הביקור שלי ביפן לפני
מספר שנים חשף אותי למטעמי המטבח היפני ושם טעמתי גם את הגיוזה- כיסונים יפניים
ממולאים בטעמים שונים. אהבתי מאד את הבצק העדין הממולא בירקות, עוף, דגים או בשר.
לכן, שמחתי לטעום את
הגיוזה של "מאמא מרי" בסדרת BIG PAPA כי גם אבא יכול וזה מרמז על קלות ההכנה
המהירה והנוחה .
בסדרה ארבעה טעמים, שניים בשריים – במילוי עוף
ובמילוי בקר, ושניים צמחוניים - במילוי פטריות ובמילוי בטטה. הגיוזה תוצרת כחול
לבן, מיוצרים בחברת "מאמא מרי" (משנת 1993) ומתאימים לכל הקהלים: משפחות,
ילדים, פודיז, טבעונים, צמחונים, שומרי כשרות ועוד.
את הגיוזה של ביג פפה אין צורך להפשיר ויש להשתמש
בהם ישר מהמקפיא. בינינו, מה יותר קל, פשוט ונוח להכנה מזה? הגיוזה טעימים מאוד
כמנה עיקרית או כתוספת - מטוגנים, מבושלים או מאודים – והם נהדרים עם רוטב, במרק,
בתבשיל או בכל תיבול לטעמכם.
הגיוזה הוא כיסון יפני המבוסס על הג'יאוזי,
שמקורו בסין. צורת ההכנה הנפוצה ביותר ביפן היא טיגון ואז אידוי, מאכל הקרוי
יאקי-גיוזה. בדרך זו הגיוזה מטוגנת בצידה התחתון והשטוח – לצורך קבלת אפקט מיירד
וקבלת תחתית פריכה, ומייד אחר כך מוסיפים מעט מים למחבת ומכסים אותו למשך כ-10
דקות, תוך בעבוע עדין של המים – עד שהם נספגים.
אני בחרתי לטעום את הגיוזה במילוי בטטה והכנתי
כפי שמומלץ בהוראות. טיגנתי בחמאה ולאחר מכן הוספתי מעט מים רותחים, כיסיתי במכסה
למשך 10 דקות והגשתי עם ג'ינג'ר כבוש, ספייסי מיונז ורוטב סויה, לצד סלט ירקות
קצוץ דק.
זו מנה ראשונה נהדרת, פיקנטית וטעימה מאד. הבעיה
היחידה היא שיש להכין מיד כמויות כפולות כי הכל מתחסל ברגע.
לא הכרתי לפני כן את המוצרים של "מאמא
מרי" וזה המוצר הראשון שלהם שאני טועמת. התרשמתי מאד לטובה ואחפש בסופר את
המוצרים שלהם כדי לנסות גם את הבלינצ'ס והכיסונים שלהם.
מומלץ כמנה ראשונה בשולחן החג. מיוחד וטעים.
בסדרה: גיוזה במילוי עוף; גיוזה במילוי בקר;
גיוזה במילוי פיטריות; גיוזה במילוי בטטה.
משקל: 300 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות הראשית קרית ים.
מחיר: כ-34.90 ש"ח.
להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה