יום רביעי, 13 בדצמבר 2017

תפריט חורף במסעדת אל באבור- חוויה קולינארית



אני מכירה אתכם קוראיי וקוראותיי היקרים, שומעים מסעדת אל באבור וחושבים מיד על מסעדה מזרחית- שולחן סלטים, בשרים על האש וכנאפה עם קפה שחור לקינוח. אז לא. לא הפעם.
מסעדת אל באבור של השף חוסאם עבאס היא מסעדה משפחתית, ערבית, שהביאה לקולינריה הישראלית את המטבח הערבי האותנטי.




במסעדה תוכלו למצוא מאכלים מסורתיים עם חומרי גלם ותבלינים מקומיים. השף חוסאם עבאס הצליח לנפץ את המיתוס שמטבח ערבי מסתכם בשיפודים ובמסעדתו הוא שומר על זהות ייחודית ומלבד מאכלים מסורתיים מהמטבח הערבי הוא מפתח מנות חדשות ונמצא עם אצבע על הדופק בכל הקשור לקולינריה עכשווית.

הוזמנתי לטעום מתפריט החורף החדש של המסעדה. תפריט עשיר בצמחי בר עונתיים, בירקות חורפיים ובטבון המפיק מאכלים מחממים וטעימים.

התקבלנו עם מבחר סלטים וכפי שאמר המלצר הם היו רק פתיח למה שעוד הגיע לשולחן. סלטי חצילים, חומוס, כרובית אפויה ביוגורט, טחינה וסלט אדום חריף. ניסינו להתאפק ולא לאכול מהלפה הטרייה והחמה שיצאה מהטאבון, אך זו הייתה מלחמה אבודה. הסלטים היו טעימים מאד, טריים מאד ואני התלהבתי במיוחד מהכרובית. סלט עדין ומיוחד.



עוד אנו אוכלים הגיעו לשולחן מרק פריקי ומגוון של מנות עונתיות מיוחדות עם שפע ירוקים טריים שלוקטו באותו היום מהגינה.

מרק פריקי מהביל, משביע ונהדר שפשוט חייבים לטעום(מדובר על מרק חיטה מעושנת) – 30 ₪.




אל באשה ועסאקרו- (המלך והחיילים שלו) שילוב של קובה וכיסוני שושבארק -כיסוני בצק ממולאים בשר וצנוברים המוגשים עם לבן- 60 ₪.
כל ביס היה מלא בטעמי בשר, יוגורט, צנובר וזה היה טעים להפליא. מנה מנצחת בעיניי.



סלטי ירק- תרד בר, שומר, גרגר הנחלים, עולש בר, חוביזה. הסלטים חמים, מוגשים עם יוגורט והטעם שלהם הוא טעם החורף, טעם הירוק והגינה. בעלי התלהב מאד מהסלטים הנהדרים וביקש לדעת כיצד מכינים כדי שיכין בבית. 35 ₪.






עלי גפן ממולאים. מנה ביתית ונהדרת.



למנה העיקרית קבב חאלבי שלא דומה כלל לקבב על האש. מדובר על קבב שמכסים בבצק ואופים בתנור יחד עם עגבניות וירקות. הקבב יוצא עסיסי מאד, נימוח ורך ויחד עם רוטב הירקות וקרעי הבצק זו מנה שלא צריכה שום תוספת. זו גם מנת הדגל של המסעדה ויש לה חיקויים רבים.




לקינוח- מלבי שכמוהו לא טעמתי עדיין. ענני קצף טעימים בשילוב פיסטוק וריבת הבית.



בתפריט תוכלו למצוא גם:

מרק מג'רוש – מרק עדשים חומות עם שומר בר 25 ₪
מרק מלוחייה – מנה אותה היה נהוג להגיש לבני אצולה, עם  עלי מלוחיה מבושלים בציר כבש 30 ₪
במיה צעירה עם עגבניות בלאדי 35
סלט עשבי הגליל  - תרד בר, שומר, אספרגוס גרגר נחלים – 35 ₪
שושבארק (שנחשבת גם למרק ולגם למנה בפני עצמה)- כיסוני בצק ממולאים בבשר וצנוברים מבושלים במרק יוגורט. 45 ₪
קובה לבנייה – קובה מטוגנים ממולאים בבשר וצנוברים טבולים בלבן חם 45 ₪
פאת'ה- חומוס גרגירים מבושלים עם חומוס טחון לימון שמן זית ושום עם שומן כבש מטוגן וצנוברים 70 ₪

               פ'תיה גרגירי חומוס עם בשר כבש - צילום אנטולי מיכאלו 

פוכ'ארה- נתחי כבש עם ירקות ועגבניות, מכוסים בבצק ואפויים בטאבון 110 ₪
קלאמרי על הפלאנצ'ה עם תרד בר וחומוס  80 ₪
שרימפס עם הפלאנצ'ה עם מלוחייה  או עם עקוב 110 ₪

אל באבור- שרימפס עם מלוחייה צילום אנטולי מיכאלו 

לסיכום, מדובר על מסעדת שף מיוחדת שמצליחה לשלב בין חומרי גלם איכותיים ומקומיים, ידע רב העובר מדור לדור, קולינריה עכשווית ואכפתיות רבה. מגוון המנות הכולל שפע ירוקים, ירקות, קטניות ותבשילים הוא מיוחד במינו וחוויתי. אנחנו נהנינו מאד ואני שמחה להמליץ בחום על המסעדה.


אל באבור
אום אל פחם/ יקנעם עילית ימים: ימים א'-ש' החל משעה 11:00-22:00
04-9891619 / 04-6114141


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה