רשומות

יום שני, 8 בפברואר 2021

ערכות המרק של 'השוקה' מחממות לנו את החורף ויש גם מתכונים למרק ירקות ומרק כתום של השף חזות


 

חברת 'השוקה' עליה סיפרתי לכם כאן מביאה לנו במשלוח הביתה את מיטב התוצרת החקלאית הישראלית, יד ראשונה מחקלאי ישראל. מדובר על איכות מובחרת וטרייה ברמה אחרת. בנוסף לכך, תכננו לנו ב'השוקה' מארזי ארוחה מיוחדים אליהם מצורפים מתכוני שף, כך שכולנו נוכל להפוך להיות שפים מוצלחים ולהכין ארוחות טעימות במיוחד.

ערכת מרקי החורף של השוקה באדיבות שף איציק חזות צ. השוקה 

ערכת מרקי החורף של השוקה באדיבות שף איציק חזות צ. השוקה 

אני הכנתי לבני המשפחה מרק ירקות עשיר ונהדר ממארז ירקות להכנת מרק חורפי. למארז צורף מתכון של השף איציק חזות.



שף איציק חזות, הוא לא שף אינסטנט, הוא גם לא "אינסטגרם שף", כדוגמת אלה שצצים במחוזותינו. שף חזות, יודע לעשות פלאים עם חומרי הגלם  הטריים והאיכותיים של 'השוקה', אוחז בגישה ייחודית לאוכל ולנראות שלו. מאמין בבישול על טהרת חומרי גלם מקומיים, איכותיים שזה עתה נקטפו. לעולם לא יעבוד עם מזון מתועש או מעובד. עניין הטעם הינו סוגייה מהותית עבורו -  מנה תצא ממטבחו, רק אם היא משלבת בין תאווה לעין ולחך. שף חזות, סיים בהצטיינות את לימודיו לתואר "שף" בקורס של משרד התמ"ת, למד בבית ספר "בישולים" ובנוסף סיים את המסלול האקדמי של "תדמור" בתחום ניהול מזון ומשקאות, בוגר בית הספר לבישול בניו יורק (French Culinary Institute ), עבד במיטב המסעדות בארץ ובעולם וכמובן  כשף ראשי של מלונות יוקרה ומלונות בוטיק. כיום מחלק חזות את זמנו כיועץ קולינרי לבתי מזון ומסעדות, ומעביר את ידיעותיו בתחום ואת "האני מאמין" שלו גם במסגרת מכללות לבישול שמיועדות לנוער בסיכון.

הכנתי את המרק בדיוק על פי המתכון שצורף למארז והמחמאות לא אחרו להגיע. יצא מושלם!

 







הנה המתכון




ומתכון נוסף למרק הכי כתום של שף חזות מערכת המרק של 'השוקה'

ערכת מרקי החורף של השוקה באדיבות שף איציק חזות צ. השוקה 

מרכיבים:

2 בטטות קטנות

1 בצל לבן

2 גזרים

200 גרם דלעת / דלורית

אצבע ג'ינגיר מגורד

1/4 כפית כורכום טחון

1 תפוז (מיץ וגרידה)

אופן ההכנה:

1.      מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות 2X2 ס"מ

2.      מחממים שמן זית בסיר ומאדים מעט את הגזרים והבצל.

3.      מוסיפים את שאר הירקות.

4.      מתבלים בכורכום, קורט מלח ופלפל.

5.      מוסיפים מים עד מעל לגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 30 דקות עד להתרככות הירקות.

6.      בסיום, מוסיפים את מיץ וגרידת התפוז, מערבבים וטוחנים בבלנדר למרקם חלק.

לגיוון:

·         מגישים עם כף שמנת חמוצה מתובלת בעירית.

·         בזמן הטחינה ניתן להוסיף שמנת מתוקה או קרם קוקוס למרקם עשיר יותר.

·         ניתן להוסיף קולפני בטטה קריספי מיובשים בתנור או מטוגנים.

·         אפשר גם לצרף מקל לחם מחיטה מלאה / כוסמין .

בתאבון ! ותהנו.

באתר השוקה : כל הפירות והירקות כשרים ומועשרים.

להזמנות: www.hashuka.co.il

 

.

אין תגובות:

פרסום תגובה