רשומות

יום רביעי, 27 באפריל 2016

מתכון חגיגי לחג- עוף ביין ופירות יבשים

 
 


את המנה החגיגית הזו אני מכינה באירועים מיוחדים ובחגים. העוף המתבשל ביין יחד עם הפירות היבשים, מקבל את צבע היין והופך להיות רך וטעים במיוחד. אין מי שלא אוהב את המנה הזו.

מצרכים

2 עופות מפורקים ונקיים

2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לקוביות

2 כוסות פירות יבשים- שזיפים, מישמש, צימוקים, חמוציות

בקבוק יין אדום (באיכות טובה)

כוס מיץ תפוזים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה
 

בסיר רחב ושטוח מאדים את קוביות הבצל במעט שמן עד שהופך להיות שקוף. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים יפה מכל הצדדים. מפזרים את הפירות היבשים מעל, יוצקים את היין ואת מיץ התפוזים ומוסיפים תבלינים. מביאים לרתיחה ואחר כך מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.

מגישים עם אורז או תפוחי אדמה.

 
 


בתיאבון וחג שמח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה