יום שישי, 9 במרץ 2018

מה התכניות לפסח? הנה הצעה- בקרו ביקב טורא המציע פעילויות וטעימות חינמיות ובאזור סביב



מי מכם חבריי ביקר אי פעם בשומרון? נראה לי שמעטים בלבד. אז הנה הצעה- צאו לבקר בחבל הארץ היפהפה הזה והחשפו לנופו המרהיב, לאטרקציות התיירותיות שיש בו, למעיינות, ליקבים וגם לצימרים. כן, אני יודעת, חוששים מהמצב הביטחוני. חוששים להיפגע. אבל, לאחר שביקרתי כבר פעמיים באזור במספר אתרים נוכחתי שכדאי ואפשרי לטייל ולחוות. שימו בצד דעות פוליטיות שונות וצאו להכיר את השומרון.

השבוע, ביזמת משרד יחסי הציבור של טל מרום, יצאנו, קבוצת עיתונאים ובלוגרים להכיר את יקב טורא שברחלים ולמספר אתרים נוספים. זה היה סיור קצר שעורר בי רצון להגיע למקום לשהות ארוכה יותר על מנת שאוכל לבקר בשמורות הטבע, באתרים הארכאולוגיים ובאטרקציות הרבות.

השומרון מציע שפע של אפשרויות- החל ממרכזי טיול ואירוח, יערות, אתרים ארכיאולוגיים כמו- מבצר ארומה, גן לאומי הר גריזים, מזבח הר עיבל, סבסטיה ועוד. בתי קפה, מסעדות, בתי הארחה ויקבים. נראה לי שחול המועד פסח הוא זמן מצוין לבקר במקום.

הסיור שלנו התחיל ב"מרפסת של המדינה" בישוב פדואל. מדובר על נקודת תצפית ממנה ניתן להשקיף אל מרבית שטחה של מדינת ישראל- מאשקלון ואשדוד, דרך מודיעין, תל אביב וגוש דן, נתניה, השרון וחדרה. בימים יפים אפילו עד הכרמל וחיפה. לצערי הרב, הגענו למקום ביום אביך במיוחד ונאלצנו להסתפק בהסבריו של אבי המדריך שסיפר לנו על המקום ובנה שכן ניתן היה לראות. אבי סיפר לנו כי אריאל שרון נהג להביא לתצפית את אורחיו. במצפור החדש תמצאו משקפות נוף לשימוש חופשי ובמרחק הליכה נמצא מבצר דיר קלעה שממנו ניתן לחזור בשביל מעגלי מסומן.







המשכנו ל" יקב טורא". בעלי היקב הם ורד וארז סעדון

ורד וארז בן סעדון קרדיט      יחצ

ארז הוא יינן היקב המייצר כיום כ-100.000 בקבוקי יין בשנה והדרישה ליין עולה בהתמדה. היקב הוקם בשנת 2003. בני הזוג נטעו בשנת 1997 כרמים בישוב ברכה והכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים בארץ. מקום גידולם הוא אופטימלי ליצירת יינות מאוזנים ובעלי טעם וארומה ייחודיים. ורד סעדון סיפרה לנו שבדרך כלל בעלי יקב קונים את הענבים לייצור היין. הם מבין היחידים שגם מגדלים גפנים וגם מייצרים את היין ולכן מצליחים ליצור יין איכותי במיוחד.


     מה עושים עם החביות הישנות? הנה התשובה המוצלחת




בכרמים גדלים 14 זני הענבים הפופולריים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, פטיט ורדו, פינו נואר, שרדונה, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר וויוניה, מהם מייצרים ביקב 3 סדרות שניים-עשר סוגים של יין. סדרת הבסיס היא ‘מאונטן ויסטה’ ובה יש את רוב התוצרת של היקב, ובסך הכל שישה יינות: פינו נואר, בלנד אחד, שני לבנים שאחד מהם חצי יבש, רוזה ויין קינוח עדין. היין  שוכב תקופה ממושכת בחביות, עובר תהליך יישון במרתפי היקב וזוכה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ביניהם מדליית כסף בתחרויות כמו: "דיקנטר", "וינאליס", "אשכול הזהב ".



לורד בן סעדון סיפור חיים מרתק. ורד נולדה בהולנד לאם לא יהודייה. הוריה בחרו לעלות לארץ והאם התגיירה. ורד הייתה בת 3. סבתה של ורד מצד אביה שרדה את השואה וכתבה יומן אותו הביאו למשמרת עולם ביד ושם. ורד נישאה לארז, היא אם לחמישה ילדים ואשת חיל ממש. עולם היין הוא עדיין עולם גברי ונשים יינניות הן נדירות וורד מצליחה לנהל את היקב בהצלחה לא מבוטלת. אישה שהיא השראה.


 ורד בן סעדון

היקב פתוח לטעימות יין וניתן גם להזמין ארוחות. אנחנו אכלנו ארוחה חלבית מצוינת שכללה- לחמים מתוצרת עצמית, גבינות, סלטים, מטבלים, קיש בטטה, קיש עגבניות וקיש חצילים, דג סלמון וקינוחים. מחיר ארוחה כזו -165 ₪ לאדם. הארוחה נעשית בעבודת יד במשק צימרמן מאיתמר וכל הגבינות והירקות הם מהמשק והם אורגניים. הקינוחים אף הם עבודת יד "המאפים של שרית".

             צילום- טלי שרון
                                צילום- יפה גביש
              צילום: טלי שרון
             צילום- טלי שרון

מחירי טעימות וארוחות ביקב טורא:
ארוחת טעימות יין ( 3 יינות ושמן זית ) 25 ₪
ארוחה עם גבינות ,לחמים, ממרחים, סלטים וחציל יינות ושמן זית – 110 ₪
ארוחה כוללת קישים 130 ₪
ארוחה כוללת קישים ודגים 165 ₪
ארוחה בשרית מתחילה ב 150 ₪


בחול המועד פסח יתקיימו במרכז המבקרים של היקב פעילויות וטעימות ללא תשלום.
בתאריכים 1-6.4.2018. בין השעות 0.900-17.00 הקהל מוזמן להגיע וייהנה מ- טעימות יין ושמן, מפגש עם ורד בן סעדון שתספר את סיפור הקמת היקב, הכרת עולם היין - מהו תהליך ייצור והפקת יינות, אילו יינות מתאימים למאכלי בשר ו/או למנות חלביות?, מהם הזנים השונים של יינות אדומים ולבנים? תהליך הביקבוק והשעם ועוד. לילדים יוקרן סרט מתואם לילדים המסביר מהו תהליך ייצור היין ביקב.
יקב טורא מציע מגוון יינות. אנחנו טעמנו גוורצטרמינר – יין לבן חצי יבש, נחמד ביותר, קליל ונעים לשתיה, מתאים למנות פתיחה ומנות אחרונות (עלות- 79 ₪)


Gvurtz ND new


וקברנה סוביניון מסדרת הפרימיום- בציר 2015, 22 חודשי התיישנות בחבית. יין עשיר, כבד ומתאים לליווי מאכלי בשר וקדירה. (עלות 129 ₪).



בנוסף ניתן לרכוש -יין רוזה מבציר 2016. יין קליל ופרחוני המתאים לארוחות קלות (עלות- 79 ₪)



יין בסגנון פורט- מבציר 2013, יישון בחבית 36 חודשים. יין קינוח מתוק המעולה למנות אחרונות (עלות- 139 ₪)



הרטלנד- בציר 2016 הרכב זנים: קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו. התיישנות בחבית- 12 חודשים. יין אדום יבש מאוזן ומתאים לארוחות קלות וכבדות (עלות 89 ₪)



את היינות אפשר לרכוש בחנויות המובחרות ובחנות האון ליין: https://shop.turawinery.com/

כשרות היין היא של OU, של הרב אונגר ושל הרב המקומי, בד''צ בית יוסף
לפרטים והזמנות : יקב טורא: 02-6508882   ורד 052-7966613
מייל: info@turawinery.com



לאחר ששבענו ירדנו אל "מעיין אייל" שיושק בחוה"מ פסח. המעיין המלאכותי והפסטורלי הוקם לזכרו של של אייל יפרח ז"ל (אחד משלושת הנערים שנחטפו כשעמדו בטרמפיאדה בצומת גוש עציון בדרך מהישיבה לביתם) . המעיין המלאכותי צופה אל עבר הרי השומרון הירוקים ובנוי בצורת אייל, וסביבו ציליה, מדשאה, פינות פוייקה ומנגל ושולחנות פיקניק לטובת המטיילים. הכניסה למעיין ללא תשלום.


            צילום- יח"צ

          מעיין אייל צילום- יפה גביש


 
         פינת הפויקה עדיין בבנייה.

חג פסח שמח לכולם.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה