יום רביעי, 25 במאי 2016

"מורל- טאפס עולמי ויין" מבחר טאפסים ממטבחי העולם, יין ואווירה


השבוע הוזמנתי ל"מורל- טאפס עולמי ויין" הנמצא ברחוב הנמל 33 בחיפה. בר- מסעדה בקונספט של מנות טאפס מגוונות ממטבחי צרפת, דרום אמריקה, איטליה והמזרח התיכון.

הגענו למקום בסביבות השבע שבע ואם בתחילת הערב היה ריק למחצה הרי שלאט לאט נתפסו כל המקומות גם בפנים וגם בחוץ. יום שני רגיל, גשם קל יורד והמסעדה מלאה. האם יש יסוד להאמין שהעיר התחתית מתעוררת ואנשי חיפה וסביבותיה גילו שאפשר לבלות כאן? אני מאד מקווה שכן. מורל שוכנת בסמיכות לכולא ולנמל 24. לא רחוק מהעוגן ומביסטרו ווניה. ניתן לומר, בזהירות, שקם כאן מתחם של מסעדות שף איכותיות וששווה להגיע.

מה פשר השם "מורל" תשאלו? ובכן, בדקתי ומדובר בפטריית יער יקרה הנחשבת לאיכותית מאד והנמכרת במחירים של מאות דולרים. המסעדה שכנה במצפה אבירים ולירז קריספין הבעלים ושף המקום החליט לעבור לחיפה.

התפריט מורכב ממנות מגוונות שמחולקות ל- אדמה, ים, יבשה. ב'אדמה ' ניתן למצוא- קציצות כרשה, סלט אספרגוס טרי, סלט שוק, חציל רג'אנו עם גבינת מוצרלה, רביולי צאן ברוטב פטריות יער, קסדייה במילוי גבינת צ'דר ופלטת גבינות המוגשות עם לחם ומטבלים. לאחר התלבטות קשה בחרנו את פלטת הגבינות אשר בלווית היין ששתינו והלחם המצוין והטרי, התגלתה כמנת פתיחה מושלמת עליה התענגו מאד.

 

ב'ים' התפריט מציע: סביצ'ה דגים, קרפצ'יו טונה, טרטר טונה, קציצות סרטנים, קלמארי מוקפץ, מולים מוקפצים, דגים, שרימפס מוקפץ. אנחנו אוהבים מאד מאכלי ים ולכן בחרנו את השרימפס המוקפצים, דג לברק וקדירת פירות ים. לידי אכלו מולים מוקפצים ולפי המהירות שבה התחסלה המנה הבנתי עד כמה טעים להם. גם המנות שלנו חוסלו במהירות. השרימפס הפיקנטי שהוקפץ בפפריקה מעושנת, שום, בזיליקום ויין לבן היה מצוין. הגיעו 5 שרימפסים גדולים ברוטב מעודן וטעים. דג הלברק היה עסיסי, עשוי היטב ורך. אך המנה המנצחת הייתה קדירת פירות הים שהכילה שרימפסים, קלאמרי, מולים וחתיכת סרטן. מנה מלאת טעמים, פיקנטית וטעימה מאד.


 

ומה מציע 'יבשה'? קרפצ'יו סינטה, נקניקיית צ'וריסוס- ששמעתי שמהללים אותה, נקניקייה סיציליאנית, טיבון טלה, רצועות אנטריקוט. אנחנו בחרנו במדליון פילה עגל ברוטב יין אדום ופירות יער ועל מצע פירה. הפילה מגיע במידת עשייה מדיום. וורדרד בפנים- בדיוק במידה הנכונה. פירות היער הוסיפו לו מתיקות קלה ויחד עם הפירה זו הייתה מנה טובה וטעימה.
 

סיימנו עם מרקיז שוקולד מתוק ואספרסו ויצאנו שבעים ומלאי נחת לטיפות הגשם בחוץ.

 
מחירי המנות , כפי שתוכלו להיווכח בלינק התפריט שצרפתי בסיום, אינם יקרים. הרוב בסביבות 30 ₪. מנות הדג והבשר בסביבות ה-55 ₪. המנות סבירות מאד בגדלן ומספקות. גם מגוון האלכוהול הגדול סביר במחיריו. בסביבות ה- 80 – 90 ₪ ליינות ישראלים ויינות יבוא.

אין לי ספק שנשוב לכאן ונטעם מהמנות שעדיין לא טעמנו. מקום כייפי וטעים שבו מקבלים תמורה מלאה לכסף.

לאתר


 

לתפריט


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה