יום ראשון, 5 ביוני 2016

לקראת שבועות- "תבואות" מציגה קמחים מיוחדים לחג וגם מתכון ללחמניות כוסמין


בחג השבועות השנה נכין מטעמים מעולים ומזינים מקמח כוסמין מלא אורגני ומקמח חומוס!

חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת מגוון קמחים מיוחדים להכנת מאפים ומטעמים נהדרים לחג השבועות, בהם קמח כוסמין מלא אורגני וקמח חומוס.

 

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה, מציינת כי קמח חומוס עשיר בערכים תזונתיים רבים, בהם חלבון, פחמימות מורכבות (המסייעות לתחושת שובע), אשלגן, ברזל, חומצה פולית, סידן ועוד. הקמח מתאים כתחליף ביצה, ואפשר להכין ממנו חביתה מהצומח.

קמח כוסמין מלא אורגני עשוי מגרעין הכוסמין שנטחן בשלמותו, עם הקליפה  העשירה בערכים תזונתיים, ועשיר במיוחד בסיבים התורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.

הכוסמין קל לעיכול, מכיל חלבון מסוג מתיונין (החיוני לכבד), עשיר בוויטמין B ובמינרלים רבים, בהם ברזל, אשלגן, אבץ ומגנזיום. הקמח מיוצר מדגן בגידול אורגני, נקי מכימיקלים ומרעלים.

הקמחים כשרים בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז"א.

מחירים: קמח חומוס 14.90 ₪ (לאריזה של  500 גרם), קמח כוסמין מלא אורגני – 12.90  ₪ (לאריזה של 500 גרם).

להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il

 

אני החלטתי להכין לחמניות מיוחדות. את המתכון קיבלתי מחברתי סופי ומאז אני מכינה אותן באופן קבוע לאירוח וסתם לנשנוש.

קל להכנה , מרשים וטעים מאד.

להלן המתכון

חומרים:

 

2.5 כוסות קמח כוסמין

 

250 ג' גבינה לבנה (אני משתמשת בגבינת 5%)

 

100 ג' גבינה צהובה מגוררת

 

כפית מלח

 

1 שקית אבקת אפיה

 

1/3 כוס שמן (אני משתמשת בקנולה)

 

זיתים מגולענים

 

אופן ההכנה

 


לערבב וללוש את כל החומרים חוץ מאשר הזיתים. אין צורך במיקסר. ליצור כדורים בגודל פלאפל גדול ולהכניס לכל כדור זית מגולען. 

 

למשוח בביצה טרופה ולזרות על הכדורים שומשום/קצח/ מלח גס/ עשבי תיבול

 

לאפות בחום בינוני ב180 מעלות עד שמזהיב. כעשרים וחמש דקות בערך.

 

הכמות מספיקה לכ-30 לחמניות.

 

מתכונים נוספים  של "תבואות" מציעה מתכונים נהדרים לחג השבועות המבוססים על הקמחים. המתכונים הופקו בשיתוף עם אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

 

מגדל חביתיות פנקייק כוסמין ותוספות
 

חביתיות דקיקות וזהובות מקמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות". כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ מקבלים "מגדל פיזה" מתוק ובריא. אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים.

לבלילה (כ-20 חביתיות גדולות)

1.5 כוס קמח כוסמין מלא אורגני "תבואות"

1 כוס קמח לבן

2 כפות אבקת אפייה

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

2 כוסות חלב קוקוס

3 כפות שמן

1 בננה קטנה מעוכה היטב

2 ביצים בגודל בינוני

25 גרם חמאה לטיגון

לתוספות

1 כוס שערות חלווה

1 בננה חתוכה לפרוסות

3-2 תמרים קצוצים דק

1 כוס מיקס שקדים קצוצים, אגוזי פקאן מסוכרים, שקדים פרוסים טבעיים, פיסטוקים קצוצים, בננה מיובשת.

רטבים וממרחים לפי טעמכם האישי: סילאן תמרים או דבש, טחינה גולמית, ממרח שוקולד טבעוני, ממרח חרובים וכדומה.

אופן ההכנה

  1. הכנת הבלילה: מנפים בקערה את המצרכים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, מלח וסוכר, ומוסיפים את החלב, הביצה, השמן והבננה. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. מחממים קוביית חמאה (כ-10 גרם) במחבת שטוחה או במחבת המיועדת לפנקייק ומנמיכים את האש.
  3. יוצקים במהירות כמות קטנה של בלילה בעזרת מצקת  לפי הגודל הרצוי. מחכים מעט עד שהחביתייה תיפרד בקלות מהמחבת והופכים לצד השני עד להזהבה.
  4. הרכבת המגדל: מניחים חביתייה על צלחת ההגשה, מזלפים סילאן תמרים, דבש או אחד הרטבים האחרים ומפזרים מעליו מתערובת האגוזים, הבננות וכו' בחופשיות. עורמים שכבות נוספות, ולסיום מזלפים סילאן תמרים ומקשטים בשערות חלווה, פיסטוקים קצוצים ובננות.

 

פשטידת קמח חומוס, עלי מנגולד, פטריות ובצלים
 

לכבוד חג השבועות מציעה תבואות מתכון לפשטידת קמח חומוס "ירוקה" ובריאה. בשינוי קל הפשטידה עשויה להתאים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הפשטידה מבוססת על קמח חומוס של "תבואות" בשילוב עלי מנגולד, בצל, מיקס פטריות וטופו, היוצרים טעם מעודן ומיוחד. מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הקמח, חשוב לציין כי הוא קל לשימוש וסופח נוזלים בקלות.

לבלילה (תבנית בינונית 32X25)

1 צרור עלי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות דקות

4-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

6-3 פטריות שמפיניון ופטריות פורטבלו קצוצות

3 כפות עלי בזיליקום קצוצים

1 בצל סגול קצוץ גס

1 חבילה טופו חתוך לקוביות קטנות

1 כוס קמח חומוס "תבואות"

2 ביצים קטנות

1 כוס מים פושרים

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

לציפוי

50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים

3-2 פטריות פורטבלו גדולות לקישוט

אופן ההכנה

  1. הכנת הירקות: קוצצים את המנגולד, הבזיליקום, הבצלים והפטריות. מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית ומוסיפים את הירקות. מאדים כ-5 דקות ומוסיפים תיבול: קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מסננים את הירקות מנוזלים ומניחים בצד.
  2. הכנת הבלילה: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר קוביות טופו, בצל סגול קצוץ ו-2 כפות מים עד לקבלת מחית חלקה ולא נוזלית.  
  3. מעבירים את מחית הטופו לקערה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הביצים והמים ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות המאודים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.  
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. מפזרים פרוסות שקדים ומניחים מעליה 3-2 פטריות פורטבלו לקישוט. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כחצי שעה, עד שהפשטידה מתייצבת, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה קלה.
  6. מצננים כ-20 דקות ופורסים להגשה.

 

לפרטים: www.tvuot.co.il

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה