצה בחום להגיע.
טלפון אראלה- 053-821-7620
לאתר- לחצו כאן
פייסבוק- לחצו כאן
היכן לאכול?
הרואה בקפה
לפני כעשרים שנה, בחצר האחורית של משפחת שיקלר שבכפר הרא"ה,
הקימה המשפחה בית קפה. כמשפחה שעסקה בעיקר בחקלאות היה עליהם ללמוד כיצד מנהלים
בית קפה שקם כהמשך למאפייה "העוגות של שושנה".
המסעדה בנויה מחלל ישיבה פנימי מרווח ונעים מאד ומחצר רחבת ידיים
המצליחה לשמר את האווירה הכפרית עם עצי פרי וצמחייה עונתית.
תפריט המסעדה של בית הקפה הוא חלבי, כשר ומציע את אותן מנות הדגל
האהובות,
בשילוב מנות עונתיות המרעננות את התפריט. תוכלו למצוא בין היתר מגוון
סלטים, פסטות,
מנות דגים, כריכים, ארוחות בוקר וארוחות עסקיות
אנחנו טעמנו מבחר מהמנות והכל היה טרי, משובח וטעים להפליא.
מורן המנהלת את המסעדה יחד עם בניה של שושנה, היא אשתו של דרור, אחד
הבנים. היא סיפרה לנו על ה"אני מאמין" של המקום- אוכל כשר, איכותי וטרי
אשר מכינים מדי יום. " אנחנו עובדים בעסק שלנו ומפתחים את העסקים שלנו תוך
הסתכלות על איך להיטיב עם העובדים שלנו, השירות והאיכות, ושימור הלקוחות, ועדיין
מנסים לשמור על חיים שפויים על אף התובענות בענף זה, אנחנו מצליחים לייצר שותפות
פתוחה ויציבה ומתחלקים בנטל" אמרה מורן.
מורן ויוסי רור רכז התיירות של מועצת עמק חפר
כתובת: שבטי ישראל 1, כפר הרא"ה
אתר- לחצו כאן
פייסבוק- לחצו כאן
אינסטגרם- לחצו כאן
ארוחת צהריים בחדר האוכל של קיבוץ גבעת
חיים איחוד
קצת נוסטלגיה וחוויה של חדר אוכל קיבוצי. אותי זה החזיר לימים בהם
הגענו להתנדב בקיבוץ ואכלנו בחדר האוכל הקיבוצי עם המגשים ואיסוף האוכל בעמדות
השונות. שיא החוויה להוריד את המגש אל עמדת שטיפת הכלים והמכונה המסתובבת.
כיום, האוכל אינו דומה כלל לאוכל של פעם. אך החוויה אותה החוויה
ובמחיר של כ-35 ₪ לארוחה עיסקית מלאה. שווה מאד להגיע ולחוות. חדר האוכל פתוח
לאורחים.
התפריט מגוון ומשתנה. טעמתי מבחר סלטים, אסאדו מפורק, קציצות דגים
ואפילו סושי טעים.
כל בוקר ניתן לרכוש בחדר האוכל כריכים טריים וטעימים. בקרוב תיפתח
במקום מעדניה עם אוכל ביתי לסופ"ש, ממרחים, סלטים וריבות תוצרת בית. אלכוהול
מיוחד, גבינות בוטיק ועוד פינוקים שווים.
שעות פתיחה: החל מ-1130 ועד 1430 בימי חול. ששי- 1130-1330
קבוצות עד 10 אנשים אין צורך בתיאום מראש.
מעל יש להתקשר לתאם.
ניתן גם להביא קבוצות של מטיילים בהגשה נפרדת.
ואז כבר המחירים הם אחרים בתאום מראש.
טלפון: 052-433-0001
אינסטגרם- ללחוץ כאן
המחלבה של תמיר פרץ בקיבוץ גבעת חיים איחוד
כאלו גבינות טעימות מזמן לא טעמתי. וואו ושוב וואו.
תמיר פרץ חלם תמיד על מחלבה משלו. הוא החל לעבוד במשק יעקובס ואז נסע לאיטליה
לשנתיים והתמחה בגיבון גבינות במחלבות בוטיק שונות באיטליה אצל הגבנים הטובים
בעולם. הגבינות שלו הן בסגנון פיאמונטה והוא הצליח לשכנע את הקיבוץ להסב את המחלבה
הקיבוצית למחלבת בוטיק.
עם הגבינות שהכין באותו יום
הגבינות הן מחלב בקר בלבד וביישון עצמי.
תמיר אפשר לנו לרכוש את חדר היישון ולטעום מהגבינות הנהדרות שהוא
מגבן.
בקרוב מאד תיפתח החנות ליד המחלבה וניתן יהיה לרכוש את גבינותיו.
המחלבה של תמיר היא בדיוק מסוג המקומות שתענוג לגלות ולהכיר. איש בעל
חזון ויצירתיות שעמל להפוך את חלומו למציאות. אני מאמינה שהגבינות שלו יזכו להצלחה
גדולה וכבר היום מיטב השפים בארץ מגיעים אליו למחלבה לרכוש גבינות.
טלפון: 058-424-2250.
יקב ויתקין
יקב ויתקין ממוקם במבנה פסטורלי ושלו וסביבו גינה גדולה וכרם. את היקב
הקים בשנת 2001 דורון בלוגולובסקי נכד לדור המייסדים של ויתקין, יחד עם אסף
פז אחיה של שרונה פז הנשואה לדורון.
שרונה סיפרה לנו על היקב הנחשב ליקב משפחתי ומפיק כמאה אלף בקבוקי יין
בשנה. היקב מתמחה בייצור יין מקורי מזנים שטרם מימשו את פוטנציאל עצמם. כך תגלו
יינות מזנים ותיקים ונשכחים, זנים חדשים וייחודיים ומגוון בלנדים לא שגרתיים. כיום, עם ביסוס מעמדו , ממשיכים לפתח במו"פ של היקב יינות מזנים
חדשים כמו גרנאש בלאן, רוסאן, מרסלן ועוד הפתעות. ביקב מייצרים יינות ב-3 סדרות: סדרת הפרמיום "ויתקין
"המורכבת מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי "וכמובן" –
שורשים "סדרת העל של היקב. הודות לייחודו נהנה
יקב ויתקין ממעמד מיוחד בקרב חובבי היין בישראל.
נעים מאד להגיע ליקב לטעום מיינותיו יחד עם נשנושי גבינות וירקות. זו
חוויה טעימה וכייפית. בסופי שבוע יש גם מטבח פעיל וניתן ליהנות ממנות טאפאס, פלטת
גבינות, קינוחים ועוד.
אתר יקב ויתקין- לחצו כאן
פייסבוק- לחצו כאן
אינסטגרם- לחצו כאן
מורי דרך
במידה ואתם מעוניינים בסיורים מעמיקים ומקיפים יותר תוכלו לפנות אל
מורי דרך מקצועיים שיבנו אתכם סיור לטעמכם וילוו אתכם בסיור.
רונן שירותי
קייט ותיירות. טלפון: 050-5207020. רונן מציע טיולים וסדנאות ליחידים וקבוצות. כמו
סדנאות בסגנון מאסטר שף, סדנת ציור וסיור, סדנת חושים ועוד.
טל קלאר שורשים
וכנפיים- פייסבוק- לחצו כאן
רעות רז בירן-
נקודת רעות
קלאודיה פרל
בלוקה- עמק טיים emek time
בשיתוף עם מועצה אזורית עמק חפר
איזה מדהים זה לגלות כל כך הרבה אפשרויות כיפיות במקום אחד שקרוב למרכז ומרגיש עדין כאילו אנחנו בצפון חח, כתבת נפלא ומפורט ומרגש ואת לגמרי מעבירה את הכיף ועוד נחזור ללא ספק...
השבמחקהפתעה לגלות כאלה מקומות מקסימים המאפשרים לחוות וליהנות. לעמק חפר יש הרבה מה להציע וכמובן שנשוב לבקר. תודה על המחמאות וכיף לסייר יחד איתך.
מחקהיי יפה. נהניתי לקרוא. שאלה - החדר אוכל של גבעת חיים פתוח לכל אחד ואם כן באילו ימים ושעות?
השבמחקתודה רבה. חדר האוכל פתוח לקהל הרחב. ניתן להגיע החל מתשע לרכוש כריכים. ב-11 עש 1500 ניתן לאכול במקום. פתוח מדי יום. בשבת סגור. בימי ששי החל מינואר תיפתח במקום מעדנייה.
מחקתגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק