יום שלישי, 18 באפריל 2017

סלט קינואה עם ירקות שורש. מרענן וטעים




במסגרת חברותי במועדון השופרסל " שופרסטאר" קיבלתי להתנסות שקית קינואה של שופרסל. הכנתי איתו סלט מרענן, בריא וטעים מאד והנה המתכון:

 

מצרכים

 

1 כוס קינואה שופרסל

 

3 גזרים

 

1 בצל אדום גדול

 

1 ראש סלרי גדול

 

1 שורש פטרוזיליה גדול

 

צרור פטרוזיליה + עלי סלרי

 

רבע כוס חמוציות ללא סוכר

 

רבע כוס פקאן

 

1 לימון

 

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

 

לבשל את הקינואה ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה ונותנים לקינואה להתבשל בערך כחצי שעה עד שכל המים נספגים והקינואה רכה. בינתיים, מקלפים את ירקות השורש וחותכים למקלונים דקים באורך אצבע ובעובי של חצי ס"מ. את הבצל חותכים לקוביות קטנות . מטגנים במחבת עם מעט שמו זית, ראשית את הבצל וכשהוא הופך להיות שקוף, מוסיפים את ירקות השורש- מקלוני הגזר, שורש הפטרוזיליה וראש הסלרי. מערבבים תוך כדי טיגון, עד שהמקלונים מזהיבים.

מוסיפים את הירקות לקינואה המבושלת. מקררים. לאחר שהתקרר , סוחטים לימון ומוסיפים את המיץ, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים דק (בערך 2 כוסות),החמוציות והפקאנים, מלח ופלפל.

 


בתיאבון.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה