אצלנו בבית אוהבים סלטי קינואה. קל להכין איתה מגוון של סלטים ומטעמים
והיא משתלבת נפלא במתכונים רבים- סלטים
קרים וחמים, קציצות, לביבות, פשטידות, תבשילי בשר וירקות, תוספת לצד מנות בשר
ודגים, מרקים ואפילו קינוחים.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה קינואה רויאל אורגנית מעולה המתאימה להכנה של מגוון סלטים נהדרים לצד המנגל המסורתי.
אני הכנתי סלט קינואה עם הרבה עשבי תיבול, גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה. יצא סלט קראנצ'י, טעים מאד ובריא מאד.חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה קינואה רויאל אורגנית מעולה המתאימה להכנה של מגוון סלטים נהדרים לצד המנגל המסורתי.
הקינואה
רויאל של תבואות מגיעה מבוליביה שבדרום אמריקה, והיא מתאפיינת בגרגירים
עגולים וגדולים יחסית וללא מרירות. כמו כן, היא
גדלה בתנאים אורגניים, ללא שימוש בחומרי הדברה ובכימיקלים המזיקים לבריאות.
הקינואה נחשבה כמקור מזון עיקרי בדרום אמריקה כבר לפני כ-6000
שנה. בני האינקה ראו בה צמח קדוש ובשל סגולותיה הבריאותיות כינו אותה "אם
הדגן". לקינואה ערך תזונתי רב: היא עשירה בחלבון איכותי,
ויטמינים B ו-E, סיבים
תזונתיים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. הקינואה אינה מכילה
גלוטן.
"תבואות"
משווקת 3 זנים של קינואה אורגנית: לבנה, אדומה ושחורה – אשר לכל אחד מהם
יתרונות בריאותיים ייחודיים. וגם "קינואה טריו אורגנית" המשלבת את 3
הזנים ומאפשרת להכין מנות צבעוניות במיוחד.
3 זני
הקינואה מתאימים להכנת מגוון מאכלים ובהם: סלטים, קציצות, ממולאים, פשטידות,
תוספת לבשר, עוף ודגים ואף קינוחים.
הקינואה
משמשת כבסיס להכנת למגוון סוגי סלטים. אפשר לשלבה עם ירקות מסוגים שונים, פירות טריים
או מיובשים, מיני אגוזים ושקדים, גבינות (כגון חלומי, פטה), חזה עוף צלוי ועוד.
למוצרי
"תבואות" כשרות בד"צ בעלז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחיר:
קינואה רויאל אורגנית – 17.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
להשיג
ברשתות השיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
להלן המתכון
מצרכים
2 כוסות קינואה
אורגנית של "תבואות"
1/4 חבית נענע
1/2 חבילת פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי כולל
העלים
1/2 כוס גרעיני
חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
מיץ מלימון גדול
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
לשטוף את הקינואה
היטב ולבשל ב-4 כוסות מים ומעט מלח. להביא לרתיחה, ולבשל כרבע שעה עד התרככות
הקינואה ופתיחת הגרגירים. לקצוץ את עשבי התיבול. לחמם במחבת מעט שמן זית ולקלות את
גרעיני הדלעת והחמנייה. לתת לקינואה להצטנן, להוסיף את עשבי התיבול הקצוצים ואת
הגרעינים. לטרוף יחד את הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ולצקת על הסלט. לערבב היטב.
הצעות
למתכונים נוספים
סלט קינואה בסגנון טאבולה
מצרכים
2
כוסות מוכנות של קינואה רויאל אורגנית של תבואות 3 עגבניות חתוכות לקוביות
2
גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
1 כוס
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות
נענע טריה קצוצה
לרוטב:
1/4
כוס שמן זית
1/4
כוס מיץ לימון
מלח
ופלפל לפי הטעם
אופן
ההכנה
- מערבבים
בקערה את הקינואה המבושלת עם כל הירקות הקצוצים
- בקערה
קטנה מערבבים את הרוטב - שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל
- שופכים
את הרוטב על הסלט ומערבבים
סלט
קינואה עם גזר
מצרכים
1 כוס
קינואה רויאל אורגנית של "תבואות", שטופה היטב ומסוננת
1 + 1/2 כוסות מים
1/4-1/2
כפית מלח
1/4 כפית
פלפל לבן
לרוטב:
1/3 כוס
חומץ
1/2 כוס
שמן זית
3 כפות
סוכר חום
3-2 שיני
שום כתושות
4-3
גזרים מגוררים גס
1
ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
תוספת: 1/2
כוס שבבי שקדים וצנוברים, קלויים במחבת חמה עד להשחמה קלה
אופן
ההכנה
1. שמים בסיר קינואה, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים שהקינואה תהיה רכה יותר, אפשר להמשיך לבשל עוד 5-3 דקות. מאחר שמדובר בסלט, כדאי שהגרגירים לא יהיו רכים מדי)
1. שמים בסיר קינואה, מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים שהקינואה תהיה רכה יותר, אפשר להמשיך לבשל עוד 5-3 דקות. מאחר שמדובר בסלט, כדאי שהגרגירים לא יהיו רכים מדי)
2. מכבים
את האש ומשהים 15 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים מעט עם מזלג. מצננים ומעבירים
לקערה מתאימה
3.
מערבבים את חומרי הרוטב והגזר. משהים למספר דקות ומוסיפים לקינואה הקרה
4. לפני
ההגשה – מוסיפים את השקדים והצנוברים
סלט קינואה עם ירקות
סלט
קינואה עם חמוציות, סילאן ושקדים
מצרכים
1 כוס
קינואה אדומה אורגנית של "תבואות" מבושלת לפי המתכון הבסיסי
2 יחידות
בצל ירוק חתוך
2 כפות
שמן זית
1 פלפל
אדום חתוך לקוביות
1 כפית
סילאן
1/2 כוס
חמוציות מיובשות של "תבואות"
1/2 כוס
שקדים קצוצים
מיץ מחצי
לימון
1 כף
חומץ בלסמי
מלח
ופלפל
אופן
ההכנה
- מבשלים את הקינואה לפי המתכון הבסיסי
(1 כוס קינואה על 2 כוסות מים, 20 דקות עד לריכוך), מצננים
- משרים את החמוציות כשעה במשרה של
לימון, חומץ בלסמי ושמן זית
- מוסיפים לקינואה את החמוציות כולל
המשרה, פלפל אדום, סילאן ושקדים קצוצים, ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ומגישים
להלן
המתכון
מצרכים
2
כוסות קינואה אורגנית של "תבואות"
1/4
חבית נענע
1/2
חבילת פטרוזיליה
4
גבעולי סלרי כולל העלים
1/2
כוס גרעיני חמנייה
1/2
כוס גרעיני דלעת
מיץ
מלימון גדול
4 כפות
שמן זית
מלח
פלפל
אופן
ההכנה
לשטוף
את הקינואה היטב ולבשל ב-4 כוסות מים ומעט מלח. להביא לרתיחה, ולבשל כרבע שעה עד
התרככות הקינואה ופתיחת הגרגירים. לקצוץ את עשבי התיבול. לחמם במחבת מעט שמן זית
ולקלות את גרעיני הדלעת והחמנייה. לתת לקינואה להצטנן, להוסיף את עשבי התיבול
הקצוצים ואת הגרעינים. לטרוף יחד את הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ולצקת על הסלט.
לערבב היטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה