רשומות

יום רביעי, 14 בפברואר 2024

בואו להתאהב בחיפה


כבר שנים רבות שאיני תושבת חיפה. אבל, השנים שגרתי בשכונת בת גלים ליד הים הפכו אותי לחיפאית לתמיד. אני מכירה היטב את חיפה ונמצאת בה הרבה. העיר משנה את פניה תדיר. שכונות שהיו מוזנחות ונשכחות משגשגות. שכונות אחרות יורדות מגדולתן ותמיד יש מה לגלות, להתלהב ולחוות.

הפעם, אני רוצה להמליץ לכם על יום חוויתי בחיפה המשלב סיור מייקרים עם שירי החיפאית, מסעדה טובה במושבה הגרמנית- מסעדת שטרודל וביקור בתערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות.

סיור מייקרים עם שירי ויצנר  'החיפאית' הידועה

את שירי אני מכירה מאירועים קודמים בהם נפגשנו. לשירי בלוג ידוע בו היא כותבת על חיפה וממליצה על כל המקומות המעניינים והשווים בחיפה וגם על אופנה, מסעדות ועוד. היא גרה בחיפה ועבדה בתל אביב שנים רבות ואז החליטה שזהו. הגיע הזמן להיות חיפאית על אמת. היא למדה בשנקר סטיילינג והחלה להכיר את חיפה לעומק. יחד עם מעצבת התכשיטים ליאת ולדמן הן ייסדו את מיזם המייקרים של חיפה ומוציאות מגוון סיורים בחיפה- סיורי מייקרים, סיורי אוכל, סיורי גראפיטי, סיורי וינטאג' ויד שנייה.

את כל הסיורים המוצעים, המחירים והתאריכים תוכלו למצוא באתר סיורי יוצרים בחיפה- לחצו כאן

יחד עם קבוצת בלוגרים השתתפתי בסיור שנערך כולו בעיר התחתית בחיפה. הסיור נמשך מעל שעתיים והיה מרתק ומעשיר. שירי שופעת ידע והיא מכירה כל פינה בעיר לעומק ויודעת לספר על גלגוליו השונים. היא העבירה את הסיור בקלילות, בחן ובהומור וכולנו נהנינו והשכלנו.

מימין לשמאל: מאיה, אבנית, קובי, עדי, מיכל, אני, גלית ושירי. בכניסה לסטודיו של ליאת ולדמן

תחנה ראשונה- הסטודיו של ליאת ולדמן. בסטודיו מבחר יצירות מגוון ומרשים. בין היתר, ניתן למצוא על קירות הסטודיו את יצירותיו של האמן קובי סיבוני.

ניכר שליאת אוהבת מאד את עבודתה כצורפת. היא הסבירה והדגימה לנו כיצד יצרה את שרשרת 'בארי' לאנשי הקיבוץ. סיפרה על עבודתה ועל האופן שבו היא יוצרת.

שירי וליאת

ליאת מקיימת בסטודיו סדנאות, מלמדת ואף מדריכה סיורים.

הסטודיו של ליאת נמצא בדרך יפו 35, חיפה

תמצאו את ליאת בפייסבוק- לחצו כאן

באינסטגרם- לחצו כאן

תחנה שנייה- הקפה של סמי. כי איך אפשר בלי קפה שחור מצוין? ראינו איך סמי קולה וטוחן את הקפה. הכל בעבודת יד. טעמנו מהקפה המצוין. וכמו שסמי אומר "קפה עושים באהבה או שלא עושים בכלל".



קפה סמי באינסטגרם- לחצו כאן

תחנה שלישית- סטודיו הזכוכית של מרינה. בסטודיו הדגימה לנו האמנית איך היא יוצרת קיפוד זכוכית קטן וסיפרה על העבודות שהיא יוצרת. במיוחד פסלי זכוכית גדולים.

ניתן להשתתף בסדנאות שהיא מעבירה- סדנאות פיסול בזכוכית, ציור על זכוכית, סדנת זכוכית בתנור ועוד.


גלאס מי סטודיו- לחצו כאן

מרינה באינסטגרם- לחצו כאן

תחנה רביעית ומרגשת במיוחד- מיזם 'קירות מדברים' המספר דרך ציורי קירות את אירועי ה-7 באוקטובר. היוזמה היא של "קרן מולדת" ובראש הפרויקט עמדה מעיין בכר שיחד עם קולקטיב סירה המקומי אספו 28 אמנים שסיפרו בציורי קיר את מה שקרה לנו מאז אותה שבת שחורה. היוזמה נעשתה בשיתוף פעולה עם מפעל הצבעים נירלט מניר עוז שנשרף ב-7 לאוקטובר ועדיין סגור. גם בעלה של שירי, ירון, ויצנר צרכי בנין, תרם למיזם את כל ציוד הצביעה, יחד עם חיפאים מקומיים נוספים שתרמו אף הם



סיורים במקום במחיר סמלי של 30 ₪. (יש לפנות לשירי).

תחנה חמישית- הסטודיו של הילה שמש. הילה לא הייתה במקום אך שירה מילאה את מקומה בהצלחה והעלתה את נושא האופנה המהירה לעומת האיטית ומה המשמעויות. היא הדגימה לנו כיצד גוזרים ותופרים בגד באופן אישי לעומת העבודה במפעלים והמחירים שיש לכך.



תחנה ששית- השוק התורכי (לא באמת שוק) וככר פריז שנקראה גם כיכר חמרה על שם צבע האדמה במקום. שם שמענו על ההיסטוריה, הארכיטקטורה וההתחדשות של המקום וגם על ביקורו של ראש עיריית פריז בכיכר והתרומה שלו לאחר שהזדעזע ממצבה של הכיכר. מה תרם שאלתם? את המזרקה, הספסלים, המנורות ומרצפות האבן של הכיכר.


תחנה שביעית ואחרונה- הסטודיו לקרמיקה דווקא. שם ביקרנו בסטודיו שהקימו גילי ונדב בוגרי בצלאל. הם הקימו סטודיו משותף ב-2018 ליצירת כלי קרמיקה. ב-2022 פתחו סטודיו נוסף המשמש כבית ספר ללימודי קרמיקה ובו ניתן ללמוד אובניים, פיסול ועיצוב בחומר.

העבודות שלהם מאופיינות בקווים פשוטים ונקיים והכלים מיועדים לשימוש יומיומי. ניתן להשתתף בסדנאות קדרות וסדנאות לצביעת קרמיקה. מתקיימים חוגים וקורסים למבוגרים.


לאתר הסטודיו- לחצו כאן

סטודיו דווקא באינסטגרם- לחצו כאן

רוצים גם סיור מייקרים? או סיור אופנה ווינטאג'? או אולי סיור בייקרים? הכנסו לאתר המייקרים של חיפה לחצו כאן או סיורי מייקרים באינסטגרם- לחצו כאן

את שירי ויצנר החיפאית תמצאו:

הבלוג של החיפאית- לחצו כאן

החיפאית בפייסבוק- לחצו כאן

באינסטגרם- לחצו כאן

מסעדת שטרודל במושבה הגרמנית


מסעדת שטרודל נמצאת ברחוב הראשי של המושבה הגרמנית ואי אפשר לפספס אותה. היא שוכנת במבנה טמפלרי ששופץ והעיצוב שומר על המראה העתיק, עם עיטורים שהובאו מבתים עתיקים וחנויות וינטאג' אירופאיות. פנים המסעדה מאובזר בריפוד יוקרתי, חפצי נוי ותמונות מיוחדות. במרפסת עציצים רבים, שולחנות עץ ומפות משובצות.

למסעדה מטבח פתוח ויש מתחם מיוחד המשמש לאירועים שונים ויכול להכיל עד 50 אורחים.


המסעדה מציעה תפריט ערבי אותנטי ויש גם תפריט ארוחות בוקר וארוחות ילדים.

אנחנו טעמנו ממבחר המנות של המסעדה וכולן היו מצוינות. איכותיות, טריות ומיוחדות.

מבין המנות הראשונות:

פתחנו עם לחם מהטאבון שהוגש עם שום קונפי, עגבניות מגוררות וטחינה ירוקה (24 ₪) צריך להיזהר עם זה כי אחר כך לא תצליחו להגיע לעיקריות.

ובחרנו לנו קוקטיילים מיוחדים שילוו את הארוחה



צלחת מקדוס של חצילים כבושים ממולאים באגוזים ואריסה, שמן זית ולאבנה. (24 ₪) מנה מיוחדת וטעימה

סלט שנקליש הקרוי ע"ש הגבינה- לאבנה מיובשת 48 שעות בעבודת יד, חסה לאליק, עגבניות, נענע, בצל סגול ותבלינים. (58 ₪) סלט טרי ונהדר.

ג'בנה- גבינת ג'בנה ערבית עשויה בשמן זית וסמנה, קונפי עגבניות, זעתר וטימין. (54 ₪) מנה משובחת ומומלצת. לא לוותר.

באבה ג'נוש- חציל שרוף בטאבון, טחינה גולמית, סילאן, לאבנה ביתית וסלסה עגבניות (54 ₪) זו מנה שאני מוכנה לאכול כל יום ולא ימאס לי. אהבתי מאד.

עלי גפן בעבודת יד במילוי אורז מתובל, יוגורט עיזים וסומאק בלאדי (52 ₪) מנה אהובה וטעימה.


עיקריות:

עראייס- בשר טלה בתיבול בהרט וצנוברים, קרם חציל שחור וירקות מהטאבון. (98 ₪) מנה אסתטית מאד וטעימה מאד. אהבתי את אופן ההגשה המיוחד והיצירתי.

שישברק- כיסוני בצק בעבודת יד במילוי תבשיל בשר בקר וצנוברים, מוגש עם יוגורט עיזים ונענע (94 ₪) זו מנה מומלצת ומאד אהובה עלי. לא לוותר.

שיח אלמחשי- קוסא מחשי עם בשר וצנוברים, לצד פריקה מבושלת עם ציר בקר ויוגורט עיזים (94 ₪) מנה נהדרת ועדינה בטעמיה.

פילה בר ים -בר ים אפוי בטאבון עם שמן זית, זעתר וקונפי עגבניות (129 ₪) כמי שאוהבת מאכלי ים, זו מנה שנעשתה בעדינות וקפדנות. הבשר נימוח ורך וכל ביס זו קריאת התפעלות. לא לוותר.


קינוחים

שבעה ועל בטן מלאה עוד הצלחתי לטעום מהקינוחים המצוינים.

לילות בירות, שטורדל תפוחים וכנאפה.





סיום מתוק לארוחה איכותית ומצוינת.

שדרות בן גוריון 39, המושבה הגרמנית, חיפה.

לאתר מסעדת שטרודל- לחצו כאן

פייסבוק- לחצו כאן

מוזיאון חיפה לאמנות

מוזיאון חיפה לאמנות מציג תערוכות חדשות ברוח הזמן ומתוך רצון לספק למבקרים מרחב עוטף ומנחם שיש בו יופי ומשמעות. את סיורנו במוזיאון ליווה אוצר המוזיאון ד"ר קובי בן מאיר ודוברת המוזיאון קרן אבני. סיור במוזיאון עם הדרכה מתאימה מוסיף ומעשיר ואני ממליצה למעוניינים לבקר במוזיאון ובתערוכות החדשות לברר באתר המוזיאון ימים ושעות בהם מתקיימים סיורים מונחים ולהשתתף בהם. בנוסף, יש במוזיאון פעילויות מיוחדות לילדים ובגלריה מתבצעת פעילות ברוח התערוכה המרכזית העוסקת בבית.

התערוכות החדשות:

סובבת שמש אדמתי: אוסף שוסטרמן,

בבית: משכן האהבות והחרדות בהם משתתפים אירה אדוארדובנה, ארם גרשוני, אדואר ווייאר, ציון אברהם חזן, אוריאל מירון והילה שפיצר. אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר.

נטליה זורבובה חיה בציור

פיראנזי: מראות רומא

 

אהבתי את האופן שהתערוכות משתלבות זו בזו. עוסקות כולן בנושא הבית מזוויות שונות, מאפשרות חשיבה, נותנות משמעות והמשיכו להדהד בי גם ימים אחרי. התערוכות הן מחווה ליצירה הישראלית מהקמת בצלאל ב-1906 ועד היום. אהבתי גם את העובדה שילדים יכולים להגיע וליהנות מפעילויות המותאמות להם.

 

סובבת שמש אדמתי: אוסף שוסטרמן במוזיאון 

אמנים משתתפים: פנחס אברמוביץ, גלעד אופיר, נחום גוטמן, חיים גליקסברג, פבל וולברג, אנה טיכו, מרדכי לבנון, אפרים משה ליליין, צבי מאירוביץ, יוחנן סימון, ישראל פלדי, משה קופפרמן, ראובן רובין ועבודות בצלאל.

אוצרת: לימור אלפרן.

בתערוכה עבודות מן המחצית הראשונה של המאה ה-20, תקופת התהוותה של האמנות הישראלית. האוסף שנתרם עבר שימור ומחקר מעמיקים, שאפשרו הצגת עבודות נדירות בתערוכה. כך למשל, בזכות עבודת שימור התגלתה יצירה דו צדדית של נחום גוטמן משנות ה- 30 של המאה הקודמת. 


 נחום גוטמן, מוכר התאנים, 1932, קרדיט_ יבגני איידל_


 אנה טיכו, ללא כותרת, שנות ה-40-30 של המאה ה-20, קרדיט_ יבגני איידל 


חיים גליקסברג, תפנים, שנות ה-50 של המאה ה-20, קרדיט_ יבגני איידל_

התערוכה היא נקודת מוצא למסע בתולדות הציור הישראלי, שממשיך לתצוגת הקבע של המוזיאון שמתמקדת בציור ישראלי משנות החמישים עד ה-2000, ומסתיים בתערוכות המתחלפות בקומה העליונה של המוזיאון, המתמקדת בעבודות ציור ישראליות עכשוויות. פעילויות חינוכיות ומדריכים קוליים ייחודיים לילדים או למבוגרים שנוצרו עבור התערוכות יובילו את המבקרים הצעירים והמבוגרים לאורך תולדות האמנות הישראלית.

בבית: משכן האהבות והחרדות

אמנים משתתפים: אירה אדוארדובנה, ארם גרשוני, אדואר ווייאר, ציון אברהם חזן, אוריאל מירון והילה שפיצר 

אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר

בדרך כלל נמצאים בביתנו האנשים והדברים האהובים עלינו ביותר, ותיאור פְּנים הבית מציג את כל מה שאהוב עלינו ושאנחנו חרדים לשלומו. בשבעה באוקטובר החרדה פרצה במלוא עוזה לתוך פנים ביתם המוגן של ישראלים; התערוכה מבקשת להגות בנחמה שבהתכנסות במרחב הביתי ואת החשש ממה שמאיים להפר את יציבותו.

ממליצה לשים לב במיוחד לאדואר וויאר מגדולי האמנים הצרפתים של ראשית המאה ה-20, ניסח בתפנימיו האוונגרדיים שפת ציור חדשה. כחלק מהתערוכה, קובצו יחדיו לא פחות מעשר עבודות יוצאות דופן של וייאר מאוספים שונים, ותצוגתן היא הזדמנות נדירה בישראל לבחון מבחר נדיב של יצירותיו יחד.

Photo © The Israel Museum Jerusalem by Avshalom Avital _אדואר וייאר, אישה בחלון, 1895-1900, 

אחת העבודות המעניינות בתערוכה היא יצירת הווידאו "סלוקי" של ציון אברהם חזן שתוצג בתערוכה, שצולמה ב-2019 בחדר האוכל של קיבוץ בארי. ארבעה גברים יושבים מסביב לשולחן חג בחדר האוכל ומציגים ארבע נקודות מבט שונות על מקרה של ירי ופגיעה מאש כוחותינו בנחל סלוקי בלבנון.  הסרט סופח משמעות נוספת בעקבות הטבח של השבעה באוקטובר, שניים ממשתתפי הסרט נרצחו באותה שבת.  

 ציון אברהם חזן, מתוך_ סלוקי, 2019 קרדיט_ יוני זלובין ויניב לינטון

קרדיט_  Can Oktik הילה שפיצר, צילום הצבה_ ציור בוקר טוב, אוקטובר 2022 ואילך  

בגלריית BFAMI לכל המשפחה, המוקדשת לפעילות לילדים, מוצג "חדר משלי", פרי שיתוף פעולה בין האמנית הילה שפיצר והאדריכל אריאל ערמוני. ילדים ומבוגרים מוזמנים לצייר את החדר שלהם, או את חדר החלומות שלהם, על גבי דפים בגודל של גלויה, ולמקם את החדר שלהם בתוך אחד מחלונות בניינים מעוצבים, בתוך גלריה שכל קירותיה יצוירו על ידי הילה שפיצר. 


נטליה זורבובה חיה בציור

תערוכת יחיד לנטליה זורבובה 

אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר

 

תערוכה מרשימה של ציורי שמן גדולים של פנים ביתה של האמנית בכל המקומות השונים שבהם גרה, בין שהיה זה במוסקבה, בברלין או ביפו, נטליה זורבובה ציירה בעיקר את פְּנים ביתה. המבט בסביבת המגורים הוא אמצעי להסתגל אליה, ודרך הציור זורבובה מגלה את המקום; זורבובה מצטיינת בבנייה של קומפוזיציות מורכבות בפורמטים גדולים – אולי האתגר הגדול ביותר בציור. בתולדות האמנות, גודל כזה שמור על פי רוב לציורים היסטוריים, ואפשר לומר שעבודותיה הן ציורים היסטוריים על סיפורים לכאורה לא חשובים, על רקע חללים ביתיים המאוכלסים בכיסאות, שטיחים ועציצים. החללים שהיא מציירת נושאים עקבות של התרחשויות וזיכרונות קטנים: מעיל שמישהו השאיר על כיסא, כביסה שממתינה לקיפול, או ציור שצויר לפני שנים ותלוי על הקיר. הנושא של זורבובה הוא התרחשויות בלתי מתוכננות של חיים במרחב הביתי, שמתנקזות לתוך קומפוזיציות פוטנציאליות. 



נטליה זורבובה, נערה עם בגדים באדום, 2023 , קרדיט_ יגאל פרדו_

פיראנזי: מראות רומא

ג'ובאני בטיסטה פיראנזי: 1720, רפובליקת ונציה – 1778, רומא

אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר

בתערוכה יוצגו 17 תצריבים של רב-האמן האיטלקי מן המאה ה-18, ג'ובאני בטיסטה פיראנזי, אשר עברו תהליך רסטורציה בשנה האחרונה. 

ג'ובאני בטיסטה פיראנזי, שער טיטוס מתוך הסדרה מראות רומא,קרדיט_ מוזיאוני חיפה

ג'ובאני בטיסטה פיראנזי, הבריכה והמרחצאות בווילה אדריאנה, טיבולי מתוך הסדרה עתיקות אגם אלבנו וקסטל גנדולפו,קרדיט_ מוזיאוני חיפה

פיראנזי פעל ברומא באמצע המאה ה-18 – תקופה שבה העיר משכה אליה משכילים מרחבי אירופה, שנפגשו על רקע תפאורה של מבנים מהוללים בני מאות שנים. בתצריבים של פיראנזי מופיעים זה לצד זה שרידים מן העת העתיקה, כנסיות מימי-הביניים המוקדמים, מבני פאר מתקופת הרנסנס ודמויות בנות המאה ה-18. כל אלה ערוכים יחד בערבוביה, שמציגה את רומא כתל ארכיאולוגי של ידע וחיים. התצריבים של פיראנזי מקרינים נוסטלגיה לפאר נחלת העבר, אשר בצִלו הכבד אין לבני-זמנו אלא להגות במלנכוליה על המבנים שהיו וחרבו.

מוזיאון חיפה לאמנות, שבתאי לוי 26, חיפה - טל' 04-6030800 -www.hma.org.il

א',ג',ד'  10:00-16:00 , ה' 10:00-18:00,  ו' 10:00-14:00 , שבת : 10:00-16:00

כל מוזיאוני חיפה פתוחים ללא תשלום למשרתי המילואים ולמשפחות שפונו מבתיהן, תערוכת "בארי" במוזיאון העיר חיפה פתוחה ללא תשלום לכלל הציבור.

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה