יום שבת, 26 באוקטובר 2019

שף דניאל מארח בביתו- חוויה קולינרית ייחודית מהנה וטעימה

                                   שף דניאל כץ ואנוכי


ערב ששי השבוע היה ערב מיוחד במינו. ערב קולינרי חוויתי ומהנה שהתקיים בביתו של השף דניאל כץ, המארח בביתו לארוחות מיוחדות. אני אוהבת את הקונספט של שף המבשל ומארח בביתו. מעבר להנאה מהאוכל, מתקיים חיבור מיוחד עם שאר הנוכחים. אנשים שהיו זרים גמורים, הופכים בעזרת האוכל והיין הטעים, למכרים וותיקים. אותי מעניין להכיר אנשים חדשים ולשמוע את סיפוריהם וכאשר השף הוא גם מספר סיפורים כשרוני שמשתף בזיכרונותיו ומספר על חייו, הרי שהחוויה מלווה אותנו, גם לאחר מכן.




שף דניאל אהב לבשל מילדותו. כילד להורים רומנים שלא רצו שהבן שלהם יהיה טבח, הוא למד חינוך ורק לאחר מכן התפנה לאהבתו הגדולה- המטבח. "אני זוכר את עצמי" אמר דניאל "מכין לאימי עוגת יומהולדת כשהייתי בכתה א'. ואני זוכר שכעסה עלי כיוון שבלגנתי את המטבח". את האהבה לאוכל ירש מסבתו פאני שבישלה אוכל בלקני עשיר. דניאל מבשל בהשראתה והמנות שהוא מכין ומגיש מבוססות על טעמים מהבית, אך עכשוויות ויצירתיות יותר.

הרעיון לארח בבית הגיע מתוך מקום של אהבה לאנשים והרצון לראות אותם נהנים ואוהבים את האוכל אותו הוא מכין. דניאל הגיע לאירוח הביתי מתחום המלונאות. במשך כ-25 שנים היה השף של מספר מלונות בארץ (כמו מלון הספא אסיינדה ביער) הפרק הזה בחייו הסתיים כשהחליט לשלב בין אהבתו לאוכל ואהבתו לאנשים ויצר את "התארחות"- חוויה קולינרית באווירה ביתית שמאפשרת מפגש אינטימי עם תרבות האוכל וסודות המטבח ועם אנשים חדשים.



דניאל מציע מבחר רחב של אירועי קונספט, ארוחות משפחתיות, סדנאות בישול וגם בישול בבית המזמין. הוא מתאים אישית את הארוחה ל-10 עד 30 אורחים. זו יכולה להיות ארוחת בוקר, בראנץ', ארוחת צהריים או ארוחת ערב, בהתאם לצרכים ולרצון המארחים. תוכלו למצוא את כל הפרטים, גם לגבי הארוחות הבאות שיתקיימו, באתר של דניאל. (קישור בסוף הכתבה).

                  במטבחו הביתי מכין דניאל את כל מה שצריך לקראת הארוחה


אנחנו התארחנו לארוחה שדניאל קרא לה " ארוחה של ים" שכללה דגים, גבינות, סלטים וקינוחים. הארוחה נמשכה למעלה מ-4 שעות ולא היה רגע שבה לא נוסף לשולחן עוד מאכל. ארוחה עשירה בטעמים, בצבעים ובמיוחד ביצירתיות. אכלתם פעם עוגת סולת עם גבינה בולגרית, טחינה, שקדים, מרווה וגרידת תפוז? תמצאו את המעדן הזה אצל דניאל. או מרקחת סלק, וניל וקוניאק? מדהים!

אז מה היה לנו?

התחלנו את הארוחה עם פונץ' טעים והמשכנו למגוון בלתי נתפס של מנות ראשונות-


ממרח של פלפלים קלויים, ממרח טחינה עם פקאנים מסוכרים, סלט ירקות כבושים של סבתא פאני, עגבניות כבושות- זה היה הפתיח.

גבינות תוצרת בית- גבינה בשילוב פלפלים קלויים, פיקנטית וטעימה מאד, גליל גבינת שמנת שומשום- מעדן. והגבינה שכבשה את ליבי- גבינת רוקפור, אגסים ופקאן, כל כך טעים שלא יכולתי להפסיק לנשנש.




לאחר מכן, סלט כפרי עם קוביות חלומי, סלט נהדר ורענן שקוביות החלומי הוסיפו לו קרנצ'יות וטעם.



סלט תבלינים, רימונים ואגוזי מלך



סלט בורגול עם ענבים, יוגורט ונענע. שילוב מוצלח במיוחד וטעים מאד.



סלט פסטה, עגבניות וחציל



סביצ'ה דגים רענן וטעים



חציל קלוי עם שערות חלווה. השילוב של החציל עם מתיקות החלווה נהדר.



עוגת סולת מדהימה אותה הזכרתי כבר קודם.




אחרי כל אלה אף אחד כבר לא היה רעב. אבל, אז הגיע לשולחן מרק דגים בסגנון תום יאן האסיאתי וכולנו טרפנו את המרק הטעים ולקקנו את הצלחת.



קדימה, למנות העיקריות.

לשולחן הגיעו בזה אחר זה:

סלמון בקרסט של תבלינים



ריזוטו ירקות שורש ועגבניות מיובשות

עלי גפן ממולאות בדג. מקורי, מפתיע וטעים.



אוגרטן של דלורית. מנה נהדרת שקצת הלכה לאיבוד בין שלל המאכלים ומגיע לה לככב.



סירות תפו"א במילוי פטריות.



כרובית בתנור. טעים ביותר.



אנטיפסטי מצוין




האם נותר כוח לקינוחים?

דניאל הכין מרקחות מיוחדות דולצ'צה – מרקחת של עגבניות שרי ושזיפים מיובשים, מרקחת של סלק, וניל וקוניאק ומרקחת של נקטרינות וטימין. יחד עם שטרודל גבינות וצימוקים ותה נענע, זו הייתה שלמות.




לסיכום, חוויה מיוחדת, שונה, מהנה מאד, המשלבת בין אוכל מצוין, סטנדאפ של השף והכרות עם אנשים חדשים. אם אתם מחפשים לחגוג אירוע, או לבלות באופן בלתי נשכח, זה המקום בשבילכם.

גם מתנה לקחת איתנו חילק לנו דניאל. מרקחת ביתית שהכין.



ולסיום, שף דניאל מציע גם סלסלות רומנטיות לזוג היוצא לפיקניק. הסלסלה מכילה מגוון מנות טעימות, יין, כלי אוכל, ואפילו שקית ניילון לשאריות. שווה ביותר (270 ₪ לסלסלה).



לאתר של שף דניאל- לחצו כאן

לפייסבוק- לחצו כאן

טלפון להתקשרות- 054-8076301

מייל- 101266d@gmail.com








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה