יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

מרק של ירקות שורש וערמונים



את המרק הכנתי בסדנת אוכל בריא של נועה פרומן. מרק נהדר, מלא בטעמים, משביע וטעים מאד. הכי מתאים לחורף. הוא קל להכנה ותוך שעה יש לכם מרק בריא ונהדר.

מצרכים
2 בצל חתוך לקוביות
2 שורש פרסה חתוך
4 שיני שום
2 שורש סלרי חתוך + עלי סלרי
2 שורש פטרוזיליה חתוך+עלי פטרוזיליה
2 קולרבי חתוך
3 גזרים חתוכים
300 גרם ערמונים קלויים וקלופים
1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
2 כף סילאן
6 גבעולי תימין
אגוז מוסקט טרי מרוסק
מלח ופלפל גרוס


אופן הכנה:
מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים קלות את הבצל והפרסה
מוסיפים  את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הקולרבי והגזר ומערבבים קלות
מוסיפים את הערמונים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות
מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי התימין, הסילאן אגוז המוסקט, מלח ופלפל
מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות.
טוחנים את המרק למרקם חלק ואחיד (מומלץ לסנן)

 



רוצים עוד מתכונים?היכנסו לבלוג של נועה או לאתר הפייסבוק שלה

 

הבלוג

 


 

פייסבוק

 


 

יצירת קשר

 


 

נייד- 054-4666016

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה