רשומות

יום שלישי, 14 בפברואר 2017

עוגיות טחינה ושוקולד עם ממרח טחינה- שוקולד של חברת "אחוה"

 

חברת “אחוה” השיקה ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר.

הממרח מכיל 42% טחינה משומשום מלא, ללא סוכרים, ללא שומן טרנס, ללא כולסטרול, דל מאוד בנתרן ואינו מכיל צבעי מאכל • הממרח ללא חומרים מהחי עשיר בערכים תזונתיים בהם 365 מ"ג סידן ומתאים כממרח מתוק בכריכים, לעוגות ועוגיות
 
הממרח מתאים מאד להכנת עוגיות טחינה שוקולד האהובות על בני המשפחה. עוגיות טעימות מאד שנחטפות במהירות.

המתכון

מצרכים

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה

3 כפות סוכר חום

1 כוס קמח תופח

1/2צנצנת ממרח טחינה-שוקולד ללא סוכר של "אחוה"

4 כפות מים

אופן ההכנה

בסיר קטן על אש קטנה ממיסים את החמאה, השוקולד, הסוכר והמים. מוסיפים לסיר חצי צנצנת ממרח הטחינה ושוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים באיטיות את הקמח ומערבבים עד שאין גושים והעיסה חלקה.

מצפים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה ובעזרת 2 כפיות לוקחים מעט מהעיסה ומניחים על התבנית. אין מה לדאוג לצורה- העוגייה תתפח ותקבל צורה יפה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים ל-20 עד 25 דקות. אני קישטתי כל עוגייה בצימוק מצופה קקאו. ניתן לקשט בשוקולד צ'יפס, במטבעות שוקולד, בשומשום, בקוקוס- מה שבא לכם

העוגיות ממכרות ולפי שתספיקו להניח בקופסה יחטפו כולן.


וקצת על חברת 'אחוה' וסדרת ממרחי הטחינה-
סדרת ממרחי הטחינה של אחוה מונה שלושה ממרחים, בהם ממרח טחינה עם שוקולד וממרח טחינה עם סילאן שזוכים להצלחה כבירה. לאור הביקוש, הוחלט בחברה על השקת ממרח השוקולד בגרסה ללא תוספת סוכר. כל הממרחים מכילים לפחות 42% טחינה משומשום מלא והינם בעל הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר שיש כיום בתחום ממרחי השוקולד. לדברי יובל מלאך, מנהל השיווק של חברת "אחוה", טחינה גולמית נמצאת בשימוש גובר ועולה, במקביל לעלייה במודעות לאורח חיים בריא ותזונה נכונה. "למדנו כי הצרכן אוהב את הטחינה גם בגרסה המתוקה והחלטנו על פיתוחים מיוחדים והשקה של גרסאות מתוקות ומומלצות לטחינה עם שוקולד וסילאן ואנו שמחים להוסיף לסדרה גם ממרח שוקולד ללא תוספת סוכר".

לדברי יעל דרור, דיאטנית קלינית וספורט M.Sc, בימים אלו, המודעות לחשיבות הפחתת כמות הסוכר המוסף למזונות גבוהה מאד בקרב אנשי רפואה והציבור הרחב. מחקרים לאורך השנים מצאו קשר מובהק בין צריכה גבוהה של סוכר לבין השמנה והעלאת הסיכון הבריאותי למחלות רבות. עם זאת, לא תמיד קל ליצור מזון טעים ומתוק שיספק הנאה ומצד שני יעמוד בקריטריונים המחמירים של ההמלצות להפחית כמות הסוכר. למשל תחום ממרחי השוקולד שנשאר ללא שינויים במשך שנים רבות. לא פעם, ממרחי השוקולד מכילים כמות מאד גבוהה של סוכר, שומן ומרכיבי מזון לא איכותיים היוצרים מוצר מזון בעל ערכים תזונתיים נמוכים. על רקע זה, נעים לגלות חידוש בתחום ממרחי השוקולד המגיע דווקא מעולם הטחינה. חברת "אחוה" פיתחה לאחרונה ממרח טחינה מלא עם שילוב שוקולד מריר ללא תוספת סוכר! מדובר בפיתוח חדשני המבסס את היתרונות של ממרח השוקולד על הערכים התזונתיים הגבוהים של הטחינה המלאה ללא תוספת סוכר. הממרח מכיל 42% טחינה משומשום מלא, דבר התורם לערכים הגבוהים של הסידן (365 מ"ג ב-100 גרם), לכמות גבוהה של סיבים תזונתיים (8 גרם ל-100 גרם) והוא דל מאד בנתרן (37 מ"ג ל-100 גרם) בנוסף לכך, הממרח איננו מכיל שומן טרנס וצבעי מאכל. מדובר בחידוש טכנולוגי בענף המזון, המאפשר לציבור הרחב ליהנות ממרח שוקולד ללא תוספת סוכר ועם ערכים תזונתיים גבוהים, הדומים לערכי ממרחי הטחינה.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן: 11 – 13 שקלים לאריזת 400 גרם.

להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

 
 

 

תגובה 1: