רשומות

יום שלישי, 18 באוגוסט 2015

טחינה גולמית של "אחוה" בעיצוב חדש ומתכון לסלט חצילים בטחינה


אצלנו בבית אוהבים מאד טחינה. אני נוהגת להוסיף טחינה לסלט במקום שמן. סלט טחינה תמיד מונח על השולחן בארוחות. סלט שאנו מכינים מטחינה גולמית, מים, מלח, מיץ לימון ומעט שום. בנוסף, יש לא מעט סלטים אותם אני מכינה עם טחינה. אחד מהם הוא סלט חצילים בטחינה שהמתכון שלו בהמשך.

אני בטוחה שברור לכם עד כמה הטחינה בריאה ועשירה ברכיבים תזונתיים. הטחינה של "אחוה" היא אחת מהטחינות הגולמיות הטובות שבנמצא. עשויה ממאה אחוז סומסום וללא חומרים משמרים. ללא תוספת נתרן ועשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים.

חברת "אחוה" יצרנית הטחינה הנה מובילת שוק הטחינה בישראל. גם בתכנית "כלבוטק" ששידרה תחקיר אודות שוק הטחינה נקבע כי הטחינה המלאה דלת הנתרן של חברת "אחוה" הנה מהמומלצות ביותר וערכיה מהגבוהים הקיימים במוצרי הטחינה בארץ. כעת, החליטו בחברה לרענן את אריזות המוצרים. מנכ"ל החברה, יעקב מלאך, מסר כי המטרה היא להביא באריזה את יתרונות הבריאות, הטריות, הרעננות והערכים התזונתיים הגבוהים שיש בטחינה. בנוסף, מסר, שבימים אלו נחנך מפעל טחינה חדש והוא יאפשר לחברה להמשיך ולייצר טחינה ברמה גבוהה ואיכותית כפי שעושים כבר שנים רבות ועדיין לשמור על מדיניות מחירים זולה.

וכעת, כמובטח, למתכון-

סלט חצילים בטחינה

מצרכים

5 חצילים בשלים

4 שיני שום קצוצים דק

1/3 כוס חומץ

5 כפות מיץ לימון

חצי כוס טחינה "אחוה"

מלח

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

קולים היטב את החצילים מכל הצדדים. חוצים לשניים ומוציאים בכף את בשר החצילים לקערה. מועכים היטב את בשר החציל, מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון, השום והמלח. מצננים ומכניסים למקרר. לפני ההגשה מוסיפים את הטחינה, מערבבים, מקשטים בפטרוזיליה הקצוצה והסלט מוכן.

בתיאבון.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה