רשומות

יום חמישי, 18 במרץ 2021

לכבוד החג חברת 'נפטון' מציעה קופסה מפנקת המכילה ממרח אריסה מתוקה, תערובת פלפל לימון, תערובת טוסקנה ותבלין שווארמה


 

חג הפסח תכף כאן והשנה החג משמח במיוחד כי יצאנו מסגרים לחרות ונוכל לחגוג עם כל המשפחה יחד ולהסב בשמחה אל שולחן ליל הסדר.

השולחן יהיה עמוס במטעמים שאצלנו יתובלו עם תבליני וממרחי חברת 'נפטון' שמציעה לחג קופסה שגם ניתן להביאה כשי לחג ובה ארבעה להיטים: ממרח אריסה מתוקה, תערובת פלפל לימון, תערובת טוסקנה ותבלין שווארמה. כל אחד מהם מתאים לתיבול מגוון מנות בשריות, צמחוניות או חלביות.

 

חברת 'נפטון' היא חברה וותיקה וידועה (1990) המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים. הממרחים והתבלינים ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל. הם כשרים לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף וניתן להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

 

מה מכילים התבלינים?

ü      תערובת "טוסקנה": תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהם עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.


נפטון - תערובת תיבול טוסקנה. צילום - מיכאל כץ

ü      "תערובת לתיבול פלפל לימון": אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.


נפטון - תערובת פלפל לימון. צילום - מיכאל כץ

ü      "ממרח אריסה מתוקה": מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר, מלח ומלח לימון.


נפטון - ממרח אריסה מתוקה. צילום - מיכאל כץ

ü      "תבלין שווארמה": מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר וגם לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.



נפטון - שוארמה. צילום - מיכאל כץ

 

 

אצלנו אוהבים מאד את תפוחי האדמה שאני מכינה בתנור עם תערובת טוסקנה. ואת העוף שאני מכינה עם ממרח האריסה המתוקה.






 

"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לליל הסדר ולחול המועד:

כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק


כרעיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק. צילום - FREEPIK

מצרכים:

6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים)

1 - 2 צנצנות ממרח "אריסה מתוקה" של "נפטון"

חופן בצל ירוק, פרוס דק

פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק

אופן ההכנה:

¨       לעסות את העוף ב-8 - 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה

¨       לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות

¨       להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית

¨       לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית

¨       לצלות עוד כ-15 - 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור)

להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים

 

סלמון נימוח בתנור, בתיבול "תערובת לתיבול פלפל לימון"

- צילום - FREEPIK - סלמון בתנור, בתיבול תערובת לתיבול פלפל לימון
 

 

לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל - בשרים, עופות, דגים, תוספות וסלטים.

 

מצרכים:

8 נתחים של פילה סלמון

2 כפיות "פלפל-לימון" של "נפטון"

1/2 כפית שום גבישי של "נפטון"

1/2 כפית מלח

3 – 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

¨       להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה

¨       לחמם תנור מראש ל-200 מעלות

¨       להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה

¨       לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג

** אם רוצים להפוך את המנה לחלבית: להוסיף קוביית חמאה על כל פילה מייד עם הוצאתו מהתנור

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה