רשומות

יום חמישי, 25 בפברואר 2021

פסטיבל 'טעמים בעמקים' ה- 17 יצא לדרכו. הפעם שונה ומיוחד, מותאם לימי קורונה 31.1-14.3/2021


 

הפקת פסטיבל אינו דבר קל ופשוט. מדובר בתהליך מורכב הדורש עבודה והשקעה רבים במשך זמן ממושך. כך בימים רגילים. אך איך מפיקים פסטיבל בימי קורונה? רקפת עברי מ"הפקה עברית" שהפיקה במשך שנים רבות את פסטיבל 'טעמים בעמקים' אשר זכה להצלחה ולפופולריות בכל הארץ, לא ויתרה, יזמה וחלמה והצליחה להרים פסטיבל מדהים ומיוחד המתאים גם לימים אלו של סגר.

רקפת ואנוכי

הפסטיבל מתקיים במתכונת של יריד נודד בין ישובים, הפעילות בקפסולות והספורט יהיה ספורט יחידים. הייתי, נהניתי, התרשמתי והבנתי שניתן לקיים פסטיבל גם תחת מגבלות, זאת כאשר חושבים מחוץ לקופסה, מגלים יצירתיות ויכולת. השנה, פסטיבל 'טעמים בעמקים' הוא אחד מהפסטיבלים הכי ייחודיים ומושכים ובעיניי מהווה השראה לפעילות.

בפסטיבל ניתן לטייל עם המשפחה במסלולי טבע יפהפיים, ליהנות מפיקניקים ביערות קק"ל החוגגים מאה שנות רכישת קרקעות הכשרתם וייעורם, ניתן לרכב באופניים במסלולים שנסללו לאורך הנחלים ציפורי ובית לחם, לבקר בחוות חקלאיות, לבקר ביקבים, להשתתף בסדנאות אוכל בזום ולרכוש אוכל טרי וטעים להפליא במסעדות המשתתפות בפסטיבל, במחירי מבצע.

הפסטיבל מותאם לתו סגול, החגיגות, האוכל והאירועים מגיעים לטבע, לאתרים ולישובים ברישום מראש ובקפסולות. הקורונה משנה את הפסטיבל אך לא תמנע מאיתנו לחגוג ולעזור לעסקים. מטרת הפסטיבל להניע כלכלה מקומית מקיימת ולהביא אור ושמחה. הפרסום יעודד את הסועדים לפרגן ולהזמין כדי לסייע לפרנסת העוסקים בתיירות, חקלאות, אפיה ובישול.



יריד שמח ינוע בין הישובים במרחב העמקים. פוד טראקס יגיעו עם אוכל מכל המסעדות, השפים והקונדיטוריות בעמקים בשילוב יין, שוק איכרים עם תוצרת חקלאית טרייה בשילוב בימות מוזיקליות ניידות שיסעו ברחבי העמק במוזיקה לייב משמחת.

בחוברת הפסטיבל יוצגו התפריטים של כל הבשלנים, בתי הקפה והמסעדות שמשתתפים. ארבעה שבועות בימי רביעי עד שישי ינוע היריד מישוב לישוב. תושבי הישוב שאליו יגיע היריד יוכלו ליהנות משפע מנות מסביב העולם בערב אחד במשולב עם מוזיקה ותוצרת חקלאית טרייה. חלק מהמנות יצולחתו במקום כך שהמזמין יקבל את האוכל הכי טרי שאפשר, כמעט כמו לשבת במסעדה ולא לחכות חצי שעה ויותר עד שההזמנה מגיעה. כדי לעמוד במגבלות הקורונה, כל מזמין יתוזמן להגעה כך שבמקביל יגיעו אנשים לפי מה שיותר בתקנות.

אני ביקרתי במספר מקומות. טיילתי בקטע המזרחי של נחל ציפורי היכן שיערך מרוץ הנחלים. ביליתי בחורשת הבוקרים לפיקניק מפנק עם סלסלת ארוחת הבוקר של קפה קפה מיפעת. ביקרתי בשוק הישן בעפולה אצל הילה בעלת 'השמינייה' וטעמתי מתבשיליה המעולים. ביקרתי ב'כרמלים' במושב היוגב, שם מגדלים ירקות בוטיק בחקלאות הידרופונית ולסיום אכלתי ארוחה תאילנדית ב"סוודיקה" של השף אלון חבל.

הקטע המזרחי החדש של נחל ציפורי- מקום קסום במיוחד, פורח ומיועד לטיול נינוח בטבע. במקום שבילים מוסדרים להליכה ורכיבה, ספסלים, ומקומות חמד כמו גת שמנים עתיקה ומערה נסתרת.






בפסטיבל יתקיימו במקום אירועי ספורט

"רוכבים ונהנים בעמקים" בסינגלים שביערות קק"ל רוכבים מכל הארץ מוזמנים לרכב בסינגלים במהלך הפסטיבל, בתאריכים: 31.1-14.3. הרוכבים שיתעדו עצמם רוכבים בלפחות 4 מסלולים ייהנו ממתנה שתשלח לביתם, בנוסף, יוגרלו בין הרוכבים פרסים מיוחדים. המסלולים: ריש לקיש- הושעיה,
כפר החורש, גבעת המורה, גבעת אלה, שמשית- הסוללים, אלון הגליל, ועין השופט הזורע,קרית אתא והמוביל (בקרוב ייפתח).  מרוץ הנחלים יערך לראשונה בשני ימי שישי ב - 2 מקטעים שסללו רשות ניקוז ונחלים קישון בשת"פ עם קק"ל, המועצה האזורית עמק יזרעאל ומועצה מקומית רמת ישי.
כל מקטע  3 או 6 ק"מ. בנחל ציפורי 5.3 מקטע חדש מהסוללים לציפורי ובנחל בית לחם מרמת ישי
לכפר יהושע 12.3.



ביקור בקפה קפה יפעת ופודטראק יאנק





הגענו לקפה קפה יפעת כדי לקחת מארז ארוחת בוקר לפיקניק שתכננו לערוך בחורשת הבונקרים. איתמר בעלי המקום סיפר לנו על בית הקפה שהיווה אבן שואבת לאנשי עמק יזרעאל. כולם הגיעו לקפה קפה שהיה פתוח 24/7 עם 40 עובדים, קונספט ייחודי ותפריטים שונים וטעימים. הקורונה טרפה את הקלפים והצריכה חישוב מסלול מחדש. במקום לסגור את בית הקפה, פתח איתמר שרות משלוחים וניתן להזמין מגוון מארזים לפיקניק באיזור. גם בכלי הצימרים ובתי הארחה באיזור ממליצים על המארזים לאורחיהם. בנוסף, פתח איתמר יחד עם מאיר, חברו הטוב, פודטראק בשם "יאנק" על שם בנו הקטן שהיה מעורב ליווה וטעם ונתן דגשים של ילדים. מאיר, עבד במשך שנים רבות אצל אייל שני וההמבורגר שפיתחו נעשה מבשר איכותי 100% מהעמק, בלי שום תוספות, מלבד מעט מלח ופלפל. ניתן להזמין 2 סוגים בלבד- קציצה ורוטב איכותי וצ'דר או קציצה בתוספת ירקות בסטייל. התוספות- טבעות בצל, צ'יפס בלגי, סלט קיסר וקינוח צ'ורוס חם.

אנחנו הלכנו על מארז של ארוחת בוקר. מארז מפנק מאד לזוג, אבל, לדעתי, מתאים גם ל-4 אנשים. במארז- אומלטים עם 3 תוספות לבחירה, מבחר גדול של גבינות בוטיק ומטבלים כמו גבינת שמנת, קממבר עיזים, גאודה ופטה. סלטים של עלים ותערובת גרעינים בוויניגרט, חרדל וסילאן שהיה מדהים, טבולה של קינואה ועדים שחורים, סלמון מעושן, טונה, קרם חצילים, טחינה וקונפיטורת תאנים.

קיבלנו גם לחמים, בראוניז, מאפים ושתייה לבחירתנו.





מארז נהדר וטעים במיוחד אותו אכלנו בחורשת הבונקרים. מקום אידאלי לפיקניק עם שולחנות קק"ל, מוריק ויפה.

קפה קפה ופודטראק יאנק בתחנת הדלק בכניסה לקיבוץ יפעת

אתר- לחצו כאן

השמינייה בשוק הישן בעפולה אצל הילה ולימור



השוק הישן בעפולה היה מוזנח שנים רבות. לפני הקורונה החל המקום לפרוח. קמו מסעדות ופאבים והקהל הגיע ונהנה מהאווירה הייחודית. הילה פתחה את 'השמינייה' לפני שנה, לא ממש בזמן טוב ולא פשוט לשרוד בזמן הסגרים. הרעיון עלה מכך שנהגה להכין כריכים מדהימים וכולם דחפו אותה לפתוח מסעדה קטנה שבה ניתן יהיה לאכול מתבשיליה.




הרעיון הוא להכניס את התבשיל ללחמניית שמונה יחד עם רטבים וסלט קטן בצד. בתפריט יש קציצות ירק, כרובית, קציצות דגים, קציצות עוף, קציצות בשר ושניצל. ליד: מטבוחה, חומוס, חציל במיונז, טחינה, לימון כבוש, פלפלים חריפים, חציל מטוגן, צ'יפס, צ'יפס בטטה.

ניתן להזמין מארזים בעת הפסטיבל שיהיו מורכבים מכריכים, אוכל ביתי וסלטים. ויש לי אזהרה הכריכים של השמינייה ממכרים. טעימים בטירוף ומשביעים מאד. אנחנו נהנינו מאד והכל היה טעים טעים טעים.





השמינייה בשוק הישן בעפולה רחוב שמשון שחורי 18 טל: 0546882331

השמינייה בפייסבוק- לחצו כאן

 

כרמלים-שדות חדשים  מושב היוגב



הביקור במשק 'כרמלים' היה מרתק ומיוחד יפעת ואיתמר מנהל התפעול, ערכו לנו סיור במשק שהוקם בשנות השבעים. משפחת כרמל הקימה בשנת 2000 את "כרמל יבולים" מתוך רצון לגדל מגוון ירקות בוטיק כמו אספרגוס, נבטים, ירקות עלים וכרובית בגידולים הידרופוניים ללא מצע אדמה אלא במים. ההורים והבנים מנבלים את פעילות החברה הנקראת כיום "כרמלים"

בין המוצרים שהחברה מגדלת: חסה סלנובה, חסה לאליק, כרובית פיורטי, ברוקולי, אפונת שלג, נבטים, אספרגוס, רוקולה ועוד.

איתמר וחסה סלנובה גדלה באופן הידרופוני



איתמר הסביר לנו שכדי ליצור רצף אספקה בכל השנה, החברה מגדלת את גידוליה בכל הארץ. החל מרמת הגולן ועד חצבה. הכל נעשה תחת פיקוח של המשפחה, החל מהזרעים, השתילה, הגידול, הקטיף והאריזה. התוצרת היא בסטנדרטים הגבוהים ביותר ובאיכות משובחת.






כעירונית מילדות התפעלתי מאופן הגידול, הכל היה מצוחצח ונקי, מאד קפדני, מאד יעיל. האריזה נעשית בתנאי בית מרקחת ממש והפחת גבוה במיוחד, כי כל ירק צריך להיות באיכות הטובה ביותר, לדגמן טריות ואסתטיות. "אנחנו נותנים גם אחריות לשבועיים לכל מוצר שלנו" אמר לי איתמר.





במשק גם לול תרנגולות. לול חופש ואף הוא מרשים בניקיונו ובקפדנות שהוא מנוהל.



לצערי, בגלל הקורונה, אין כעת סיורי מבקרים. אך ניתן להגיע לחנות המשק ולרכוש מהמוצרים. ואני ממליצה על כך בחום. הן מבחינת האיכות, הטריות, הטעם והמחיר. שווה ביותר!





אתר כרמלים- לחצו כאן

"סוודיקה" אוכל תאילנדי של השף אלון חבל בשמשית



אלון חבל התאהב באוכל התאילנדי בירח הדבש שלו בתאילנד. מאז חזר עשרות פעמים לתאילנד ללמוד לבשל אוכל תאילנדי. המורים שלו היו בעלי מסעדות שפתחו לפניו את מטבחם.

אלון השתתף בתחרות בישול תאילנדי בשיתוף שגרירות תאילנד והגיע לעשירייה הראשונה עם מנת מרק טום קה (מרק עם חלב קוקוס וציר עוף)

אלון הוא בעל עסק הפקות שעבד עם חברות רבות. הבישול התאילנדי וסדנאות האוכל היו רק חלק קטן מעיסוקו. אלא שהקורונה גרמה לכך שהבישול הפך לחלק המרכזי בעיסוקו והוא מציע סדנאות בישול בזום. סדנאות חווייתיות ומגבשות עם אפשרות למשלוח סלי מזון לכל משתתף עד הבית. בסדנאות משלב אלון הסברים על האוכל התאילנדי, חומרי הגלם וסיפורים על תאילנד.



הסדנאות מתאימות לחברות, לאירועים שונים כמו ימי הולדת ומסיבות.



הסדנה נמשכת כשלוש שעות.

אלון גם מגיע לסדנאות בבתי המזמינים וניתן גם להזמין ארוחה תאילנדית לקבוצה.



אכלנו אצל אלון את המרק המפורסם שלו מרק הטום קה שהיה מעולה. אכלנו גם קאו פד – אורז מוקפץ ופתאי אטריות אורז. אלון התאים את הטעמים לחיך הישראלי והאוכל לא היה חריף מדי והיה מאוזן בטעמיו ומאד טעים. אלון הצליח להביא את טעמי תאילנד אלינו וניכר היה שהוא אוהב ונהנה לבשל ועושה זאת באופן מקצועי ומושקע.






בפסטיבל יצטרף אלון ליריד וימכור ארוחות קארי. חובה להזמין מראש.

טלפון: 0504624111

לאתר סוודיקה- לחצו כאן

 

בפסטיבל יהיו מנות מיוחדות בהזמנות מראש. במחירי עד 30 ₪ למנה ראשונה או קינוח  ועד 50 ₪ למנה עיקרית. מומלץ להזמין גם  סלסלות פיקניק מיוחדות שכיף לפתוח בבית על השטיח, בדשא או בחיק הטבע.

סיורים מודרכים בפסטיבל- 5/12/19.2  ימי שישי ברישום מראש. רוני אוחיון בשבילי היין והזית- סיור בשבילי העמק בין בית בד ויקב, רוני 052-5524178. שביל היוצרים בקיבוץ יפעת ביקור בגלריות אומנים ומוזיאון מיוחד, שרה אליהו 052-3491825.
מושב ציפורי סיור קולינרי מודרך, ערן שביט 054-5932159.
מרכבת העמק לכפר יהושע, דיקלה 052-6616903.סיור בכפר עם אירית גוריון כעביה-טאבש
 אירית 052-6941141.

לפסטיבל שותפות המועצות: עמק יזרעאל, רמת ישי, יקנעם, בשיתוף עם קק"ל ורשות ניקוז ונחלים קישון.
הפקה ויחסי ציבור רקפת עברי  "הפקה עברית" כל הפרטים באתר הפסטיבל 

לאתר הפסטיבל- לחצו כאן

 

 

2 תגובות:

  1. כתבה נהדרת. זורמת קלילה ועושה חשק לטייל לאכול ולהנות בעמק יזרעאל. תודה חיפה גביש

    השבמחק