מרק פשוט וטעים, לא
משהו מהודר. אבל, הקטנטנים טורפים אותו ומבקשים תוספת וגם הגדולים מודים שזה יופי
של מרק מלא בדברים טובים ובריאים, קל ומהיר להכנה והכי חשוב -כל כך טעים שלא צריך
לרחוץ את הצלחת מרוב שמשאירים אותה נקייה.
מצרכים
2 כוסות עדשים כתומות
2 בצלים
12 גזרים
1 בטטה גדולה
חתיכת דלעת
כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל
מלח
10 כוסות מים
כף שמן
אופן
ההכנה
קוצצים את הבצלים
ומכניסים לסיר עם כף שמן, מאדים עד שהבצל מזהיב. בינתיים, חותכים את הגזר לפרוסות
ומוסיפים לסיר. חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות ומוסיפים לבצל ולגזר שמזהיבים יפה
בסיר. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. אחרי שהירקות התרככו, לי זה לקח כעשרים דקות,
מוסיפים 2 כוסות עדשים, שמונה כוסות מים ואת התבלינים. מבשלים על אש בינונית עוד
עשרים דקות וואלה! המרק מוכן. נשאר רק לטחון בבלנדר מוט ולהגיש עם קרוטונים, שקדי
מרק או גרעיני דלעת.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה