את פרי הליים טעמתי לראשונה כשהייתי בטיול בתאילנד. לפני כן, קראתי
עליו בספרים שתיארו איך מכינים ממנו משקאות נהדרים. אבל, לא היה להשיג אותו בארץ,
כך שחיכיתי עד הטיול לתאילנד כדי להכיר אותו.
כעת, ניתן להשיג את פרי הליים בארץ. "חוות תקוע" משווקת
את הפרי הנהדר הזה שעונתו קצרה ומסתיימת בסוף אוגוסט. אני הכנתי מהפרי שהגיע
לסקירה קנקן מרווה של ליים ונענע. אבל, ניתן להכין ממנו קוקטילים מצויינים וגם
עוגות.
מוצאו של
הליים הוא בדרום-מזרח אסיה. לליים קליפה ירוקה ודקה, טעמו מעודן וארומטי יותר משל
הלימון, הוא עסיסי מאוד ואינו מכיל גלעינים. הליים פופולרי במיוחד במטבח האסייתי
והתאילנדי. הוא מוסיף טעם וארומה ומשדרג מגוון סוגי מנות: תבשילי עוף ובשר, ירקות,
סלטים, מרקים וקינוחים. במתכונים השונים משתמשים במיץ הליים ובגרידת הקליפה שלו,
העשירה בשמנים אתרים. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע
את התפוגגות הטעמים בחום הגבוה. הליים מבוקש מאוד גם בקרב ברמנים, המכינים ממנו
קוקטיילים נהדרים!
הנטורופתית
טל בן דוד מציינת כי לפרי הליים ערכים בריאותיים רבים. הוא עשיר
בוויטמין C ובנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בבעיות
במערכת הנשימה; מכיל פקטין – סיב תזונתי המסייע להורדת רמות הסוכר, איזון לחץ הדם
והורדת הכולסטרול; וכן עשיר באשלגן, בנחושת, בברזל ובסידן.
איך בוחרים? מומלץ
לבחור ליים מוצק וכבד ללא כתמים או הצטמקויות בקליפה.
מומלץ לאחסן במקרר (אפשר בשקית ניילון).
מומלץ
להקפיא את מיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שיהיה אפשר להשתמש במנה מדודה בכל פעם.
כשרות:
כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
מחיר
לצרכן: כ-10 ₪ (למארז של מינימום 400 גרם).
להשיג:
רמי לוי, מגה, טיב טעם, טבע קסטל, פוליצר, יוחננוף, שווקים וחנויות פרטיות.
לבירור
נקודות מכירה נוספות 02-9964527.
הצעות
למתכונים
קוקטייל - ורג'ין זומב
צילום- בועז לביא
קוקטייל טרופי ללא אלכוהול, מתקתק, עשיר ומרענן. באדיבות
בר ה"Tailor Made"
מצרכים
- 30 מ"ל מיץ
ליים
- 30 מ"ל מיץ אננס טבעי
- 30 מ"ל מיץ מנגו טבעי
- 20 מ"ל חלב קוקוס
- 20 מ"ל מי סוכר
- קרח
אופן
ההכנה
מנערים
את כל הרכיבים עם קרח בשייקר ומוזגים לכוס גבוהה. אפשר לעטר בפלח ליים.
קוקטייל
ברזילאי - קפירינייה ליים
צילום- בועז לביא
כמות ל-4
סועדים
רכיבים
2 יחידות
ליים גדולות
8 כפות
סוכר דקלים
2 יחידות
עשב לימון
320
מ"ל קשאסה
1 בלוק
קרח שבור
הוראות
להכנת לכוס אחת
קוטמים
כל יחידת ליים משני צדדיה, חוצים את הליים לשניים ומוציאים את הליבה (ציפת הפרי
הלבנה)
פורסים
את הליים ל-6 פרוסות ומניחים בכוס ויסקי
מוסיפים
4 פרוסות עשב לימון
מפזרים
מעל 2 כפות סוכר דקלים.
מועכים
בעזרת עלי עד לשחרור כל המיצים והשמנים האתריים מהליים.
ממלאים
כוס בקוביות קרח, מוזגים 80 מ"ל קשאסה.
מעבירים
לשייקר ומנערים היטב.
יוצקים
בחזרה לכוס. לחיים!
עוגת
ליים-שמן זית נהדרת
2 אינגליש או תבנית עגולה 26-24 או תבנית ל-14 מאפינס
חומרים
4 יחידות
ליים – קליפה מגוררת ומיץ
1 כוס
שמן זית בטעם עדין
4 ביצים
1/4 1
כוסות סוכר
2 כוסות
קמח תופח
לזיגוג:
1 שקית
(100 גרם) אבקת סוכר
1 כף מיץ
ליים + 3 כפות מים
קליפה
מגוררת מ-1 ליים
אופן
הכנה
1. טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים
לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40
דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
2.
מערבבים את חומרי הזיגוג לנוזל סמיך (אם סמיך מדי – מוסיפים עוד כף מים) ויוצקים
על העוגה המצוננת. נותנים לזיגוג לנזול לשולי העוגה. אם מוותרים על הזיגוג –
מוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר לעוגה.
הערה:
לעוגה פחות לימונית יש להשתמש ב-3 ליים ולהוסיף 7 כפות מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה