רשומות

יום רביעי, 19 ביולי 2017

ערב קולינרי גרוזיני חד פעמי בקפה לואיז על הכרמל


הקונספט של שף מסעדה המתארח במסעדה אחרת ויחד מבשלים לאורחים, אהוב עלי. המפגש המיוחד הזה בין השפים יוצר חוויה מיוחדת לסועדים ומביא משהו חדש, רענן, שונה ומסקרן לארוחה. לכן, שמחתי להיות מוזמנת לערב הקולינרי בקפה לואיז שהפגיש את בלה חנן הבעלים של מסעדת שותא הגרוזינית עם דפנה הכהן הבעלים של קפה לואיז והשף אוהד קורי מקפה לואיז. התוצאה של המפגש הייחודי של מאכלי הים השחור למאכלי הים התיכון הייתה ארוחה מצוינת ששילבה בין המטבח הגאורגי לאוכל הטבעי והקליל של קפה לואיז.
                            בצילום-  דפנה הכהן ובלה חנן

                                      השף קורי אוהד צילום אנתולי מיכאלו

היה מסקרן ומעניין לראות את השילוב ואת השוני וכמובן לטעום אותו. אהבתי את האוכל המסורתי מצד מסעדת שותא ולצידה את האוכל הישראלי, הטבעי, של קפה לואיז. זו הייתה חוויה שמחה שלוותה בבירה גרוזינית, משקה אגסים ושוטים של צ'אצ'א. המוזיקה הגאורגית העליזה הוסיפה לאווירה והסועדים מחאו כפיים לקצב המוזיקה וקמו לרקוד בין השולחנות.

 
מה אכלנו?

התחלנו עם סופרא- פתיחת שולחן מוגשות לצד לחם לוואש

 

באדריגני - חציל ממולא ממרח אגוזים וירוק

איספינאחי - כדורי תרד ואגוזים עם צנון טרי

צארחלי –קוביות סלק עם חומץ הדרים ועשבי תיבול

טקמלי- רוטב שזיפים ירוקים וירק

ממרח חצילים לואיז

גבינת צאן מתובלת

 


רוטב השזיפים מיוחד מאד ופיקנטי וכך גם כדור התרד עם האגוזים. אלא שאני אוהבת חצילים במיוחד וההעדפה שלי הייתה החציל הממולא בממרח אגוזים וירק- נפלא! וממרח החצילים הנהדר של לואיז. גם את קוביות הסלק טרפתי בין רגע.

 

המשכנו עם ביניים למרכז שולחן

חאצ'פורי -  תרד וגבינה , ובמילוי שעועית לוביה אדומה עם בצל וצ'ילי

חינקלי  - בשר בקר עם שומן כבש עם שום ועשבי תיבול ובמילוי תפו"א מקורמל עם בצל

סלטה- סלט ירוק עם חמוציות סלרי ופטרוזיליה, נענע, בוטנים ברוטב תמר הינדי
וסלט חסה עם קינואה שחורה ברוטב יוגורט והדרים.

 






אין על החינקלי והחצ'פורי של המטבח הגאורגי. טעים מאד במיוחד נהניתי מהחינקלי הממולא בבשר בקר עם שומן כבש ועשבי תיבול. מעדן. הסלטים שניהם מצוינים. בעיניי, סלט החסה עם הקינואה ורוטב היוגורט וההדרים מנצח.

 

הגענו לעיקריות-

בשר שייטל- במילוי בצל ירוק ורוטב פירות יער

פרגית לואיז-  עם אגסים ותמר הינדי

 



אין הכרעה מי מהמנות טעימה יותר.  שתי המנות מעולות, טעימות מאד ומיוחדות.

 

סיימנו עם קינוח של פירות העונה צלויים בתנור עם סוכר קנים בתוספת גלידה וסירופ ג'וגי ברי וכן, זה טעים בדיוק כפי שנראה. מנת סיום מושלמת לארוחה.

 


התפריט הזוגי העשיר הזה עלה רק 250 ₪ לזוג שקיבלו תמורה מלאה לכספם ואף יותר מכך. לאלה שלא הגיעו אני ממליצה לשטוח תחינה לפני דפנה הכהן בעלי לואיז ולבקש ממנה לארגן ערב נוסף. אני בטוח מגיעה!

 

 

קפה לואיז, מוריה, חיפה

www.cafelouise.co.il 1700-70-60-99

 

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה