רשומות

יום שישי, 18 במרץ 2016

טירת צבי משיקה פסטרמה מרכיבים טבעיים בלבד



בשנים האחרונות גברה המודעות לסכנה שיש בצריכת מוצרי בשר מעובדים ועם חומרים משמרים. בעקבות כך יצאה טירת צבי במגוון מוצרי פסטרמה העשויה מרכיבים טבעיים בלבד, דלת שומן, ללא תוספת חומרים משמרים, ללא תוספת פוספטים, ללא צבעי מאכל, ללא גלוטן ועם פחות נתרן. המשמעות היא שאנו, הצרכנים, נהנים כעת ממוצרים איכותיים ובריאים יותר.
 

המוצרים בסדרה החדשה כוללים פסטרמה דבש וסילאן, פסטרמה ברבקיו ופסטרמה פפריקה. קיבלתי את המוצרים להתנסות והכריכים המושקעים שהכנו עם הפסטרמה נטרפו מיד בלי להותיר פירור. במבחן הטעמים לא היתה תמימות דעים. חלק מבני המשפחה העדיפו פסטרמה ברבקיו וטענו שהיא המוצלחת ביותר. אני אהבתי יותר את הטעם המתקתק של הפסטרמה בדבש וסילאן ואילו אוהבי הפיקנטיות טענו שפסטרמה פפריקה מנצחת.

אז איך מכינים אצלנו כריך מנצח?

לוקחים לחמניות טריות, מורחים במיונז, שום וחרדל, מניחים עלי חסה, פרוסות מלפפון חמוץ, פרוסות עגבנייה ומעל כל המבנה הנ"ל מניחים פרוסות פסטרמה, כל אחד לפי טעמו, חוצים את הכריך לשניים ו.. מתנפלים.
 








 

מסקנות- 1.פסטרמה טעימה שניתן לצרוך ללא רגשות אשם, כיוון שכעת היא הרבה יותר בריאה ואיכותית. 2. להכין כמות כפולה של כריכים, אחרת מתלוננים שלא נשאר.

וקצת אינפורמציה על מפעל טירת צבי- חברי קיבוץ מפעל צבי חיפשו מקורות פרנסה ועלתה הצעה להקים מפעל לייצור נקניקים. הרעיון לכך נבע מהימצאות עדרי בקר ערביים בסביבה, ומהמחשבה שאם קיבוץ דתי ייצר בשר, יהיו קונים רבים בעיר שיהיו מעוניינים לקנות את התוצרת הכשרה. ואכן הדבר היה לבשורה.
מפעל טירת צבי הוקם עוד לפני הכרזת המדינה, בשנת 1946. תנאי העבודה היו קשים - הכל נעשה בעבודת ידיים תוך מאמץ גופני רב. במלחמת השחרור לא היו די עובדים קבועים והחברים עבדו מנץ החמה ועד חצות כדי לספק את הנקניק.
ב-1959 חודש המפעל. נקנו מכונות חדשות, המבנה שופץ , הותקנו צינורות מים חמים וקרים, נקשרו קשרי מסחר וגויסו חברים לעבודה. באותם ימים לא היו מחלקות מסודרות. כל עובד מילא מספר תפקידים, עד שלבסוף, הוחלט על הקמת מפעל חדש.
ב-1967הוקם המפעל החדש. מי שמבקר ורואה היום את המפעל על מחלקותיו השונות מחלקת הקצבים, ייצור, אריזה, בנין ההנהלה שם גם נמצאת  חנות המפעל, המעבדה והשירותים, יתקשה להאמין לסיפורי העבר, וישתאה לעקשנותם וכוח רצונם של הראשונים אשר הקימו מפעל יש מאין ומלווים אותו בהתמדה עד עצם היום הזה. 


בשנת 2000 רכשה תנובה 50% ממניות המפעל. וזו מבצעת את ההפצה, הסחר והמכירות זרוע ההפצה של החברה מבטיחה נגישות יומיומית זריזה, לכל אחת מאלפי נקודות המכירה הפזורות ברחבי הארץ. כיום, מפעילה החברה זרוע של מחקר ופיתוח שנועדה לממש את החלומות והתשוקות של צרכניה וזרוע תפעולית העושה שימוש בטכנולוגיות ייצור ובקרת איכות מהמתקדמות בעולם, המאפשרות ייצור המוני בזמן קצר תוך הקפדה על איכות ואחידות המוצר.
 

 

 

3 תגובות:

  1. תודה על מתכון, נסה ThisUrban אריקסון הוא שף בעירייה של שטוקהולם אשר מארח משתה פרס הנובל השנתי. מבקר לשטוקהולם גם יכול לסעוד כמו חתן במסעדת העירייה. הנה משהו מן המשתה 2003.

    כמות: 2 -3
    מצרכים:
    450 גרם גינאה עוף חזה, (בשר טחון 100 גרם של זה דק)
    לקרם:
    30 מיובשים גרמו, פטריות מעורבות
    ½ שאלוט
    שן שום 1
    טימין 2 גבעולי
    80 מ"ל קרם
    מוסיפים את הבשר הטחון אל פטריות מיובשות קצוץ גס ואת שאר החומרים למסה שמנת.
    מורחים את הקרם לתוך הכיכר על 1 ס"מ. עבה על clingwrap חום-הוכחה.
    מניח את הפילה על הקרם, להפיץ קצת שמנת באמצע ולעשות רול משרד. הדקו את הקצוות היטב ועוטפים בנייר אלומיניום.
    אופים בעדינות בין 80 - 90 מעלות צלזיוס על המדף האמצעי במשך כ -45 דקות. כאשר קריר, יש להסיר גם רדידים בזהירות ופורס לשלושה חלקים שווים.
    כדי ללוות הזה, עירוני אריקסון ממליצה התמחויות תפוחי אדמה, ירקות עונתיים קרם רוטב פטריות. תהנו!

    השבמחק
  2. תודה על מתכון, נסה ThisUrban אריקסון הוא שף בעירייה של שטוקהולם אשר מארח משתה פרס הנובל השנתי. מבקר לשטוקהולם גם יכול לסעוד כמו חתן במסעדת העירייה. הנה משהו מן המשתה 2003.

    כמות: 2 -3
    מצרכים:
    450 גרם גינאה עוף חזה, (בשר טחון 100 גרם של זה דק)
    לקרם:
    30 מיובשים גרמו, פטריות מעורבות
    ½ שאלוט
    שן שום 1
    טימין 2 גבעולי
    80 מ"ל קרם
    מוסיפים את הבשר הטחון אל פטריות מיובשות קצוץ גס ואת שאר החומרים למסה שמנת.
    מורחים את הקרם לתוך הכיכר על 1 ס"מ. עבה על clingwrap חום-הוכחה.
    מניח את הפילה על הקרם, להפיץ קצת שמנת באמצע ולעשות רול משרד. הדקו את הקצוות היטב ועוטפים בנייר אלומיניום.
    אופים בעדינות בין 80 - 90 מעלות צלזיוס על המדף האמצעי במשך כ -45 דקות. כאשר קריר, יש להסיר גם רדידים בזהירות ופורס לשלושה חלקים שווים.
    כדי ללוות הזה, עירוני אריקסון ממליצה התמחויות תפוחי אדמה, ירקות עונתיים קרם רוטב פטריות. תהנו!

    השבמחק