רשומות

יום חמישי, 24 בפברואר 2022

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה 3-26/3/22- חוויה קולינרית בבתיהם של עשרות בשלנים ובשלניות שיציעו מגוון מאכלים עולמיים

עלי גפן ממולאים- הטאבון של ברנה


פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מתקיים זו השנה ה-22 בין התאריכים 3-26/3/22. השנה הוזמנתי להצטרף לסיור מקדים לפסטיבל והתלהבתי מהשפע הקולינרי אליו נחשפתי, מהנכונות של עשרות בשלנים ובשלניות לפתוח את בתיהם ולארח את המבקרים באווירה כפרית, משפחתית ונעימה, תוך שהם מציעים מבחר מאכלים שונים מכל העולם. בסיור הכרתי את הבראנץ' הטורקי, את האוכל ההודי של הריקשה, את האמפנדס הארגנטינאי של סופי, את עגלת הקפה ילדתי שלי של מאג'דה ואת האוכל הערבי מהטאבון של ברנה. זו הייתה רק טעימה קטנה ממה שהפסטיבל מציע, אך זו הספיקה כדי שאכנס לרוח הפסטיבל הנהדר והמיוחד.

הנוף ממרפסת ביתם של ברנה וסאלים מנווה שלום המארחים בביתם.

בפסטיבל תמצאו מאכלי עדות מאלג'יר, מרוקו, יוון, טורקיה, גאורגיה, צרפת, כורדיסטן, הודו ועוד. תוכלו להצטרף לסיורים מאורגנים שונים כמו סיור בבית ילין או סיור במרכז המבקרים YVEL. כמו כן יתקיימו סיורים קולינריים הכוללים טעימות ומפגשים עם אנשי קולינריה, תוך הכרות עם מסורת הבישול (יש להירשם מראש). תוכלו לצאת לטיולי אקסטרים עם איזי ריידר בעמק האלה או לטיול עם אופני הרים חשמליים. תוכלו לבחור להתארח בבתים, לאכול ארוחות שף או לרכוש סלסלות פיקניק ולצאת לפיקניק בטבע. תוכלו לבקר ביקבים השונים כמו:יקב סוסון ים במושב בר גיורא או יקב יפו בנווה מיכאל או בעשרות היקבים האחרים שבמרחב. תוכלו לצאת לסיורי ליקוט ולאחר מכן לבשל את מה שליקטתם. תוכלו ללון במלונות ובצימרים שבאזור וליהנות מהאירועים הרבים. האפשרויות רבות מאד, המבחר עצום וכיף להתלבט יחד עם המשפחה והחברים, לבחור היכן מבקרים ולצאת למסע קולינרי שמח וחוויתי במרחבי מטה יהודה.

האמפנדס של סופי ואני

את הסיור התחלנו ב"ילדתי שלי" – עגלת קפה ומאפה הממוקמת בתוך משתלת שתילי ההר, בכניסה לאבו גוש. המשתלה רחבת הידיים והפורחת מהווה תפאורה מושלמת לעגלת הקפה ולמעדנים שמכינים בה. העגלה נקראת "ילדתי שלי" כיוון שהוקמה עבור לארה, בתם של מיכל ברנס ויעקוב ברהום, אשר החלו את דרכם הזוגית והקולינרית בעגלת קפה באותו מקום. מיכל ויעקוב הם בעלי מסעדת מאג'דה ובתם לארה ירשה מהם את הכישרון הקולינרי ומכינה בעגלת הקפה מבחר מאפים מלוחים ומתוקים.


פינת עגלת הקפה והמאפים במשתלה
לארה ב"ילדתי שלי"


אמא ובת- מיכל ולארה

אנחנו טעמנו במקום ברוסקאטות חמאה, קממבר ותותים שהיו וואו, עוגיות ללא גלוטן ומאפים נהדרים. מומלץ להגיע ליהנות מהמשתלה הפורחת ולהתחדש בצמחים לבית ותוך כדי להתענג על המאפים של לארה ועל הקפה המשובח.








פתוח: שני עד חמישי 8.30-15.00 ששי- 8.30- 14.00

 

התחנה הבאה "הבראנץ' הטורקי" בבית משפחת אוחיון בעמינדב. ליבנת ואבי מציעים לבאים סלסלת פיקניק מלאת מטעמים מתוצרת המטבח של ליבנת. בסלסלה סנגריה חמה או סיידר טעים, מרק חם , מאפה גבינות, לחם וספינקה- חביתת ירק מעלי מנגולד, ירקות שורש על לאבנה, סומק ואצבעות פולנטה. לקינוחים – סוטלץ ופרנץ' טוסט תותים. תוכלו לקחת את הסלסלה לפיקניק בחיק הטבע או לשבת בחצר הנעימה של ליבנת ואבי, תחת עץ הזית ולהתפנק בארוחה נהדרת.

הסלסלה של הבראנץ' הטורקי

ליבנת במטבח
לאכול בצל עץ הזית בחצר של לינת ואבי

אנחנו טעמנו מרק ברוקולי, כרישה וסלרי שהיה מעולה. בעצם, הכל היה מאד טעים גם חביתיות המנגולד, גם מאפה הגבינות ובמיוחד הסלט האביבי של ירקות השורש על מצע לאבנה ואצבעות פולנטה- מיוחד, לא שגרתי ונהדר.


מרק ברוקולי וכרישה
מאפה גבינות
חביתיות מנגולד
פרנץ' טוסט תותים

את סלסלות הפיקניק ניתן להזמין בכל השנה ולא רק בפסטיבל.

מחיר סלסלה עמוסת כל טוב- 300 ₪

בפסטיבל- ימי ששי החל מהשעה 11.00 ועד כניסת השבת

טלפונים: 054-2868162 או 054-2886816

 

תחנת האוכל ההודי "הריקשה" בחאן מילכה שבתעוז

תם דרור והסירים

תם דרור הקימה את הריקשה לאחר מסע שורשים בהודו. תם היא בת להורים שעלו מקוצ'ין לישראל ואת הבישול ההודי למדה מסבתה ואמה. כאשר ביקרה בהודו למדה והשתלמה במטבחים ההודיים הן בדרום והן בצפון וכששבה הקימה את "הריקשה" בו היא מגישה אוכל הודי אותנטי. המטבח פתוח לטייק אווי ומדי ששי ניתן להגיע ולאכול במקום.

תם מגישה לנו קינוח של גולאב ג'מון

עם הכניסה לחאן קיבלו את פנינו אמני "אנסבל מלבר" עם הצלילים הקסומים של הסיטאר והטאבלה. הם הנעימו את זמננו בשירה ונגינה. וגם בפסטיבל תוכלו להגיע לארוחה של 10 מנות והנאה מהאנסבל(יום חמישי ה-10.3 בשעה 19.00. יש להירשם מראש) את האנסבל יסד אלי אהרון ששר ומנגן יחד עם תבור בן דור ותמר קלופר.

אנסמבל מלבר

מה אכלנו? ביסלי הודי מקמח חומס, קציצות ירק בסגנון קוצ'יני, פאסטיס- סמוסה מהדרום עם סלט הודי, לעיקריות- מלאי כופתה, פאלק פניר- תבשיל קארי עם עלי תרד ודאל מקהני- תבשיל עדשים שחורות ושעועית אדומה. לקינוחים- סהורי- מעדן טפיוקה נהדר וגולאב ג'מון- קינוח הודי של גבינה והל.



סהורי- מעדן טפיוקה טעים טעים טעים

למי שלא חווה וטעם אוכל הודי זו הזדמנות נהדרת לטעום מהמטבח הזה.

בפסטיבל יתקיימו ארוחות ומפגשים מוזיקליים שונים, תהיה סדנה של ריקוד בוליוודי כולל ארוחה ולסיום הפסטיבל חגיגה הודית עם אמנות, בגדים, מוזיקה ואוכל (שבת 26.3 בשעה 12.00)

טלפון להזמנות: 054-2400863

 

התחנה הארגנטינאית "האמפנדס של סופי" בטל שחר


סופי והאמפנדס

אצל סופי תוכלו לרכוש בפסטיבל שלושה סוגי אמפנדס- אמפנדס בשר, אמפנדס בצל וגבינות ואמפנדס מנגולד ריקוטה. למי שלא מכיר מדובר על מאפי בצק ממולאים וטעימים מאד ושל סופי הם פשוט ממכרים.




טעמתי אמפנדס בשר ואת המנגולד וריקוטה והתאהבתי. הם מוגשים חם מאד, בצק עדין ונימוח והמילוי משתלב נהדר. סופי אומרת שאם יש יין טוב ואמפנדס לא צריך כלום יותר. והיא צודקת.

סופי, ילידת ארגנטינה, סבירה שהאמפנדס הוא מאכל ידוע ופופולרי ונמכר כחטיף השווה לכל כיס. מוגש כמתאבן או כמנה ראשונה בארוחה.

סופי היא בעלת קייטרינג "פיאסטה" ובפסטיבל ניתן יהיה לרכוש אצלה מארזים שיכילו 10 אמפנדס במחיר של 100 ₪. כמו כן ניתן יהיה לרכוש יין מ"יקב ויינשנק" יקב מקומי קטן שהוקם על ידי שחר ליפשיץ ויואב לקטוש, אתו היא משתפת פעולה.

להזמנות ששי- שבת 10.00-18.00

טלפון: 052-7987768

 

ולסיום "הטאבון של ברנה" בנווה שלום.





ברנה וסאלים ליוס הגיעו עם ילדיהם ראני וקרלו לנווה שלום לפני שנים רבות. הם בחרו לגור במקום של אחווה בין יהודים וערבים. ביתם בנוי אל מול נוף מרהיב וכשישבנו לארוחה במרפסת הבית אל מול הנוף, זו הייתה חוויה בפני עצמה.

האוכל אותו מבשלת ברנה הוא אוכל גלילי, עליו גדלה. המשפחה הגיעה ממעיליא בגליל וברנה שומרת על המסורת ועל איכות הבישול המאפיינת את הכפר הגלילי. לטכניקות המסורתיות היא מוסיפה את הידע שלה, מקדשת את העונתיות והמקומי ומגישה אוכל טרי ובריא.

ברנה היא מורה לערבית בגישה האנתרופוסופית ואילו סאלים היה אחראי מחלקה ב"אסף הרופא" שיצא לפנסיה לפני כחודשיים.




הפיתות שיצאו מהטאבון היו מקמח מלא והם הוגשו עם זעתר ושומשום, גבינת עיזים או ממרח פלפלים חריפים, זאת לצד סלט טאבולה נפלא וסלט ירקות חתוך דק. את הממולאים הביא ראני הבן. שהפך את סירי הממולאים על המגשים ופיזר פטרוזיליה ופלחי לימון. חבל שאי אפשר להעביר ריחות כדי שתחוו את הניחוח הנפלא והטעם? וואו, חייבים לטעום.










לקינוח טעמנו שוקולד חרובים ופיסות דלעת מסוכרות.

בפסטיבל ניתן יהיה להגיע לארוחה מלאה שתתבסס על כמה סוגי מנאיש (מאפה)  מהטאבון.עראייס, מנסף, ממולאים, תבשיל אורז עם בשר עגל, תבשיל עולש, קובה נאיה, סלטי הבית, חמוצים, קינוחים מסורתיים, קפה ותה. הכל בעבודת יד של משפחת ליוס.

מחיר- 320 ₪ לזוג

שבת: 10.00-17.00 בהזמנה מראש

טלפון: 052-6999310

 

לסיכום: חובה לחובבי הרפתקאות קולינריות, לאוהבי הטבע ולאוהבים לטייל ולחוות. הפסטיבל במטה יהודה כה עשיר באפשרויות עד כי רצוי להגיע למספר ימים כדי ליהנות מכל שפע האירועים, הקולינריה, היקבים והסיורים.

 

הלב הירוק- תיירות מטה יהודה- לחצו כאן

מוקד מידע לפסטיבל- *8108 או 02-9958650

 


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה