הוצאת "דני ספרים" הוציאה לאור סדרת ספרי בישול מקיפים וברורים להכנה שבהם עשרות מתכונים וצילומים המסבירים צעד אחר צעד את אופן הכנת המתכונים. קיבלתי לסקירה 2 ספרים מהסדרה מאת קרוליין ברתרטון. "לחם." ו- "עוגות ועוגיות" - ביליתי איתם שעות מהנות ביותר, מנסה לבחור את המתכונים אותם אכין ובינתיים בולעת בעיניים את מבחר הלחמים, העוגות והעוגיות המפתות שנמצאים בספרים.
"צעד אחר צעד- עוגות ועוגיות" מאת קרוליין ברתרטון
ספר מפתה ביותר. כמה חבל שלא צירפו אליו גם עוגות ועוגיות לטעימה. הצילומים בספר, מעבר לכך שהם מסבירים צעד צעד את אופן הכנת המתכונים, הם אסתטיים ויפים. מצאתי בספר מאה מתכוני עוגות ועוגיות לפי חלוקה של- עוגות ליומיום, עוגות חגיגיות, עוגות קטנות, עוגיות.
בחלק של עוגות ליומיום ניתן למצוא, בין היתר- עוגת מדיירה, עוגת שיש, רולדת תפוזים ופיסטוק, עוגת גזר, עוגת תפוחים גרמנית, עוגת מוס שוקולד אפויה, עוגת אוכמניות הפוכה, עוגת אגסים ועוד. ב- עוגות חגיגיות מצאתי- עוגת פירות עשירה, סטולן, רולדת שוקולד, גאטו בלק פורסט- עוגה אהובה עלי והכנתי לשבת עוגה בהשראת המתכון של קרוליין- בצילום כאן. עוד היו קרמשניט אגוזים, עוגת עקיצת הדבורה הכה פופולרית אצלנו, מלבני ווניל ועוד. בעוגות הקטנות יש קאפקייקס וניל ושוקולד, לימון, קפה ואגוזים. עוגיות סנדוויץ' בטעמים שונים, מאפינס שוקולד, לימון ופרג, סקונס חמוציות. בעוגיות מצאתי- עוגיות שיבולת שועל, עוגיות חמאה ושקדים, מקרונים קוקוס, שוקולד, תותים וקצפת, ביסקוטי, בראוניס ועוד. כל המתכונים כשרים.
בצילומים- עוגת היער השחור שבספר והעוגה שלי. נכון, פחות יפה רבל טעימה מאד.
המתכונים מפורטים מאד. בכל מתכון מוצאים בתחילתו את זמן ההכנה, זמן האפייה וכמה פרוסות יש בעוגה. תנאי האחסון אף הם מפורטים ומשך הזמן שניתן לשמור אותה. כמו כן מפורט הציוד לא נזדקק, רכיבי העוגה ואופן ההכנה. אופן ההכנה מודגם גם בתמונות וגם במלל באופן, שלדעתי, מאפשר הכנה קלה ותוך הבנה של השלבים השונים.
קרוליין ברתרטון הייתה דוגמנית בינלאומית (לא הכרתי) והחליטה לעסוק בגסטרונומיה. הקימה חברת קייטרינג שהצליחה מאד וסיפקה שרותי קייטרינג לתיאטראות, סלבריטאים, גלריות ועסקים. בהמשך הקימה מסעדה בלב שכונת נוטינג היל בלונדון. השתתפה בתכניות טלוויזיה, כתבה בעיתון ה"טיימס" וכתבה ספר שעוסק בגינון קהילתי.
תרגמה מאנגלית- נועה מרום. 144 עמודים. כריכה קשיחה. מחיר- 68 ₪.
ואזהרה- לא ללקק את הדפים!
"צעד אחר צעד-לחם" מאת קרוליין ברתרטון
לבעלי יש תחביב- אפיית לחמים. פעם ב..הוא נכנס למטבח ליום שלם ואופה להנאת כולנו לחמים מסוגים שונים. כשהגיע הספר הוא מיד ניכס אותו לעצמו ורק כשסיים לעבור על כל 99 מתכוני הלחם שבספר ניאות לתת גם לי ליהנות ממנו. אחרי שעברתי על המתכונים ביקשתי ממנו שיכין לנו ג'בטת זיתים ירוקים, טורטיות וקלפוטי דובדבנים. הוא הסכים. אבל, צריך להמתין שתשרה עליו רוח הכנת הלחמים ועד אז אסתפק בצילומים הנהדרים שבספר ואזיל ריר אל מול סופגניות הריבה ולחם התירס.
פרקי הספר מכילים לחמים ומאפים מרחבי הגלובוס. מצאתי בו מתכונים ללחמים קלאסיים, לחמי בוטיק,לחמים שטוחים וחטיפים פריכים, לחמים מהירים ולחמים מתוקים.
בפרק על לחמים קלאסיים נמצא- לחם אגוזים ורוזמרין, לחמניות שבלול, מאפינס אנגליים, לחם שיפון עם קימל, לחם גרעינים, ג'בטת זיתים ירוקים ורוזמרין, פוקצ'ה רוזמרין, בייגלס ועוד. בפרק על לחמי בוטיק יש- לחם מחמצת, לחם שיפון, לחם פומפרניקל, לחם ענבים, בגט, לחם שיבולת ועוד. בפרק על לחמים שטוחים וחטיפים פריכים מצאתי- נאן, פראטה ממולאת, גריסיני, טורטיות, דקיקוני גבינה, מקלוני גבינה. בפרק על לחמים מהירים- לחם סודה, לחם דלעת, לחם קישואים ואגוזי לוז, לחם תירס, פנקייקס אוכמניות וקינמון, קרפ סוזט, בליני, קלפוטי דובדבנים, משמש, שזיפים ומרציפן ועוד ועוד. בפרק על לחמים מתוקים יש- בריוש, חלת צימוקים, פנטונה, לחמניות פירות, דניש, סופגניות ריבה , צ'ורוס ועוד. חשוב לציין שכל המתכונים כשרים.
גם בספר זה, המתכונים מפורטים מאד, ברורים וקלים למעקב. ההכנה מלווה בצילומים המבהירים את השלבים השונים, כך שנוח וקל להכין את המתכונים.
תרגמה מאנגלית- נועה מרום. 144 עמודים. כריכה קשיחה. מחיר- 68 ₪.
בתיאבון !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה