רשומות

יום שלישי, 9 במאי 2017

קציצות ירק וקמח עדשים אדומות



לפני זמן מה קיבלתי להתנסות קמח עדשים אדומות של חברת "תבואות". מדובר על קמח עשיר בערכים תזונתיים המתאים להכנת מגוון מתכונים, כגון לחמים, חביתה מהצומח, פנקייקים, פשטידות, עוגות ועוגיות. כמו כן הוא מעולה להסמכת מרקים ורטבים.
 

כלתי יפעת המתעניינת במוצרי מזון טבעיים ואורגנים הכינה מקמח העדשים קציצות ירק מצוינות ע"פ מתכון מתוך הבלוג TIVON EAT- להלן הקישור- http://tivoneat.co.il/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A8%D7%A7-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/#recipe-like

יצאו קציצות טעימות ומיוחדות ויפעת אומרת שמדובר במתכון קל להכנה ומהיר.


 

על פי חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, קמח העדשים מיוצר מעדשים אדומות אורגניות שגודלו באופן טבעי, ללא דשנים כימיים וללא חומרי הדברה. הקמח מיוצר מעדשים שנטחנו באבני ריחיים בתהליך השומר על ערכו התזונתי.  

 

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה, מציינת כי קמח עדשים נוח יותר לעיכול מאשר העדשים בשלמותן. (בתהליך הטחינה מתפרקים החומרים שגורמים לתסיסה ומכבידים על מערכת העיכול).  קמח עדשים הוא מקור מעולה לחלבון, לוויטמין 1B, לחומצה פולית, לאשלגן, לאבץ, למגנזיום ולברזל. כמו כן הוא עשיר בחומצת אמינו ליזין התורמת לחיזוק מערכת החיסון. קמח עדשים בתוספת של דגנים, זרעים ואגוזים מהווה השלמה לצמחונים לחלבון מלא.  

 

דוגמאות למתכונים שאפשר להכין מקמח עדשים: חביתה מהצומח – מערבבים  קמח עדשים, מים או חלב סויה ומגוון ירקות שאוהבים, כגון פטריות, בצל, עגבניות, פטרוזיליה ועוד; פנקייקים  – מערבבים קמח עדשים עם ביצים או חלב סויה, סוכר, שמן וקינמון ומטגנים מכל צד. מוסיפים מעל סילאן או מייפל;

עוגיות בריאות – מוסיפים לקמח עדשים ביצה או חלב סויה, שמן קוקוס או חמאה, סוכר, קינמון ואגוזים חתוכים ואופים בתנור; מאפינס מלוח – מערבבים קמח עדשים, מים, וירקות חתוכים – כרישה, בצל, שום, פטריות שמפיניון, אבקת מרק וקארי, ואופים.

 

מחיר: קמח עדשים אורגני – 15.90 ₪ לאריזה של  500 גרם.

כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז וכשרות רבנות.

להשיג ברשתות, בבתי טבע וחנויות ברחבי הארץ.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה