את מרק הבצל המשגע הזה אכלתי לפני שנים באחת המסעדות. המרק היה
כל כך טעים שביקשתי לדבר עם השף והוא הסכים, בטובו, לתת לי את המתכון.
מצרכים:
15 בצלים גדולים
2 כפות שמן
50 ג' חמאה או מרגרינה לשומרי כשרות
2 כפות קמח
8 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית פפריקה
מלח, פלפל
כוס יין לבן באיכות טובה
קרוטונים
גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
לחתוך את הבצלים לחצאי סהר (זה החלק הכי מעצבן)
לאדות ב-2 כפות שמן ו-50 ג' חמאה עד שהבצלים מעט כהים
להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב
להוסיף את המים , את אבקת המרק , השום והתבלינים.
לבשל כשלושת רבעי שעה ואז להוסיף את היין ולבשל עוד רבע שעה.
בעת ההגשה להוסיף קרוטונים וגבינה צהובה מגוררת.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה