רשומות

יום שלישי, 26 בינואר 2021

שמן חדש ומיוחד הגיע לארץ KETOIL- קטו-אויל לטיגון ובישול במטבח ולתזונה קטוגנית +מתכונים


 

האם שמעתם על השמן החדש והמיוחד שהגיע לארץ? שמן הקטו- אויל? שמן MCT  גם אני לא הכרתי את השמן קודם להשקתו וכדי להכיר ולדעת מהם יתרונותיו השתתפתי בסדנה עם השף צחי בוקששתר. בסדנה הכרנו את השמן ולמדנו להכין מאכלים מצוינים (מתכונים בהמשך). בכתבה אספר לכם על שמן הקטו-אויל ואשתף במתכונים להכנה עם השמן.

שמן קטו-אויל. צילום- אסף רונן


מהו שמן הקטו-אויל?

שמן המטבח החדש קטו-אויל הנו שמן MCT  המכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת. זהו שמן צמחי מזוקק המופק מליבת אגוזי דקל וקוקוס* מהם ממצים רק את החומצה הקפרית והקפרילית הרצויות. התוצאה המתקבלת היא שמן צלול, שקוף כמים, אידיאלי לבישול בחום, טיגון ואפיה.

 

קטו-אויל אינו מתחמצן ונשרף בחימום וטיגון לעומת שמני מאכל צמחיים אחרים כדוגמת זית וקנולה. אינו יוצר שומן טראנס, וניתן לטגן בו יותר סבבי טיגון מבלי להחליפו. קטו-אויל – לבשל ולטגן באופן בטוח.

 

קטו-אויל נותן כבוד לחומרי הגלם - צלול וניטרלי כמו מים, ללא טעם וריח. לחציל מטוגן יש טעם של חציל, ולביצה יש טעם של ביצה ולא טעם של שמן שרוף.

 

קטו-אויל תמיד נוזלי, גם בקור - אינו קופא כשמן קוקוס, ומעולה לשימוש גם באפיה ושומר על מרקמם של המאפים.

 

קטו-אויל מסייע להפגת הרעב ולתחושת אנרגיה – זאת בזכות חומצות השומן הבינוניות הייחודיות לו, המייצרות רמה גבוהה של קטונים בדם בזמן קצר, דבר שתורם לעליה ברמות האנרגיה והגברת תחושת השובע.

 

קטו-אויל כשר פרווה למהדרין - בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים – מתאים גם למאכלי חלב וגם למאכלי בשר. 

 

*שמן MCT איננו שמן דקלים או שמן קוקוס מזוקק והוא איננו מופק משמן דקלים או שמן קוקוס. השמן מופק מליבת אגוז הדקל או אגוז הקוקוס בתהליך של זיקוק מולקולרי.

 

בסדנה עם השף צחי בוקששתר


צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות

בסדנה עם השף צחי בוקששתר , שנבחר על ידי חברת אומגה גליל המשווקת את השמן בארץ, להוביל את ההשקה, צפינו בזום כיצד מטגן השף חביתת ירק עם השמן וכיצד מכין מאכלים שונים. השמן נותר צלול ושקוף גם לאחר הטיגון וכשטיגנתי בבית חביתה נוכחתי בהבדל בין השמנים והוא אכן ניטרלי וללא טעם וריח.

השף בוקששתר אשר נכנס לעולם הנטורופתיה ודוגל באורח חיים בריא, סיפר כי הוא מרוצה מאד בשימוש בשמן הקטו-אויל במאכלים שונים. הוא אינו מתחמצן ולכך יתרון גדול כאשר מטגנים בו, כיוון שבכך מתאפשר לטגן בו מספר פעמים בלי להחליפו.




חבל שאי אפשר היה לטעום דרך הזום את המאכלים שהכין השף. אבל, יש לי וגם לכם את המתכונים להכין בבית 

כעת, למתכון קציצות עם חצילים מהסדנה

צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות






ממרח עגבניות מיובשות עם שום ושמן
KETOIL וקרקרים ביתיים



 


השמן משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל.

 

ניתן להזמין מאתר אומגה גליל עם שליח עד הבית או בטל': 04-9999524, 

https://newshop.omega3galil.com/product/1-%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-mct/

 

כמו כן ניתן להשיג בבתי טבע נבחרים ברחבי הארץ.

מחיר היכרות – ליטר שמן קטו-אויל 65 ש"ח   (לא כולל משלוח)

 

הערה: הסובלים מבעיות רפואיות ונשים בהריון, יש להתייעץ עם דיאטנית בנוגע לצריכת השמן.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה