יום שבת, 4 במרץ 2017

מסעדת אנגוס בחיפה מציגה שף חדש- אורי ארנולד – ותפריט חדש

 
 

 

 


מסעדת אנגוס בחיפה הינה מסעדת בשרים ידועה וותיקה. המסעדה שייכת לקבוצת מסעדות "אנגוס" המתמחה בבשרים והפועלת באזור כבר למעלה מעשור. השבוע הוזמנתי יחד עם אנשי תקשורת נוספים להשקה המחודשת של המסעדה החיפאית (הכוללת את אנגוס, אנגוסרי וקצביית הבוטיק) להכיר את השף החדש של המסעדה ולטעום מהתפריט החדש שהשיק. השף שמונה למסעדה הוא אורי ארנולד הידוע שמוכר לי ממסעדת השף 'ארנולדס' ברמת ישי ומסעדת 'ויקטוריה'. אורי הוא מומחה בתחום הבשר ושף כשרוני במיוחד שמוציא תחת ידיו מנות טעימות להפליא.
    בצילום- השף אורי ארנולד צילום-עמוס בר זאב

קבוצת המסעדות "אנגוס" בבעלות פאדי דבאח פועלת למעלה מעשור באזור הצפון (דיר אל אסד, חיפה, עין המפרץ, כרמיאל וצומת מגדל) והשיקה לפני כחצי שנה מתחם תל-אביבי הכולל את המסעדות "אנגוס" ו"אנגוסרי", לצד קצביית בוטיק. שף קבוצת המסעדות הוא נבות שלח (אשר עבד בעבר במסעדות זוזוברה, קפה איטליה, ג׳וז ודניאל ועוד), אשר הרכיב בכלל המסעדות בקבוצה תפריט עשיר במיוחד על טהרת הבשרים, עם מגוון נתחי הבשר האיכותיים והטריים המגיעים מהגליל.
             בצילום- השף ארנולד עם הבעלים פאדי דבאח  צילום- עמוס בר זאב
 

 
השף ואני צילום- עמוס בר זאב

מסעדת אנגוס שוכנת בעיר התחתית חיפה. זו מסעדה רחבת ידיים שלה 2 קומות. הקומה העליונה בה התארחנו היא בעלת גג מקומר שהזכירה לי מבנים עתיקים. יש בר גדול במקום וחללים המאפשרים פרטיות. מקום יפה לאירועים שונים.

 
 
 

פתחנו את הארוחה עם ברכתו של השף ארנולד שהודה למשפחת  דבאח על האמון שנתנו בו. הבטיח שינויים רבים, ארוחות קונספט מיוחדות, שילוב טעמים בין מזרח ומערב ותפריט שף ב'גובה העיניים'. התפריט הוא כשר וללא מרכיבים חלביים.

הארוחה החלה במבחר סלטים שהוגשו באופן מקורי ואסתטי בתוך מחבתות קטנות. מגוון הסלטים הכיל- כרובית אפויה, חומוס, קרם חצילים ועוד. אהבתי את סלט החומוס שהוגש חם עם גרגרי חומוס שלמים. אהבתי את קרם החצילים הקטיפתי והמהמם ובעצם כל הסלטים היו טעימים מאד.
 

המנה הבאה שהיא מנה חדשה בתפריט אותו הרכיב השף ארנולד- פלטת שרקוטרי- מגוון בשרים קרים מו המעשנה עם חרדל וחמוצים. היו שם חזה הודו, חזה טלה, כתף עגל וצוואר טלה. אין מנה מתאימה יותר מזו לכוס בירה טובה. אהבתי את כתף העגל ואת חזה ההודו במיוחד. מחיר מנה כזו- 68 ₪.

 
המנה הבאה – מבחר נקניקיות עוף, טלה ובקר. מעולות כולן.
 

לשולחן זרמו- אוסובוקו טלה, מיח עצם, סינייה טלה ופורקטה טלה. מנות נהדרות כולן. מיח עצם כזה לא אכלתי מעולם. הסינייה עם הטחינה הייתה נפלאה וכך גם האוסובוקו טלה. פורקטה טלה גם היא מנה חדשה בתפריט- פרוסה של גלילת צוואר טלה ממולאת בבשר טלה והפתעות. תעשו לעצמכם חגיגה ותזמינו את המנה הנפלאה הזו שמחירה 88 ₪.



 בצילומים מלמעלה למטה- מיח עצם, אוסובוקו טלה, סינייה טלה ופורקטה טלה

מנת הבשרים שחתמה את חגיגת הבשרים הטעימה פרוסות סינטה ואנטריקוט. אישית, התמוגגתי מהאנטריקוט אבל, חבריי לשולחן נהנו מהסינטה.
 

לקינוח הגיעה פלטת מתוקים מעלפת שמתוכה התענגתי במיוחד מקראמבל תפוחי העץ.
 

זו הייתה ארוחת בשרים עשירה וטעימה עד מאד. אני חייבת לחזור ולטעום שוב את מיח העצם, הסינייה והפורקטה טלה. מנות מופלאות. מחיאות כפיים לשף.

מנות דגל נוספות המוצעות באנגוס:

      מיקסבורגר 230 גרם של בשר אנגוס וטלה, חסה, חמוצים, בצל אדום, עגבנייה ורוטב כורכום (35 ש"ח)

 

      פריים ריב אחת מ-4 הצלעות האחריות של האנטריקוט, לצד תוספות לבחירה: צ'יפס, הום פרייז, סלט ירוק וסלט קולסלאו אסייתי (38 ש"ח ל-100 גרם)

      אנגוס שורט ריבס (אסאדו) נתח קשתית של העצם, בבישול איטי וצלייה בגריל, לצד תוספות לבחירה: צ'יפס, הום פרייז, סלט ירוק וסלט קולסלאו אסייתי (89 ש"ח)

בנוסף לתפריט המלא "אנגוס" חיפה מציעה תפריט עסקיות בצהריים בין השעות 12:00-17:00, אשר כולל מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית וכוס שתייה, במחיר המנה העיקרית.

 

אסיים בדבריו של גלעד חן, מנכ"ל קבוצת המסעדות "אנגוס": "כאוטוריטה בתחום הבשר, חשוב לנו כל הזמן לשמור על איכות המסעדות ולהעניק ללקוחותינו את החוויה הטובה ביותר. בהתאם לכך, חברנו לאורי ארנולד, שף מקצועי בעל יכולות פנומנאליות בתחום הבשר, אשר יוביל את 'אנגוס' בחיפה ויעניק את הטאצ' הייחודי לו למסעדה".  ואכן, לאחר שטעמתי את מה שיש למסעדה להציע אני בטוחה שהסועדים ייהנו, כמוני, מחוויות בשרים ייחודית ומהנה במיוחד.

אנגוס, אנגוסרי וקצביית בוטיק


שדרות המגינים 27, חיפה

טלפון: 04-8626603

שעות פעילות: ימים א-ש' 11:00-24:00

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה