יום חמישי, 14 ביולי 2022

זכרון יעקב- טבע, נופים, אתרים היסטוריים, כרמים ויקבים וגם קולינריה משובחת. והפעם- צאו איתי לסיור קולינרי ייחודי והכירו מקומות ייחודיים ומפתיעים

 

מעדניית בת הרים

מי לא ביקר בזכרון יעקב? המושבה מלאת הקסם והיפה מושכת אליה תיירים רבים. יש בה שפע של אתרים, נופים, אטרקציות, מדרחוב שהוא פינת חמד, יקבים ומסעדות. בכתבה זו אתמקד בסיור שכולו קולינריה. הסיור ביוזמת עמותת התיירות "גדעונים" של זכרון יעקב, אותה מנהלת רחל רנגיני הנמרצת ורינת בין, העוסקת בתיירות, מיתוג ואסטרטגיה שיווקית לעסקים.

אבל, לפני שנצא לסיור, קצת היסטוריה. זכרון יעקב נוסדה כמושבה בשנת 1882 בידי עולים מרומניה והייתה המושבה השלישית בארץ של אנשי העלייה הראשונה. בהתחלה נקרא שמה "זמרין" שמשמעותו "כורמים". לעולים, לא היה ידע רב בחקלאות והם התקשו מאד ופנו לעזרת הברון רוטשילד. הברון דאג לאיכרים, הפנה אותם לטעת כרמי יין והקים במקום את היקב השני בגודלו בארץ. הוא נתן למושבה את שמה "זכרון יעקב" על שם אביו ג'יימס (יעקב) מאיר רוטשילד.

כיום, זכרון יעקב היא מועצה מקומית משגשגת המציעה למבקרים בה שפע אתרים וחוויות. הקיץ הזה עומד להיות קיץ עשיר בפעילויות, סיורים, סדנאות, מוזיאונים, גלריות, אתרי מורשת, נופים וקונצרטים.

אנחנו נצא יחד לסיור קולינרי שבו נכיר בשלנים ביתיים, מסעדות ושפים מתרבויות שונות וטעמים מגוונים. שנתחיל?

תחנה ראשונה- יקב תשבי

גולן תשבי

את פנינו קיבל גולן תשבי, דור חמישי ליקב שהוקם בשנת 1984. יקב פרטי ראשון בארץ. בני משפחת תשבי, ממשיכים לטפח את הכרמים ולעבוד ביקב.

במתחם מרכז מבקרים רחב ידיים ונעים, עם בר גדול ואווירה חמה.







ניתן לרכוש במקום מגוון גדול של יינות תשבי, שמן זית ושוקולד ולרונה שאותו הם מייבאים. יש גם פירות מסוכרים נהדרים, כלי קרמיקה- מעשה ידיה של בת המשפחה, ריבות ותבלינים.

במקום יש חדר ישיבות VIP עם מקרן ושולחן דיונים רחב אשר בו נערכים טעימות יין ושוקולד. ניתן להשכיר את החדר.



כמו כן יש במתחם מסעדה חלבית כשרה ומאפיית בוטיק של לחמים טריים. טעמתי, לחם מדהים! יותר טעים מעוגה.




המרכז מציע טעימות יין בשילוב שוקולד וזו חוויה מיוחדת ונהדרת. היין מקבל טעם עשיר ושונה. לצערי, מיהרנו כך שהספקתי לטעום יין רוזה ויין מלבק. שניהם מעולים ויחד עם השוקולד, הטעם היה אחר לגמרי. ממליצה בחום להתנסות.

אושרה תשבי על טעימות היין

גלית, שלגית, נגה ואנוכי ביקב תשבי. צילום- שלגית

אפשר גם להזמין במרכז סיורי ג'יפים וטעימות יין בכרמים.

שעות פעילות: ימים א-ה מהשעה 800-1700 ששי- 800-1500

טלפון: 04-6380434

לאתר היקב- לחצו כאן

בפייסבוק- לחצו כאן

איך מגיעים? בוויז יקב תשבי

תחנה שנייה- מעדניית "בת הרים"






במרכז זכרון יעקב ברחוב הנדיב 23 , נמצאת מעדנייה משובחת המציעה למבקרים בה מבחר גבינות, יינות, זייתים נהדרים, דבש, ריבות, פלטות גבינה, ברוסקטות וכריכים בטאבון ועוד מבחר רחב של מוצרים ארץ ישראליים.



אוראל אוחיון מכין לנו ממעדניו

אוראל אוחיון, בעל המעדנייה, קיבל את פנינו עם מבחר גבינות קשות ומעדנים נוספים. הוא סיפר לנו שהגבינות הן ממחלבת "בת הרים" ממלכיה שבגליל העליון. גבינות מחומרים טבעיים בלבד וללא חומרי שימור. עשרים שנה של ייצור גבינות, בעבודת יד, של בקר וצאן. היין במעדנייה הוא של יקב אביבים שהוקם בשנת 1995. היקב קרוב למלכיה וגם הוא טבעי וללא חומרים משמרים. בבציר ידני.





טעמתי מהגבינות והיין ומהמנות הנוספות שהכין לנו אוראל והתאהבתי. טעים ומיוחד במינו. הכל כשר בדץ בית יוסף, חתם סופר ומהדרין מקומי.

איילת, גלית, נגה ואנוכי בבת הרים. צילום- קרן ליברמן

בבוקר בין השעות 900-1800 תוכלו לשבת במקום וליהנות מתפריט בראנץ' עשיר. החל מהשעה 1900- בר יין עם מנות שף.

מיקום- רחוב הנדיב 23, מרכז זכרון יעקב

טלפון: 079-6100100

פייסבוק- לחצו כאן

 

תחנה שלישית- פנינה של תבלין


פנינה אברהמי קליין

פנינה אברהמי קליין מארחת בביתה שבזכרון יעקב לארוחות הודיות חגיגיות ולסדנאות בישול. זו חוויה קולינרית הודית, עם טעמים הודים אותנטיים.

פנינה מציעה מספר אופציות. האחת- סדנה הודית שבה לומדים להכין יחד איתה ארוחה הודית והיא מיועדת לזוגות, משפחה או חברים עד 8 אנשים. המחירים: סדנה זוגית- 1200 ₪. 4 אנשים- 1600 ₪ ומעל ששה אנשים- 300 ₪ לאדם. ניתן גם להזמין אותה לסדנה בביתכם.

האופציה השנייה- ארוחה הודית חגיגית אצל פנינה בבית. בקיץ בחצר הבית. עד 25 איש. בתפריט: מנות ראשונות כמו פאנג'בי סמוסה- כיסון ממולא בתפוח אדמה ואפונה, מתובל היטב. בהג'ה- לביבות בצל בקמח חומוס. בטטה וואג'ה- כדורי תפוחי אדמה מתובלים בציפוי קמח חומוס. פאני פורי- כדורים קריספיים חלולים ממולאים בחומוס ורטבים. כל זאת בלווית צ'אטנים שונים. מנות ביניים- סלט הודי הנקרא בהל פורי. עיקרית- אורז ודאל, מלאי כופתה- תפוחי אדמה ממולאים בגבינה, קשיו ותבלינים, רוטב קרם קוקוס ועגבניות, אלו גובי- תבשיל תפוח אדמה וכרובית פיקנטית, צ'אולי- תבשיל לוביה מתובל. ולקינוח- גלידת קולפי- גלידת פיסטוק בניחוח הל. המחיר: 180 ₪ לאדם.




פנינה מקסימה והאוכל שלה טעים ומיוחד. טעמתי אצלה בטטה וואג'ה ובהג'ה והיא ריחמה עלינו וזה היה חריף במידה ולא שורף. טעים טעים. חוויה נהדרת.

מספר טלפון: 052-2262660

פייסבוק- לחצו כאן

תחנה רביעית- שף עידו שגב "הלקט"

שף עידו שגב

השף עידו שגב מארח את סועדיו בביתו המקסים במרכז מדרחוב זכרון יעקב. עידו עבד במשך 5 שנים עם עזרא קדם בעין כרם בירושלים וההשראה למטבח ישראלי אותנטי נובעת משם. האוכל שהוא מכין הוא מקומי ועונתי. "מה שהטבע נותן בעונה"- הוא אומר. בגינה שבביתו הוא מגדל עשבי תיבול כמו כף אווז, מנגולד ורוגלת הגינה. הוא מתמרן בין העולם המסורתי למודרני ומחפש חומרי גלם מקומיים ועונתיים. עידו הוא שף חוקר של צמחים, ירקות ופירות והמנות שהוא מגיש ייחודיות ומבוססות על חומרי גלם עונתיים.

הגינה של עידו

עידו מציע סדנאות בישול בעיקר סדנאות התססה. הוא מציע תפריט שבועי של משלוחים ומוצרי בוטיק בהתאם ליבול העונה. בנוסף, מזמין לארוחת שף של 12 מנות במחיר של 480 ₪ לסועד. סדנה- 250 ₪ למשתתף.





טעמתי אצלו מספר מנות- כרוב כבוש עדין ומצוין, טונת אלבקור כבושה, קינוח של גבינות עם דבש שהוא מכין בעצמו מהכוורות שלו. כל זאת, בלוויית בירה שמכין בעצמו. בירה משובחת במיוחד.

לאתר של עידו שגב "הלקט"- לחצו כאן

טלפון- 0523464244

בתיאום מראש – רחוב המייסדים 35 זכרון יעקב

תחנה חמישית- בקתה קולינרית "אדמה"


דגנית אזולאי

הבקתה הקולינרית "אדמה" היא פרי חלום של בני הזוג דגנית ורפי אזולאי. עובדי היי טק שחלמו על מסעדה שתגיש קולינריה איכותית מקומית, אותנטית, שורשית ומשובחת. בשנת 2009 קמו והגשימו את חלומם. המסעדה הוקמה בתוך מבנה אבן משוחזר מהמאה הקודמת בגבעת זמארין העתיקה. ( זוכרים? ב1882 קראו לזכרון יעקב זמרין.)



דגנית אזולאי, הבעלים, סיפרה לנו על הקמת המסעדה, הקשר החשוב עם הספקים וההקפדה על חומרי גלם אזוריים ואיכותיים. תפריט המסעדה אינו גדול ותלוי גם בעונתיות. בתפריט: סלטים עונתיים, סטייקים איכותיים, קדירת בשר, דגים טריים וגם קדירת פריקי לטבעונים.

המסעדה מיוחדת ובעלת אווירה כפרית, יש בה חצר גדולה, צמחי תבלין ופרחים. יש בה חדר פרטי לאירועים משפחתיים ועסקיים והיא יכולה להכיל עד 200 אורחים.

המסעדה מציעה חבילת סיור בזכרון יעקב וארוחה במחיר של 210 ₪ למבוגר ו-140 ₪ לילד מגיל 6.

יש גם אפשרות לרכישה במקום של סלסלות ומארזים וכמו כן מתקיימים במקום סדנאות בישול כמו סדנה להכנת ניוקי משובח או סדנה להכנת קינוחים.

אני אכלתי במקום מספר מנות נהדרות וטעימות מאד כמו: סביצ'ה דג שהוגש עם פרי העונה, נענע ובצל סגול, סלט עגבניות שרי על טחינה שחורה, עם זיתי טאסוס, צנוברים ופטרוזיליה, סלט סלק נהדר עם עלי אנדיב , שקדים וחמוציות (מחירים- 42-56 ₪)לסלטים התלוו פרוסות לחם מחמצת ומטבלים.  





מנה טעימה במיוחד הייתה מנת פטה הכבד שהוגשה עם טוסטונים וריבה. מנה עשירה ומעולה.



מנה נוספת מצוינת- ניוקי עם פטריות פורצ'יני, שמפיניון, שמן כמהין ופרמז'ן (68 ₪)



ולקינוחים – אסור לוותר על קרמבל התפוחים המשובח והחם המוגש עם גלידה  ועל מוס השוקולד המוגש עם טופי לבנדר, פילו מקורמל, קרסט פיסטוק וסורבט (42 ₪)






המסעדה אינה כשרה ופועלת בשבת

שעות פעילות: 1200-2200

טלפון: 04-6293183

מיקום: מעלה הראשונים 8 זכרון יעקב בוויז: מסעדת אדמה.

לאתר מסעדת אדמה- לחצו כאן 

פייסבוק- לחצו כאן

תחנה אחרונה ונהדרת- בהלצ'ין- אירוח ביתי אתיופי



אגרה מארחת בביתה עם תבשילים אתיופיים על לחם האינג'ירה המסורתי. אגרה מספרת את סיפור עלייתה לישראל. מספרת על הקליטה בארץ ועל הרעיון לארח בביתה ולהכין לסועדים ארוחות ביתיות אותנטיות כפי שהיה באתיופיה.

אגרה הכינה לנו ארוחה מסורתית מלאת טעמים ומיוחדת ואירחה אותנו מכל הלב. הסבירה לנו איך אוכלים את האינג'ירה והמאכלים היו טעימים מאד.






אגרה מארחת קבוצות בימי א'-ד' בתיאום מראש. בימי חמישי וששי הבית פתוח לכולם. החל מהשעה 1000-1700.



האוכל הינו צמחוני וטבעוני וללא גלוטן

טלפון: 050-8995638

רחוב הנרקיס 7 זכרון יעקב

פייסבוק- לחצו כאן

 

לסיכום: זכרון יעקב מציעה למבקרים מבחר מגוון של אתרים היסטוריים, מקומות בילוי, אטרקציות, סיורי טעימות ביקבים, מארחים ביתיים, מסעדות, סדנאות ואירועים. אנחנו בילינו יום מלהיב וטעים עם מיטב השפים והבשלנים. אבל, זו הייתה רק טעימה קטנה ממה שיש למקום להציע לנו.

אני מציעה למבקרים בזכרון יעקב לפנות לתיירות זכרון יעקב על מנת לקבל רעיונות נוספים ולמצוא חדרי אירוח ומלונות. כמו כן, יעזרו לכם לבנות חבילות טיול, גיבוש וימי כיף, לפי מה שמתאים לכם.

תיירות זכרון יעקב עמותת הגדעונים- רחוב הנדיב 11 א.

טלפונים: 052-4342080, 04-6398892

לאתר של תיירות זכרון יעקב- לחצו כאן

GIDONIM1882@GMAIL.COM

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה