רשומות

יום שני, 1 בפברואר 2021

תפדלו – החוויה הבדואית ברהט מתארחת בפסטיבל "דרום אדום" סיורים רגליים בשוק, סיורים קולינריים, סדנאות ובתים פתוחים ימי שישי ושבת בפברואר, פסטיבל דרום אדום

 תפדלו – החוויה הבדואית ברהט 

מתארחת בפסטיבל "דרום אדום" 

סיורים רגליים בשוק, סיורים קולינריים, סדנאות ובתים פתוחים

ימי שישי ושבת בפברואר, פסטיבל דרום אדום


מנסף של פאטמה צילום רגב כלף-מוקטן


תיירות רהט חוזרת לפעילות עם פתיחת התיירות רגע לאחר הסגר השלישי ותתארח, זו השנה הרביעית בפסטיבל דרום אדום. במסגרת הפסטיבל יציעו תיירני ותיירניות רהט סיורים מודרכים ברחבי העיר ובשוק העירוני, סיורים קולינריים, סדנאות אמנות וקולינריה, ארוחות בדואיות תחת כיפת שמיים ומסלול סיור קולינרי עצמאי "המפית".


גם השנה חוגגים דרום אדום. חג הכלניות של צפון הנגב חוזר אל המרחבים הפתוחים, עם ההתאמות הנחוצות לאור המגבלות. למרות, ואולי בזכות, הסגרים האחרונים, יחד עם הגשמים, נראה שהכלניות פורחות השנה יותר מתמיד, והן מחכות למבקרים שיחזרו לפקוד את אתרי הטבע באזור.


***ייתכנו שינויים בתאריכי הפעילות אם הסגר יתארך. יש להתעדכן בעמוד הפייסבוק "תפדלו: החוויה הבדואית ברהט". להזמנת מקומות מראש: https://outsider.smarticket.co.il/ 


סיורים רגליים חינמיים מודרכים בשוק העירוני של רהט: 

ימי שבת, 13.2, 20.2, 27.2, בשעות 10:30, 12:30

רהט,  העיר הבדואית הראשונה והגדולה בישראל מתפתחת בקצב מסחרר. בסיור מסקרן במיוחד שיועבר על ידי מדריכים מקומיים, תקבלו הצצה לתרבות הבדואית, לחיי התושבים ברהט, לשינויים החברתיים בעקבות המעבר מהחיים במדבר לחיים בעיר ולשינויים במעמד האישה הבדואית. במהלך הסיור נבקר בשוק המקומי, נכיר את הכלים, הבגדים והמאכלים המסורתיים, נבקר בחנות תבלינים מקומית, נתרשם מההיצע העצום ומהריחות המסחררים ונהנה מהכנסת אורחים כנהוג בחברה הבדואית.

  • משך הסיור – כשעה וחצי.

  • נקודת מפגש: מתנ"ס רהט. סיור ראשון יצא בשעה 10:30 והסיור השני יצא ב-12:30.

  • הסיור ללא עלות, אך מותנה בהרשמה מראש. מספר המקומות מוגבל וייקבע בהתאם להנחיות משרד הבריאות. 




  • במידה ואינכם יכולים להגיע לסיור - נבקש לעדכן בהקדם על מנת לאפשר למשתתפים אחרים להירשם.

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.


האלה אבו סיאם - רהט - צילום רגב כלף-מוקטן


המפית – מסע קולינרי ברהט

ימי שבת, 13,20,27.2, בין השעות 7:30-21:00

תיירות רהט והיזם דוד כהן מזמינים אתכם ל"המפית" - מסע טעימות בין עסקי האוכל של רהט. במסגרת הסיורים על המשתתפים לרכוש כרטיס לסיור, להוריד את האפליקציה של "המפית" ולתכנן את הסיור בזמן שלכם ובקצב שלכם, בסופי השבוע של פסטיבל דרום אדום. המסלול ייקח אתכם לאתרי הקולינריה והתרבות הלא מוכרים ברהט ויאפשר לכם הצצה לחייהם הקולינריים של תושבי המקום. 

במסגרת הסיור תבקרו בחנות תבליני טיבה, שם תטעמו גבינת "אפיג", אבן יוגורט מסורתית מגורדת לשמן זית מקומי עם פיתה בדואית וגם "דיבס", דבש ענבים מסורתי ומוקפד שיוגשו לצד קפה בדואי מתערובת מסורתית שמכינים במקום. אצל אנואר ואביו תטעמו עוף ממולא אלוהי בצלייה איטית, שממולא בעלי גפן ובפריקי. את העופות הם משרים במרינדה סודית שלהם לילה שלם, מה שנותן לעוף צבע מיוחד וטעם חלומי. האלה אבו סיאם היא שפית שזכתה במספר פרסים בארץ ובעולם על הבישול האיכותי שלה. מנת הדגל שלה היא מקלובה של אורז, ירקות ועוף ובמסגרת הסיור תזכו לטעום ממנה. אצל נג'אח אבו לטייף תוכלו לטעום ממתקים בדואים מסורתיים מעשה ידיה, ביניהם "סומסומייה", מצע של שומשום פריך שעליו שלל אגוזים ופירות יבשים ו"מכתום", ממתק בדואי מסורתי. בנוסף, תבקרו באטליז הפופולרי ברהט "אטליז הדרום" ובו תטעמו את הקבב שכל תושבי הנגב מגיעים במיוחד בשבילו לרהט. 


סדנאות חווייתיות

ימי שבת, 13.2, 20.2, 27.2, 11:30-12:30

 

חנאן אלג'בור- סדנת חובזה ולחם סאג' עם חנאן אלג'בור

חנאן אלג'בור, בעלת אוהל השלום, תארח אתכם במרכז למורשת הבדואים ג'ו אלון שביער להב ותלמד אתכם את תהליך הכנת החובזה (חלמית) – צמח הגדל לרוב בשדות בר. בסדנא נלמד את טכניקת בישול הצמח ונכין ממנו מרק ותבלין. כל משתתף יצא עם מנת מרק ,לחם סאג', לאבנה, חובזה וקינוח מתוק.

איפה? בווייז – מרכז ג'ו אלון.

מתי? ימי שבת במהלך הפסטיבל, בשעה 11:30-12:30.

עלות: 40 ₪ למשתתף.

לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.


פאטמה מגישה את המנסף שלה - צילום רגב כלף-מוקטן


סדנת בישול על אש גלויה בפרח המדבר | אירוח אותנטי וסדנאות 

פאטמה, אם ל-8 ילדים, מארחת בביתה לאירוח אותנטי ומסורתי. מיד כשתיכנסו לחצרה תרגישו בבית, תיהנו ממטעמיה הייחודיים ומסגנון האירוח המשפחתי. פאטמה מקבלת בביתה ובאוהל האירוח והלינה הבדואים שלה ומספרת את סיפור חייה הייחודי. אולי היא גם תגלה לכם את הסודות של הכנת דג הדניס המפורסם שלה ״על ה-פאטמה״. בביקור תיהנו מארוחה טעימה תוך הדגמת טקס קפה מסורתי ואפשרות להשתתף בסדנת בישול על אש גלויה, בה כל משתתף ילמד טכניקות בישול שונות. המשתתפים יכינו ויטעמו מנות מקומיות ומיוחדות כגון- אורז חגיגי, מנת עוף ומרק עדשים. עלות – 60 ₪.

פאטמה גם תארח אתכם לארוחות בוקר וצהרים - פיתות סאג', סלט ערבי קצוץ , לבנה, זיתים, מים, תה קפה בעלות 50 ₪ למבוגר ו-30 ₪ לילד. בארוחת צהרים תקבלו מג'דרה צמחונית, מקלובה (תבשיל אורז וירקות) בשרית, מגוון סוגי סלטים, שתיה קרה וחמה. במהלך הארוחה תזכו לקחת חלק בטקס קפה מסורתי. מחיר למבוגר: 90 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 60 ₪. 

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים? בוויז פאטמה פרח המדבר.

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע: פאטמה אלזאמל  054-7915145





סדנה להכנת מסאחן בזעפרן – טעים להתארח | ארוחות שף

סבריה, אם לשבעה בנים, גדלה בכפר שאינו מוכר בצריף קטן ביחד עם כל בני משפחתה. כאשר בנה הרביעי התחיל ללמוד רפואה בחו"ל הגשימה את חלומה ויחד עם בעלה הם פתחו עסק למשלוחי אוכל. בעקבות הצלחתם, בני הזוג פתחו מאהל אירוח בביתם בו תוכלו להתארח ולשמוע את סיפור חייהם. בסדנה המיוחדת כל משתתף יתנסה בהכנת פיתה סאג' הממולאת בתבשיל בשר טחון מבושל עם בצל ותבלינים שיוכנו בהמקום. במהלך הסדנא נכיר את התבלינים המקומיים ושיטת הבישול הייחודית. עלות סדנא: 40 ₪ למשתתף

 


סדנת מסאחן אצל סבריה צילום רגב כלף-מוקטן


בביקור אצל סבריה תוכלו ליהנות גם מארוחות עשירות תוך הדגמת הכנת לחם סאג' ואפשרות להשתתפות בסדנת מסחאן (מאפה מקומי ממולא בשר).

ארוחות הבוקר כוללות שקשוקה, לחם סאג', חמוצים ביתיים, סלט ירקות, חומוס, לאבנה וזעתר, מים ושתיה חמה בעלות 60 ₪ למבוגר ו- 50 ₪ לילד. בארוחת הצהרים תקבלו מנסף (אורז מתובל) עם עוף בתנור, מבחר סוגי סלטים- ירקות, כרוב, טאבולה, טחינה וחמוצים. לחם סאג', מים ושתיה קרה. מחיר למבוגר: 95 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 60 ₪.

 

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים? בוויז "זעפרן טעים להתארח".

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע: סבריה וסאלח אבו ג'עפר- 050-894-0498




אירוח ביתי – סדנאות אמנות וקולינריה וארוחות בדואיות בחצרות תחת כיפת השמיים 

ימי שישי ושבת, 13.2, 20.2, 27.2. 

ארוחות בוקר ב-10:00-11:30.

ארוחות צהרים בשעה 13:00-15:30. 

לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.


תמר והל | ארוחות בדואיות מסורתיות וסדנאות מתוקים

נג'אח אבו לטייף גדלה בפזורה הבדואית עד למעבר לרהט. אורח חייה, דרש ממנה לפתח עצמאות כלכלית, דבר שהביא אותה לפתוח מעון ילדים בניהולה בחצר ביתה ולטפל מדי יום בילדי העיר שגדלו להיות רופאים, רוקחים ועורכי דין. כיום נג'אח עוסקת באירוח ביתי, מתמחה בעוגיות ומתוקים, מקיימת אירועי קייטרינג, סדנאות בישול והכנת תבלינים ומארחת כיד המלך, בביקור אצלה תזכו לשמוע את סיפור חייה, ליהנות מאירוח ביתי לבבי ומהדגמה של טחינת תבלין הדוגה.

בארוחות הבוקר תקבלו שקשוקה, פיתות סאג', ירקות חתוכים, לאבנה, זיתים ומעמולים בעלות 55 ₪ למבוגר ו-40 ש" לילד (גילאי 3-10). בארוחות הצהרים מקלובה (תבשיל אורז וירקות) עוף/ צמחוני, עלי גפן, סלט טבולה, סלט ערבי, חמוצים, מאפי זעתר ממולאים בגבינה וזיתים, לחם סאג', מעמולים (עוגיות מעשי יד ממולאות תמרים), שתיה קלה וחמה. הארוחה כוללת הדגמת טחינת תבלין הדוגה. מחיר למבוגר: 100 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 65 ₪. בנוסף, תוכלו להזמין מארזי פיקניק הכוללים מאפי זעתר במילוי גבינה וזיתים, מאפה פיתה- פיצה (מתאים במיוחד לילדים), פיתות סאג', עלי גפן, חמוצים, ירקות חתוכים (מלפפון, עגבניות שרי, גמבה, גזר) לאבנה, ריבת תמרים ביתית, מעמולים, בקבוק לימונדה, כלי אוכל מתכלים. מחיר למארז זוגי – 200 ₪, מחיר למארז משפחתי (מתאים ל-5 נפשות)- 270 ₪.

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים: בוויז "תמר והל"

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע: נג'אח אבו לטייף - 054-251-0150

 

הבית של חוסנייה | אירוח ביתי ומרכז רקמה ותפירה

חוסנייה בן ברי,  יוצרת רב גונית שמכינה שלל מוצרי רקמה ותפירה בעבודת יד וכן עובדת בטכניקה מיוחדת עם רקמה על כדי חרס. בחצר ביתה תיהנו מביקור באוהל ססגוני שם היא מספרת את סיפורה האישי ומסלול ההגשמה האישית שלה ומציגה עבודות אמנות שימושיות מעשי ידיה. אצל חוסנייה תיהנו מארוחות עשירות תוך הדגמה והסבר על הבגדים הבדואיים האותנטיים ותוכלו להשתתפות בסדנת רקמה על כדי חרס.

ארוחות הבוקר כוללות לחם סאג', ביצים קשות, ירקות חתוכים, לבנה, חומוס זעתר, זיתים, מים ושתיה חמה. מחיר למבוגר: 50 ₪ ולילד (גילאי 3-10): 40 ₪. 

ארוחת הצהרים כוללת מקלובה (תבשיל אורז וירקות) עוף/ צמחונית, סלט ערבי קצוץ, מרק פריקה, סלט טאבולה, לחם סאג', חומוס, חמוצים, קינוח ביתי, שתיה קלה וחמה. במהלך הארוחה תיהנו מהדגמה והסבר על הבגדים הבדואיים המסורתיים. מחיר למבוגר: 100 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 60 ₪. 

 

סדנת רקמה על כדי חרס 

הסדנה מספקת הצצה לעולמה של חוסנייה ולמלאכות היד איתן היא עובדת. בסיום הסדנה כל משתתף יוצא עם תוצר אישי, כד חרס ייחודי אשר עיצב בעצמו. עלות סדנא- 40 ₪ למשתתף.

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים? בוויז "הבית של חוסנייה".

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע: חוסנייה אבן ברי - 050-475-8947


האלה אבו סיאם | חוויה של אוכל בדואי

האלה, עטורת תעודות ופרסים משלל תחרויות בישול בארץ ובעולם, פותחת את ביתה וליבה לארוחות אותנטיות משובחות. האלה משתמשת בטכניקות בישול מסורתיות שלמדה בבית אמה לצד בישול בשיטות מודרניות.  ארוחות הבוקר אצל האלה כוללות שקשוקה, פיתות, לבנה, זיתים, ירקות חתוכים, מים ושתיה חמה בעלות 50 ₪ למבוגר ו-40 ₪ לילד. ארוחות הצהרים כוללות מקלובה (תבשיל אורז וירקות) צמחונית/ עוף, מסאחן (פיתות על הסאג' עם בצל וצנוברים), 3 סוגי סלטים עונתיים, מים ושתיה חמה. מחיר למבוגר: 90 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 60 ₪.

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים? בוויז "הבית של האלה".

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע: האלה אבו סיאם  050-3323245.

 

ג'מלאת אבו מוסא | אוכל מסורתי וסדנאות רוקחות טבעית

ג'מאלת היא רוקחת טבעית המשלבת טכניקה בדואית עתיקה שינקה מבטן אמה יחד עם הטרנדים החמים בתחומי הקוסמטיקה. לג'מלאת 8 ילדים, שהצעיר שבהם אובחן כסובל ממחלה מטבולית נדירה, דבר שדרבן אותה לפתוח עסק בביתה. בביקור אצל ג'מלאת תיהנו מארוחות עשירות תוך הדגמת מוצרי קוסמטיקה הנרקחים בעבודת יד  ואפשרות להשתתפות בסדנת רקיחת סבון טבעי.

ארוחות הבוקר כוללות שקשוקה, לאבנה, זיתים, פיתות סאג', ירקות, חצילים על האש, תמרים מבושלים, מיץ, שתיה חמה. מחיר למבוגר: 75 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 40 ש"ח

ארוחות הצהרים כוללות מקלובה עם עוף/ צמחוני (תבשיל אורז וירקות), ממולאים (עלי גפן, קישואים, פלפלים, חצילים), סלט ירקות, סלט טבולה, טחינה וזיתים, פיתות סאג', כנאפה, בקלוואה, מיץ גויאבה, שתיה חמה. במהלך הארוחה תיהנו מהדגמת רוקחות בעבודת יד. מחיר למבוגר: 100 ₪, מחיר לילד (גילאי 3-10): 60 ₪

 

סדנת רוקחות טבעית מקטניות

סדנא בה כל משתתף ירקח לעצמו סבון אישי לשימוש יום יומי, הסבון נעשה מחומרים ייחודיים וטבעיים מלווה בהסברים של ג'מלאת אודות סגולות הצמח.

עלות סדנא- 40 ₪ למשתתף

 

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

 

  • איך מגיעים? בוויז "הבית של ג'מלאת".

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע:  ג'מלאת אבו מוסא-  054-3912896

 

בוסיינה אזברגה | בית הבד הירוק

בוסיינה, תושבת רהט בעלת ידע נרחב בנושאי חקלאות ושמנים, החליטה לאגד את הכל לתוך סל פיקניק אחד-מקורי, אותנטי שתוכלו לקחת אתכם לחיק הטבע וליהנות מהפריחה האדומה באזור.

מארז פיקניק: 

סל פיקניק הכולל- פיתות סאג', מנאגיש (פיתה עם זעתר), מגוון סלטים- מטבוחה, סלט חצילים, טחינה, לאבנה, זיתים, זעתר, גבינות ופסטרמה יחד עם ירקות חתוכים, פירות יבשים ועוגת מייפל.

הסל כולל בקבוק מים, וכלים לשימוש הסועדים.

מחיר לסלסלה זוגית – 150 ש"ח

מחיר לסלסלה משפחתית- 220 ש"ח (מתאים לעד 5 סועדים)

  • אם יש אלרגיות – באחריות המזמין לעדכן מראש.

  • איך מגיעים? בוויז צלאח אלדין שכונה 17, בית 15.

  • לפרטים נוספים והרשמה: 050-970-9042.

  • לפרטים נוספים ולהזמנות באמצע שבוע:  בוסיינה -  054-7909613 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה