יינות יקב טפרברג נמצאים אצלנו קבוע במקרר היינות. אנחנו נהנים ללגום מהם בארוחות משפחתיות, עם חברים ואפילו לוקחים אתנו לפיקניקים בחוץ. כעת, לקראת החג התחדשנו ביינות היקב ממגוון הבצירים החדשים והם יונחו על שולחן החג שלנו. בחרנו את היינות על פי המלצתו של היינן הראשי שלמה ראוכברגר, (שיקי) המשמש כיינן הראשי של יקב טפרברג כבר כ- 20 שנה והוא בחר להמליץ לקראת החג על 3 יינות שיתאימו לכל שולחן ולכל חגיגה ואירוע.
היינות
המומלצים
אינספייר דבוקי, גוורצטרמינר ופרנץ קולומבר 2020 - יין לבן יחודי המורכב מ-3 זנים שונים. הדבוקי נבצר מחלקה ותיקה מאזור זכרון יעקב, הגוורצטרמינר מחלקה מובחרת בגוש עציון, והפרנץ קולומבר נבצר מעמק איילון. הבלנד הלבן הזה הינו שילוב ייחודי בין זנים שונים המתאחדים לכדי יין שלם והרמוני. הזן המוביל ביין הינו זן הדבוקי , זן עתיק ומסורתי בארץ המעניק אף עשיר התורם עם הזנים האחרים ניחוחות פרחוניות ופירותיות בשילוב תיבלון מאופק. היין מאופיין במרקם רך ונעים, יש בו שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה ומענגת. (מחיר מומלץ לצרכן 60 ₪)
יקב טפרברג. צילום איל קרן. 60 שח.אינספייר דבוקי גוורצטרמינר ופרץ קולומבר 2020.לשתייה
החל מהוצאתו לשוק
חוויה
אישית- בימי הקיץ הלוהטים אני מעדיפה יין לבן והיין הזה רענן, נעים, מתאים מאד
לארוחת סלטים ופירות, אהבתי את העדינות שבו ואת השילוב בין חמיצות למתיקות. אני
מתכננת להגיש אותו לשולחן החג עם המנות הראשונות של הסלטים.
מרלו אסנס 2017
ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
היין הוא בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. כשטועמים מגלים יין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה. (מחיר מומלץ לצרכן 100 ₪)
לשתייה
החל מהוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות.
חוויה
אישית- לגמנו מהיין בזמן ארוחת ערב עם חברים. יין עשיר, בעל טעם נוכח, חלק ונעים.
מתאים מאד לשולחן חג חגיגי
מלבק אסנס 2017 , יין שנוצר מענבים הגדלים בעמק האיילון, והתיישן בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין. לאחר בקבוקו היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
מלבק אסנסנס הוא יין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק, באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים צעירים, נגיעות טבק ושוקולד ועץ אלון צרפתי. בפה היין רך, בעל גוף מלא ,טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה.
לשתייה החל מהוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות
מומלץ
להגיש אותו בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלים כגון: ברווז צלוי ברוטב עשיר או
גבינות מלאות וחריפות. (מחיר מומלץ לצרכן 100 ₪)
חוויה
אישית- לגמנו מהיין בעת ארוחת צהריים והוא ליווה את הסטייק העסיסי. היין עשיר
בטעמו, בעל ארומה נוכחת וסיומת ארוכה. יין שיתאים מאד למנות העיקריות שנגיש בשולחן
החג.
את
קולקציית היינות של יקב טפרברג לראש השנה תשפ"ב ניתן להשיג ברשתות השיווק
וחנויות היין.
כשרות למהדרין בד"צ ירושלים.
לאתר יקב טפרברג- לחצו כאן
לחיים וחג שמח!
בשיתוף עם יינות טפרברג.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה