רשומות

יום שבת, 30 בדצמבר 2023

סיור קולינרי חוויתי עם 'גלילוקה' והפעם בכפרי הדרוזים בכרמל: עוספיא ודאלית אל כרמל


 אנו נמצאים בתקופה קשה. המלחמה בעזה נמשכת, כולנו חרדים ודואגים לחיילינו ומצב הרוח בקרשים. אך, כשדודי מ'גלילוקה' קורא לי לבוא לסיור הזדהות, פרגון והכרות עם האטרקציות והקולינריה בכפרי הדרוזים בכרמל, אין מצב שאסרב.

על דניאלה ודודי שהקימו את 'גלילוקה' ומוציאים סיורי קולינריה חווייתיים בצפון כתבתי גם כאן. בני הזוג חובבי הקולינריה, בשלנים בעצמם, מציעים סיורים ייחודיים למקומות שרק הם מכירים ומוצאים ומוכרים רק למקומיים. אני תוהה כל פעם מחדש כיצד הם מוצאים את המקומות הנהדרים הללו. הפודיס בינינו ואלו שאוהבים לגלות מקומות נסתרים ייהנו מאד מסיור כזה. למעשה, אני חושבת שאין מי שלא ייהנה וזה גם רעיון מושלם לאירוע קצת אחר, ליום הולדת מיוחד, ליום כיף עם חברים או משפחה. (בסיום הכתבה כל הפרטים להזמנת סיור או סדנא)

דודי והבשרים

הסיור הפעם התרכז בכפרי הדרוזים שעל הכרמל. דודי לקח אותנו למקומות מיוחדים במינם- התחלנו את הבוקר עם ארוחת בוקר נהדרת ב'גבינות של מיאסה' משם המשכנו לסיור ריידרים מהנה ומרתק עם אנשי 'כרמלקס'. הגענו לפיצה סודית 'פיצה אולה' אותה מכינים בני הזוג אולה ואמין בביתם מבצק מחמצת ועם נקניקי סלאמי ופפרוני אותם הם מייצרים בבית. סיימנו ב'טמפרטורה' מסעדת סמוק האוס המתמחה בעישון בשרים.

בואו נתחיל –

הגבינות של מיאסי

הנוף מהמסעדה

מסעדת 'הגבינות של מיאסי' ממוקמת בעוספיא מול נוף הררי שובה לב. המסעדה מציעה ארוחות בוקר ופתוחה עד השעה אחת בלבד.

מיאסי פתחה את המסעדה לאחר הפצרות רבות מצד נשים אותן לימדה להכין גבינות ביתיות איכותיות והן טענו שהיא חייבת לפתוח מסעדה כדי שכולם יזכו לטעום מהגבינות שלה. בשנת 2017 נפתחה המסעדה המציעה מגוון ארוחות בוקר המוכנות במקום מחומרי גלם מקומיים וטריים.

מיאסי ואנוכי

תמצאו במסעדה כריכים מיוחדים, פלטות של גבינות בעבודת יד, פלטת ריבות בעבודת יד, סלטים מושקעים, שקשוקה ועוד. המחירים נעים החל מ-40 ₪ לכריך ועד 70 ₪ למגש גבינות עשיר.




בימי ששי ושבת המסעדה מפוצצת וחייבים להזמין מקום, בשאר ימות השבוע רגוע יותר. האוכל מצוין. טרי ואיכותי והישיבה במקום מול הנוף מוסיפה לאווירה ולחוויה.

טלפון: 052-708-8255

לאתר של הגבינות של מיאסי לחצו כאן

הגבינות של מיאסי בפייסבוקלחצו כאן

סיור ריידרים עם CARMELX- כרמלקס בכפר דאלית אל כרמל

סיור חוויתי ומלא אדרנלין הנמשך כשעתיים. אנחנו עשינו מסלול של גרעין הכפר ועצרנו במספר מקומות בתוך הכפר. רווי חלבי, יזם צעיר ונמרץ מנהל את החברה ולצידו דועאא המקסימה. יחד עם צוות העובדים הם ליוו אותנו לכל אורך הסיור ודאגו לבטיחותנו והנאתנו.

רווי ודועאא

הריידר הוא כלי רכב חשמלי, קל לרכיבה ובטוח. אין צורך ברשיון נהיגה ולאחר הדרכה קצרה תופסים את העניין ויוצאים לדרך.

החברה מציעה מספר מסלולי טיול:

סובב דליה- אותו מתחילים בקיר הגראפיטי הארוך ביותר בארץ. משם לשוק דאליה, לסמטאות הכפר, לגרעין הכפר וליד לבנים.

נוף הכרמל- מתמקד בחלק המזרחי של דאליה, עם נופים מרהיבים ועצי אורן ואלון. פעילות אקסטרים עם כלי הריידר בשטח הפתוח.

גרעין הכפר- הכרות עם המסורת וההיסטוריה הדרוזית דרך רכיבה בתוך הגרעין הישן של הכפר.

המסלול שלנו התחיל בקיר הגרפיטי המדהים. 550 מטר של ציורי קיר עם אלמנטים אוניברסליים ודרוזיים, אותו עיצב האמן דודי שובל. 

משם הגענו ל"בית סיתי"- מרכז מבקרים ומורשת דרוזית שיזם והקים באופן פרטי אלון מקלאדה (קרוי ע"ש יגאל אלון)יחד עם אבתסאם חלבי ושם שמענו על בית סבתא ואלון דיבר על המורשת הדרוזית ולאחר מכן הדגים לנו חתונה דרוזית עם 2 מתנדבים מהקבוצה. סיימנו בפיתות ולאבנה ותה תבלינים נהדר.

במרכז המורשת ניתן להזמין סיורי פולקלור, סיורים קולינריים וסיורי אמנות. הסיורים משלבים בין תרבות האירוח, כניסה לחצרות הבתים וסיפורי אוכל מעניינים. ניתן לשלב סיור ריידרים וסיור פולקלור או קולינריה.




התחנה הבאה בית יד לבנים- מקום מרשים במיוחד שהוקם בבית אוליפנט. הבית נבנה בשנת 1884 עבור הדיפלומט הציוני סר לורנס אוליפנט. בבית התגורר גם נפתלי הרץ אימבר שהיה המזכיר של אוליפנט ונאמר כי את המנון "התקווה" כתב על מרפסת הבית. בסמוך לבניין נמצאת האנדרטה לזכר החללים הדרוזים. כמו כן, בקרבת מקום פועלת מכינה קדם צבאית לבני הדתות הדרוזית והיהודית.



התחנה הבאה בית אלמוכתר- פרויקט תיירותי המציג מסמכים היסטוריים מתקופת המוכתרים, עדויות ומוצגים. במקום דיוואן נשים העוסק בנשים דרוזיות משפיעות ודיוואן אורחים בו ניתן להקרין סרטים ולהתארח.




טלפון להזמנת סיור- 053-2353121

אינסטגרם- לחצו כאן

פיצה אולה-OLLA

אולה ואמין

את פיצה אולה לא מוצאים בקלות, היא ממוקמת בבית פרטי והמקום נפתח רק פעם בשבוע ביום ששי החל מהשעה 12.00 ועד שנגמר הבצק. זו פיצה העשויה מבצק מחמצת, ללא שמרים, ללא חומרים משמרים, עם גבינות איטלקיות מיובאות ועם נקניקי סלאמי ופפרוני אותם מכין ומעשן אמין בעל המקום.



הסיפור של אולה ואמין מתחיל באהבה לאוכל בריא. אמין עסק בספורט, הקפיד על אוכל בריא ומזין. תאונת עבודה שעבר בנמל בו עבד גרמה לו להקדיש יותר זמן לתחביב שלו- עישון בשר והכנת פיצות.

הפיצות של אולה ואמין הן פיצות בריאות מבצק מחמצת. את הבצק מתחילים להתסיס ביום רביעי ולהכין לקראת ששי. החומרים בהם משתמשים כמו אבקת בצל ואבקת שום עשויים בבית ואיתם מכינים את הנקניקים המיוצרים במעשנה הביתית.

הפיצה הנאפית בטאבון עצים יוצאת מן הכלל. חלום של פיצה. לדעתי, אין עוד פיצה כזו בארץ.



טלפון: 054-780-2392

בפייסבוק- לחצו כאן

מסעדת טמפרטורה



מסעדת טמפרטורה ממוקמת מול נוף מקסים בקצה ההר. כשהגעתי למקום שפשפתי את עיניי, הרגשתי שעברתי באורח פלא לשוויץ. כל כך ירוק, שלוו ויפה. המסעדה רחבת ידיים ובנויה כך שניתן לצפות בנוף מכל מקום.

על המסעדה חולשת מעשנת ענק שבה מתחולל הקסם וממנה יוצאים הבשרים הכי טעימים שתטעמו. 

בעל המקום ריבאל הגשים את חלומו ולפני שלושה חודשים פתח את מסעדת הסמוק האוס שלו המתמחה בעישון בשרים בסגנון טקסני. הוא בעל ניסיון של 12 שנה בתחום הבשרים ועם הניסיון הזה יצא לדרך.

ריבאל והאנה ארוסתו

בתפריט תמצאו כנפיים מעושנות, כריכים עם בשר בריסקט ושורטריבס מפורקים (60 ₪) יש בשרים לפי משקל והכי מפנק פלטת טעימות עשירה המגיעה עם פוקצ'ת הבית, סלט וחמוצים. הפלטה מכילה כנפיים מעושנות, ספיריבס טלה בשר מפורק, נקניקיית הבית מעושנת ובריסקט מעושן. (150 ₪ לסועד)




הפלטה נדיבה, משביעה מאד ושווה! ממליצה בחום.

המסעדה פעילה כרגע רק בימי ששי ושבת החל מהשעה 14.00 ועד גמר הבשר ויש להזמין מקום מראש.

טלפון: 054-5876562

באינסטגרם- לחצו כאן

ולסיום כמובטח פרטי הזמנת סיור עם 'גלילוקה'

להזמנות: 054-663-8522

לאתר ולהזמנת סדנא או סיור- לחצו כאן

גלילוקה בפייסבוקלחצו כאן

דניאלה דיין בפייסבוקלחצו כאן

אינסטגרם- לחצו כאן

במיוחד לקוראיי – הטבה של 10% לכל מי שיזמין ויאמר שהגיע דרכי.

צילומים- זיו ברק, ניסן גביש

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה