רשומות

יום ראשון, 1 בנובמבר 2015

סלק ממולא בבורגול וירק



מתכון מרשים, חגיגי וטעים מאד של חברתי פולט אשכנזי.

הצבעוניות והמתיקות של הסלק, יחד עם הירק, הבורגול והלימון יוצרים מנה מיוחדת במיוחד.

מצרכים

8 סלקים

1 בצל

5 שיני שום

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

צרור כוסברה

צרור נענע

3 יחידות בצל ירוק

2 לימונים

חצי כוס בורגול

5 יחידות של עלי סלרי

עלי סלק

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח

שמן זית

אופן ההכנה

1. לשטוף את הסלקים ולקלוף את הקליפה.

2. לבשל מעט את הסלקים במים עד להתרככות ולרוקן את תוכנם. להשאיר בצד את כיפות הסלק.

3. לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד הזהבה קלה.

4. להשרות את הבורגול במים חמים למשך חמש דקות ולסנן

5. להוסיף לבורגול את הבצל והשום שטיגנו ולתבל במלח, פלפל, וכף שמן זית.

6. לקצץ את צרורות הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, השמיר והסלרי ולהוסיף לתערובת הבורגול. לסחוט לימון ולהוסיף גם את המיץ לתערובת.

7. לבשל יחד במשך כחמש דקות.

8. לחלוט את עלי הסלק במים חמים ולרפד תחתית סיר בעלים החלוטים.

9. למלא את הסלקים בתערובת שבישלנו ולהניח בתוך הסיר. לכסות את הסלקים בכיפות אותן שמרנו.

 

10. למלא מים עד חצי גובה הסיר ולתבל במלח, פלפל, פפריקה ומיץ מהלימון השני.

11. לבשל על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד התרככות בערך חצי שעה.

בתיאבון!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה