לפני מספר שנים אימץ בעלי תחביב משמח- הוא החל לאפות לחמים
בבית. ללחמים שהוא אופה יש ביקוש משפחתי נרחב וכולנו מעדיפים את הלחמים שלו על פני
כל לחם אחר. גם טעים הרבה יותר וגם בריא יותר. לכן כשקיבלנו את המוצר החדש של טחנת הקמח הוותיקה
"הטחנות הגדולות של א"י"-"קמח לחם מלא 100%".
ידעתי מיד מי ישמח לנסות את הקמח ולאפות לחם.
הקמח מיוצר מחמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה שנבחרו
בקפידה, וגרעיניהם נטחנו בשלמותם. לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים,
שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה העשיר בסיבים תזונתיים. כמו כן הקמח המלא
הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.
ייחודו של קמח הלחם המלא הוא שבנוסף להיותו מלא 100%, הוא מועשר
בגלוטן, כך שהלחמים והמאפים שנאפים ממנו מלאים ועשירים בערכים תזונתיים, וגם
אווריריים ובעלי נפח רב.
הגלוטן הוא חלבון
המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר
מעין "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים
החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל
בצק הדורש נפח מאפה גבוה.
החלטנו לאפות
את הלחם לפי המתכון שמודפס על גב האריזה. יצאו 4 לחמים קטנים, טעימים מאד.
קריספיים ואווריריים שנהנינו מהם מאד.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות
מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח לחם מלא 100%: 7-8 ₪ (לאריזה של 1
ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות
רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק,
מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס),
לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או
בטלפון: 04-8672137.
עוד הצעות למתכונים
לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%
אפייה: 25-20 דקות, תנור
מחומם ל-180 מעלות
חומרים ל-24 לחמניות (58 גרם כל אחת):
120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
120 גרם חמאה מלוחה רכה
90 גרם דבש
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
2 כפות שמרים יבשים
120 גרם חמאה מלוחה רכה
90 גרם דבש
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
625 גרם (5 כוסות) קמח
לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים מים חמימים ושמרים בקערה קטנה
או במד ליטר ומניחים בצד לתסיסה.
שמים חמאה מלוחה ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים. דואגים לנקות עם לקקן את צידי הקערה במהלך הערבוב.
מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב החמים.
מוסיפים 563 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה. ממשיכים לערבב כ-3-2 דקות, ואם צריך, מוסיפים לאט את שאר הקמח. הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות.
הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כשעה.
בינתיים משמנים תבנית בגודל 33 X 23 בחמאה מלוחה ומניחים בצד.
כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דקות.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות אחד בשני (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות).
מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה עד לכ-3/4 מהגובה, למשך כ-1 שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
שמים חמאה מלוחה ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים. דואגים לנקות עם לקקן את צידי הקערה במהלך הערבוב.
מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב החמים.
מוסיפים 563 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה. ממשיכים לערבב כ-3-2 דקות, ואם צריך, מוסיפים לאט את שאר הקמח. הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות.
הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כשעה.
בינתיים משמנים תבנית בגודל 33 X 23 בחמאה מלוחה ומניחים בצד.
כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דקות.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות אחד בשני (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות).
מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה עד לכ-3/4 מהגובה, למשך כ-1 שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומורחים בחמאה מלוחה
מומסת.
חלת דבש מקמח לחם מלא 100%
אפייה: תנור מחומם
ל-180 מעלות
חומרים:
360 מ"ל (1.5 כוסות) מים
פושרים
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות
הגדולות של א"י
2 ביצים L
1 חלמון (את החלבון ניתן לשמור
להברשת הבצק)
90 גרם (1/4 כוס) דבש -
ניתן להמיר בסוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
עדין
630-560 (5-4.5 כוסות) קמח לחם
מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות מלח
להברשה: חלבון ביצה עם מעט מים או
חלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים
אופן ההכנה:
שמים את המים הפושרים בקערה קטנה או
מד ליטר, מפזרים מעל המים את השמרים ומוסיפים כפית סוכר. מערבבים עד להמסה ומניחים
בצד לכמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס ולתפוח.
מערבבים בקערת המיקסר עם וו
גיטרה את הביצים, החלמון, הדבש ושמן הזית.
מוסיפים לקערה 560 גרם (4.5
כוסות) קמח, מערבבים ומוסיפים מעל את תערובת המים והשמרים.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה
וממשיכים ללוש 2 דקות.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 6-4
דקות במהירות נמוכה (אפשר ללוש ידנית כ-10 דקות).
אם הבצק דביק מאוד מוסיפים את שארית
הקמח - כפית בכל פעם, עד שהבצק הופך למעט דביק אבל לא רטוב. בסוף הלישה יתקבל בצק
רך, חלק ויציב מספיק להחזיק צורה של כדור.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת,
מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה. מתפיחים את הבצק
במשך 2-1.5 שעות עד שמכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק מהקערה וטופחים
עליו בעדינות מספר טפיחות להוצאת האוויר.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי
סוג הקליעה הרצויה ל-3 או 6 חלקים (לחלה קלועה), או ל-7 חלקים (לחלת
כדורים כמו בתמונה).
מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של
כ-2.5 ס"מ ובאורך של כ-40 ס"מ (אם הגלילים מתכווצים כשמנסים לגלגל אותם,
תנו להם לנוח כ-5 דקות כדי לאפשר לגלוטן להשתחרר ואז נסו שוב). עצבו את
הגלילים לחלה, הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה.
אם בחרתם בחלת כדורים, יוצרים
כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עגולה או בתבנית קוגלהוף.
מברישים את החלה בחלבון הביצה
ששמרנו עם מעט מים (להברשה קלה) - לקבלת חלה מתוקה קלות או בחלמון ביצה, 1 כף
דבש ומעט מים - לקבלת חלה מתוקה ודביקה.
כדאי להבריש את החלה גם בצדדים
ובחיבורי הקליעה, כדי לקבל מראה אחיד ויפה.
מניחים להתפחה.
כשהחלה כמעט מכפילה
את נפחה, מברישים אותה שוב. החלה תסיים את התפיחה בתנור וכך נקבל חלה גבוהה
ותפוחה.
מפזרים על החלה שומשום / פרג / קצח
או כל תוספת אחרת שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים 35-30 דקות. מסובבים את התבנית
פעם אחת במהלך האפייה.
החלה מוכנה כאשר צבעה חום זהוב.
מקררים את החלה על רשת צינון.
למידע
ולמתכונים נוספים:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה